Pete Rock - Hip Hop Underground Soul Classics (2003)

Alternatieve titel: Lost and Found: Hip Hop Underground Soul Classics

Label: Rapster

1. InI - Intro (0:12)
  2. InI - No More Words (3:58)
  3. InI - Step Up (4:45)
  4. InI - Think Twice (3:28)
  5. InI - Square One (4:21)
  6. InI - The Life I Live (4:31)
  7. InI - KrossRoads (4:34)
  8. InI - To Each His Own (5:21)

met Large Professor en Q-Tip

9. InI - Fakin Jax' (5:39)
  10. InI - What You Say? (4:25)
  11. InI - Props (4:05)
  12. InI - Center of Attention (4:42)
  13. InI - Grown Man Sport (4:36)
  14. InI - Mind Over Matter (4:25)
  15. InI - Don't You Love It? (4:22)
  16. InI - Microphonist Wanderlust (4:22)
  17. Deda - Everyman (4:18)
  18. Deda - Baby Pa (4:18)
  19. Deda - How I'm Livin' (4:51)

met Vinia Mojica

20. Deda - Blah Uno (3:47)
  21. Deda - Can't Wait (4:36)
  22. Deda - I Originate (4:12)
  23. Deda - Markd4Death (4:22)
  24. Deda - Nasty Scene (4:36)
  25. Deda - Nothing More (4:02)
  26. Deda - Press Rewind (5:02)
  27. Deda - Rhyme Writer (4:21)
  28. Deda - Too Close (5:03)
  29. Deda - Understand? (4:17)
avatar van Kos
Kos
Ziet er uit als iets wat ik leuk ga vinden.

Dit 2-cd album moet je zeker kopen als je een fan van soul en hip hop bent. heel rustig sfeervol album met de smooth sound van Cl Smooth en andere MC's. Dit zijn 2 albums die in 1995 gemaakt zijn maar nooit officieel uitgebracht zijn. Aanrader!

avatar van waxs
Bij INI - Center of Attention (2000):

Lekker album met rustige vibe en uitsluitend producties uit de hand van Pete Rock.

classic 4,5

avatar van Osiris Apis
People Under The Stairs gebruikte ook de sample in What You Say. Namelijk in Acid Raindrops. De versie van Pete Rock is ook goed, maar mijn voorkeur gaat naar PUTS.

avatar van Osiris Apis
De eerste helft is toch dit album?

En de 2e helft dit album:

avatar van FunkyMonk

Heerlijk album. Pete Rock op zn best. Vreemd dat dit album zo weinig stemmen heeft.

avatar van Osiris Apis
Ik had deze gisteren ook geluisterd. Erg aangename Pete Rock sound.
Ik kom denk ook wel minimaal op de 4*.

avatar van waxs
FunkyMonk schreef:

Vreemd dat ik hem dit jaar nog moest/kon toevoegen

avatar van Seedorf
Weet iemand of dit album (nog) verkrijgbaar is?

avatar van Osiris Apis
Deze versie is denk ik makkelijker te vinden. Die bestaat uit 'Center of Attention' en deze.

avatar van FunkyMonk
Je kan deze niet vinden op CD. Ben er ook al een tijdje naar opzoek. Maar ik vind hem alleen op vinyl.

Oke..thnx voor de info

avatar van FunkyMonk
Fantastisch album. Ik kan er écht niet over hoe goed dit eigenlijk wel is.
Werkelijk élk nummer is briljant geproduced. Héél lekkere laidback vibe; je droomt er haast bij weg.

Dit album bestaat trouwens al van '95, maar is nooit officieel gereleased, wegens problemen met Pete Rock zn record-label.

Al wie van relaxe hip-hop houdt, moet dit gewoon checken!
Petje af voor Pete Rock!

avatar van P Jay
FunkyMonk schreef:
Fantastisch album. Ik kan er écht niet over hoe goed dit eigenlijk wel is.
Werkelijk élk nummer is briljant geproduced.

