The Dandy Warhols - Thirteen Tales from Urban Bohemia (2000)

Label: Capitol

6. Horse Pills (3:24)
  7. Get Off (3:10)
  8. Sleep (5:57)
  9. Cool Scene (4:07)
  10. Bohemian Like You (3:31)
  11. Shakin' (3:55)
  12. Big Indian (3:34)
  13. The Gospel (5:35)
  14. Later the Show * (2:58)
  15. Ras Tafar and I * (3:49)
  16. Godless [Alt. Vox Melody] * (5:42)
  17. Cool Scene [Early Mix] * (4:37)
  18. Country Leaver [Early Mix] * (3:19)
  19. Bohemian Like You [Courtney Home Demo] * (2:28)
  20. Mohammed [Courtney Home Demo] * (1:46)
  21. Big Indian [Courtney Cassette 4-Track] * (1:46)
  22. Big Indian [Courtney Home Demo] * (1:15)
  23. Unknown * (2:27)
  24. Godless [Courtney Home Demo] * (2:13)
  25. Cool Scene [Courtney Home Demo] * (2:08)
  26. Dub Song [Courtney Home Demo] * (4:07)
Dustyfan schreef:
Live gehoord in het voorprogramma bij David Bowie.

Tenenkrommend en hilarisch slecht. Omdat iedereen bij hun 'optreden' zo'n beetje de slappe lach kreeg van hun 'act', toch een 1*.

Tenenkrommend en hilarisch slecht was David Bowie inderdaad. Hij werd volledig weggespeeld door deze band. Volgende dag meteen deze cd gekocht en gaat altijd mee....

avatar van nuf
nuf
eerste 2 nummers en sleep vind ik erg goed zelf, de rest is eigenlijk, gewoon leuk, ja, gewoon leuk.

ik zou hem een 3.75 willen geven, toch maar een 3.5*

avatar van Ben Post
Ik heb deze plaat gekocht op de single Behmain like you, een nummer dat imo hoewel vaak gehoord zeker in de reclame niet gaat vervelen. Het blijft op mij erg aanstekelijk werken.

De platenverkoper zei me ook toen ik vroeg naar het album uit ' de reclame van vodafone' dat het leuk was dat TDW hierdoor meer platen verkochten om dat de rest van de plaat ook zo leuk was.

En ik ben het volledig met hem eens. Ik vind het een heerlijk album en wel degelijk zeer samenhangend, rond het thema zinloosheid, ongecompliceerdheid en hedonisme.

vos
Goeie plaat! eerste 3 nummers, get off, horse pills en bohemian like you vind ik geweldig. Raar dat niemand hier Get Off vermeld, na deze single op studio brussel te horen heb ik dit album gekocht.

4/5

avatar van Memphis
Inderdaad, eerste drie nummers zijn van een geniaal niveau. De singels zijn ook erg goed. Net geen meesterwerk door drie zwakkere broeders (Big indian, Sleep, Country leaver

avatar van berwt
ik bevestig vos: Get off was ook voor mij de reden om het te kopen. Voor de rest een zeer solide album, maar het niveau van Get off werd niet meer gehaald in de andere nummers.

mijlpaal in de muziekgeschiedenis IMO

bohemian like you,sleep en mohamed(en godless ergens eigenlijk ook een beetje) behoren absoluut tot de beste en meest unieke nummers die ik ken;.. vooral qua sound en uitwerking is dit iets van een ander niveau. alles past perfect,geen enkele noot te veel aan. de stem van taylor(vind ik grandioos trouwens,en vooral ook de manier waarop hij die gebruikt),gebruik van percussie/orgel/trompet en gelijkaardige zaken,die perfect in het geheel passen en niet over de rock gaan domineren of geforceerd gaan aanvoelen

de rock die er altijd had moeten zijn,maar er nooit echt was;qua sound zijn die 4 nummers echt perfect..

verder staan er nog wat aardige nummers op als cool scene,big indian,nietzsche..

en get off en solid zijn écht niet om aan te horen

voor iedereen die dit goed vindt,check out the brian jonestown massacre

avatar van Koerok
Anarchist schreef:
en get off en solid zijn écht niet om aan te horen
'Get Off' niet om aan te horen??? On-be-grij-pe-lijk!!! Samen met 'Bohemian Like You' mijn favoriete nummer!
Gek toch die verschillen in smaak tussen mensen die een bepaalde plaat op zich wel goed vinden....

avatar van blur8
Gett off is inderdaad uitstekende track.
Goede & intelligente pop uit de VS, het bestaat wel

Heerlijke duffe plaat.

Geniaal album. De pure relaxtheid die doorklinkt uit de lange intros van bijvoorbeeld Godless of Mohammed geeft en enorm goed gevoel! Veel synthesizer, veel gitaar, steeds die ene drumsample, het is 1 groot geheel en toch is elk liedje weer compleet anders dan de voorgaande.

