Pete Rock - Hip Hop Underground Soul Classics (2003)

Alternatieve titel: Lost and Found: Hip Hop Underground Soul Classics

Label: Rapster

1. InI - Intro (0:12)
  2. InI - No More Words (3:58)
  3. InI - Step Up (4:45)
  4. InI - Think Twice (3:28)
  5. InI - Square One (4:21)
  6. InI - The Life I Live (4:31)
  7. InI - KrossRoads (4:34)
  8. InI - To Each His Own (5:21)

met Large Professor en Q-Tip

9. InI - Fakin Jax' (5:39)
  10. InI - What You Say? (4:25)
  11. InI - Props (4:05)
  12. InI - Center of Attention (4:42)
  13. InI - Grown Man Sport (4:36)
  14. InI - Mind Over Matter (4:25)
  15. InI - Don't You Love It? (4:22)
  16. InI - Microphonist Wanderlust (4:22)
  17. Deda - Everyman (4:18)
  18. Deda - Baby Pa (4:18)
  19. Deda - How I'm Livin' (4:51)

met Vinia Mojica

20. Deda - Blah Uno (3:47)
  21. Deda - Can't Wait (4:36)
  22. Deda - I Originate (4:12)
  23. Deda - Markd4Death (4:22)
  24. Deda - Nasty Scene (4:36)
  25. Deda - Nothing More (4:02)
  26. Deda - Press Rewind (5:02)
  27. Deda - Rhyme Writer (4:21)
  28. Deda - Too Close (5:03)
  29. Deda - Understand? (4:17)
Vraag naar illegale downloadlink weggehaald.

avatar van J.M.
Super album!!
Verhoog hem naar 4,5*. Het is gewoon zóóó chill. Luistert heerlijk ontspannend weg.

avatar van XtReM3 SkILLz
Zo zonde dat het niet als een album is gereleased de eerste 16 nummers... Ik heb dat album genaamd "Center of Attention" met de cover van FunkyMonk's profielplaatje. Anders had ik hem zeker in mijn top 5 gezet maar de rest van die nummers ken ik helemaal niet (en heb ik niet:P)

jorisje123456
XtReM3 SkILLz schreef:

Dan kan je dus eigenlijk ook niet stemmen.

avatar van MFPascal
Nergens te koop op CD dus? Erg jammerlijk. Zou deze graag origineel in m'n collectie hebben.

avatar van Pruimpit
Deze bestaat wel als dubbel-cd. Ergens ook wel jammer dat ze ze niet losgekoppeld hebben. Die InI is zeker een goede plaat, maar ik vind het album met Deda eigenlijk maar bar slecht.

Geweldige producties, maar die man is echt een drama op de mic. Nou ja, beschouw die plaat dan maar als bonus-cd.

EPMD
supervette albums... kan ook nix anders verwachten van Pete Rock...

avatar van Outblasty
Ik ga eerst maar eens "Center of attention" luisteren, hoor toch meer goede dingen over het INI deel dan het tweede deel.

Osiris Apis schreef:
People Under The Stairs gebruikte ook de sample in What You Say. Namelijk in Acid Raindrops. De versie van Pete Rock is ook goed, maar mijn voorkeur gaat naar PUTS.
hehe, viel me ook meteen op. Vind die van PUTS ook beter maar wss zijn zij er wel op gekomen door pete rock, dus minstens zoveel eer voor hem _o_.

Heb het deel van INI nu bijna in zn geheel geluisterd, het klinkt echt meteen super lekker. Op de een of andere manier wil het nog steeds niet klikken tussen mij en "The main ingredient" / "Mecca and the soulbrother" maar deze vind ik nu al super relax , imo is het deel van INI dan ook beter dan de twee hierboven genoemde albums maar daar zullen velen het niet mee eens zijn. Wie weet ga ik die ook nog wel beter vinden.

avatar van nega
deze beviel mij ook veel eerder dan the main ingredient en mecca and the soulbrother.

je moet de main ingredient en mecca and the soulbrother gewoon vaak luisteren. bij mij was dat ook.

avatar van Seedorf
Het InI gedeelte is in mijn ogen ook nog iets beter (geproduceerd) dan de twee platen met C.L. Smooth.