Waarom geef je het dan geen 5*?

avatar van FunkyMonk
Wel, ik vind Pete Rock zn beats hier gewoon zo sterk dat ze het werk van de mc's een stuk overklassen. Alles klopt gewoon: hoe hij in die minimal beats jazz samples verwerkt, er een vette bassline onder zet, met de occasionele strings,...zalig!

Grap Luva & Rob-O zijn verre van slechte mc's, ze klinken erg chill, wat perfect past bij dit soort beats; maar ik neig me steeds meer te focussen op de prachtige producties dan op wat de rappers te zeggen hebben.
Ik denk als een top emcee van die tijd (common sense ofzo) dit gekregen had, het mischien nóg beter had kunnen geweest zijn
Of je zou kunnen zeggen dat ik een muggenzifter ben , want het blijft een ijzersterk album.
Ach, oordeel zelf maar

avatar van ill_ mad

Ach, oordeel zelf maar

helmaal gelijk, die beat van "krossroads" is gewoon hypnotiserend

avatar van Timo710
Was deze laatst aan het luisteren, vond de beats echt heel vet, en alles, maar op het einde vond ik het allemaal een beetje in de herhaling vallen.... Er had wat meer afwisseling in gekund.... Voorderest erg dik!

Heerlijk album, een van mijn favorieten. Jammer dat dit album nooit de erkenning heeft gekregen die het verdiende.

Er is overigens ook een clip van Fakin' jax:

Pete Rock & INI - Fakin' jax

Bij Deda - The Original Baby Pa (2003):

Vreemd dat hier nog geen reactie is geplaatst. Erg tof album, met wederom strakke producties van Pete Rock en Deda mag er ook zeker zijn.

Wat mij betreft zijn "Baby Pa" & "Markd4Death" de absolute hoogtepunten, maar de rest is ook zeker het checken waard!

avatar van The Scientist
Naar dit album dus ook de posts bij Deda - The Original Baby Pa en INI - Center of Attention geplaatst, deze zijn verwijderd omdat ze nooit zijn uitgebracht behalve als onderdeeel van deze uitgave.

avatar van Seedorf
Wat een geniale producer is Pete Rock toch!!
Het eerste deel van dit album is echt geweldig, super producties en de rappers Grap Luva & Rob O komen ook erg sterk.
Het tweede deel is iets minder geniaal maar toch ook erg goed. Deda is een best aardige rapper, maar wel iets minder dan de 2 mannen van InI. Desondanks weet het van begin tot einde te boeien.
Dit album verdient wel wat meer aandacht vind ik, Pete Rock op z'n best!

Harco
Heb je Rhyme Pro van Rob-O ook gecheckt? Is in 2007 uitgekomen. Is een collectie van niet eerder uitgebrachte tracks, dacht ik.

avatar van Seedorf
Nee, ik zal hem binnenkort eens checken..Ik zag dat Pete Rock ook een aantal tracks op dat album produceert.

jorisje123456
Prachtig werk van Pete Rock

avatar van Rhythm & Poetry
Het eerste album (InI) heb ik beluisterd en dat is echt een meesterwerk. Prachtige producties, Pete Rock op zijn best, en ook een uitstekende rapper met goede teksten en een mooie flow. Geef voor dit album 5* moet nu nog Deda gaan checken.

avatar van nega
ini vind ik dope, deda iets minder jammer:(

square one mijn favo

tuktak
zeer vet album van InI, het deda album kan ik alleen niet vinden/ zat er niet bij, beetje jammer. toch zonde dat zulke dingen misschien gewoon verloren waren waren gegaan.

avatar van nega
The album Center of Attention is one of the most bootlegged, unreleased albums in Hip-Hop history

avatar van JLjuju
Ain't No Time For Fakin' Jax, stop fakin' Jax, cuz brothers that fake Jax get laid on their backs