avatar van nega
dat vind ik ook, maar tog vind ik ze niet te vergelijken. vind de beats op main ingredient toch wat anders qua stijl

ik vind de rapstijl van grap luva en rob-o ook te vet gewoon.

avatar van Korhymes
Ohh wat klinkt dit heerlijk. Beatsbeatsbeatsbeats!!
En de rappers vormen een heerlijke opvulling met rustige smooth stemmen. Ik heb gewoon de INI CD los, die van Deda heb ik niet beluisterd dus ik beoordeel alleen het eerste deel. Deze beats hier zijn gewoon pure Pete Rock perfectie. Dit wordt waarschijnlijk uiteindelijk een 5, maar ik hou het nu nog maar op een 4,5.

Ik vind trouwens dat Lalalalalalalaaaa stukje van Pete Rock op Grown Man Sport echt geweldig xD

avatar van Outblasty
Net weer eens het eerste deel beluisterd. Eigenlijk raar dat ik het zo weinig heb geluisterd want het is echt geniaal! Zulke relaxe beats met een goede MC die niet al te nadrukkelijk aanwezig is.

Een dezer dagen het tweede deel ook maar eens beluisteren.

avatar van Osiris Apis
Ik heb gisteren dit dubbelalbum aangeschaft. Dat producties op het INI album zijn stuk voor stuk geweldig.

Maar wat doet 'Don't You Love It?' er eigenlijk tussen. Dat nummer vind ik totaal niet bij de rest passen. Is dat ook een Pete Rock productie? Het klinkt als een foute productie (die drums klinken als een Puff Daddy nummer) en de manier van rappen op die track vind ik ook maar niks.

Improvision
Ik las onlangs ergens dat de broer van Pete Rock een nummer geproduceerd had op het INI album, weet enkel niet meer welk. Kan best dat het Don't You Love It is.

avatar van MJ_DA_MAN
Volgens Discogs en Wiki heeft Pete álles geproduceerd.

Harco
Ook Prodby.com zegt dat Pete Rock alles geproduceerd heeft.

avatar van Seedorf
Het boekje ook. Don't You Love It klinkt idd heel anders vergeleken met de rest. Overigens staan op de in 1996 gereleasde versie (vinyl only) de laatste twee tracks niet, dus die zijn er waarschijnlijk in 2003 aan toegevoegd.

avatar van hiphopisntdead
Sjemig hee echt een heel vet album!

EPMD
verwijder aub die ene haatstem... Het verpest het mooie gemiddelde van dit geweldige album...

avatar van Boris91
Pete Rock flikt het hem weer! Zo juist het INI gedeelte weer eens geluisterd en uitgekomen op een goede 4*. Ideaal om, zoals nu 's nachts op te hebben staan. Binnenkort is het Deda gedeelte aan de beurt en dan zal ik stemmen.

bowi01
ook maar waar is even INI opgezet, wat is dit ongelofelijk soulfull. weet iemand waar die oranje cover vandaan komt want the roots met the tipping point hebben deze herbruikt...

Improvision
Het is niet dezelfde cover. Maar ik weet van geen van beide waar ze vandaan zouden komen, als ze dan al iets zouden voorstellen.

avatar van Osiris Apis
Die cover van INI is een afbeelding van Haile Selassie, ook bekend als Ras Tafari Makonnen. Hier komt ook de naam Rastafari vandaan.
INI (I and I) betekent dat Jah (God) in de mens leeft. Het kan ook wij betekenen.

avatar van Boris91
Net als het eerste gedeelte krijgt ook het Deda gedeelte een hele dikke 4*, en het totaalplaatje dus ook. Wat is Pete Rock toch een geweldige producer.

Relax
Geweldig album dit.

Maar het zijn toch eigenlijk 2 solo albums? Want op internet zijn ze allebei los te vinden... met INB en Deda als rappers en Pete Rock als producer.

jorisje123456
Relax schreef:
Geweldig album dit.

Ik heb ooit Center Of Attention proberen toe te voegen en kreeg bericht terug van de admins dat de albums nooit apart gereleased werden.

avatar van J.M.
Net voor nog geen €10 besteld bij Cd-wow

avatar van Seedorf
Voor de liefhebber, check hier een unreleased track van InI uit 1995.