En dat ik Bohemian Like You zelfs na die duizende keer nog niet skip op de CD betekend wel iets. Jammer dat ze deze klasse niet echt terug hebben weten te vinden op latere platen.

avatar van papadiva
Stel je het volgende voor:
Pinkpop 2004. Redelijk goed jaar, inclusief de smerigheid
omdat het tijdens de eerste twee dagen bijna permanent heeft
geregend. Het concert van de DW's begon ook in de stromende
regen. Mijn vriendinnetje (die er nog geen weet van had dat
ik vreselijk verliefd op haar was) had geen regenkleding dus
stonden wij knus dicht tegen elkaar aan onder één plastic
zeil.
De DW's begonnen met het openingsnummer van de CD : de magie
van die lange intro, de twaalfsnarige gitaarriff (die ze
eigenlijk gewoon gejat hebben van George Harrison's 'My sweet
Lord') en de regen, de regen, de regen ... dat alles maakte
dat concert tot een onvergetelijke belevenis. De Warhols
waren in topvorm !
Dat was vier jaar geleden, en zojuist zette ik de plaat weer
eens op. En er iets nog niets verloren gegaan van de magie
van die plaat. Het lijkt één lang nummer, en dat hebben nog
niet veel andere bands gepresteerd : alles klopt aan dit
album. Okee, er staat een enkel zwak nummer op maar die kan
ik gewoon -uh- uitprogrammeren, toch ?
5 sterren dus, zelfs na 4 jaar !

avatar van BenZet
Toen ik dit album voor het eerst hoorde was dat echt een openbaring. Die intro's bij de eerste 2 nummers, geweldig. Na een tijdje zakt het album wel wat in. Neemt niet weg dat het een goed album is, maar na 8/9 jaar kan hij mij niet meer zo bekoren. Derhalve 3,5 ster.

avatar van devel-hunt
de gitaarlick van Bohemian like you is regelrecht van 'Brown sugar' geleend terwijl het intro van Godless geleend van 'My sweet lord' is, maar van mij mogen ze, als het zulke muziek opleverd, en wie weet wat ze nog meer bij elkaar jatten, maar toch altijd een te gekke plaat gevonden deze 'thirteen tales'.

Ravenous
Maar 2 stemmen voor Solid, zo'n lekker nummertje!

I must have a door in the back of my head

geweldig die droge stem van de zanger.

avatar van Helicon
Wederom een heerlijk schijfje.De eerste twee nummers zijn heerlijk maar vooral Sleep (Nr. fijn fijn fijn

avatar van Carebo
BenZet schreef:
Toen ik dit album voor het eerst hoorde was dat echt een openbaring......

Zelfde mening toegedaan! Heerlijk mooi album!
Sleep is een fantastisch nummer
Sterren beoordeling volgt later.

avatar van battersea
hoe loom kan koper invallen en hoe hypnotiserend kan een gitaarrivier zijn, heerlijk. Vooral Get off is favoriet! aangename drein is het sleutelwoord...
Liet zij niet dikwijls haar tieten zien?

Pastichio Rocker
De Dandy's borduren gewoon lekker voort op hun eigen sound. Dit album is daarvan het hoogtepunt. Zowat elk nummer staat als een huis en klinkt als een klok, zonder saai of eentonig te worden. Dit is denk ik ook wel het populairste album, mede dankzij de gigantische hit 'Bohemian Like You', een nummer wat nog steeds regelmatig opduikt in reclames en films. Maar nummers zoals Godless, Get Off en Shakin' doen zeker niet onder voor het populairste nummer. Gewoon een heel lekker ongecompli-
ceerd album. 5*

haveman
dutch2 schreef:
We zijn dan met zijn allen zeer benieuwd, want volgens de info op het hoesje is dit nummer toch echt van The Dandy Warhols zelf. Maar goed, allicht dat jij het beter weet dan de mensen van de platenmaatschappij, dat kan natuurlijk. Dus laat maar horen wie dit vrolijke liedje heeft geschreven.

Zover zit music4ever er niet naast hoor.

YouTube - The Specials - Little Bitch

avatar van avdj
Hoewel zeer weinig geluisterd is dit waarschijnlijk mijn belangrijkste album. Cryptisch? Nee hoor.

Thuis hadden we net een internetverbinding en het nummer Bohemian Like You vond ik echt fantastisch. Zodoende downloadde ik via KaZaA het complete album. De verbinding was supertraag en één van de nummers kon ik maar niet vinden. Na ruim en week had ik dan toch alle 13 nummers op de PC staan.

Eenmaal op CD gebrandt verdween het schijfje in mijn stereo. Via covers.cc (bestaat die site nog?) maakte ik een hoesje wat het allemaal net echt maakte. Toen mijn vader dit hoorde meende hij een nieuwe Rolling Stones hit te bewonderen. Jammer voor hem maar gelukkig voor mij gaf hij een aantal CD's met...The Rolling Stones.

Zodoende kwam ik met classic rock in aanraking, had een koopzuchtige broer en kwam op deze site terecht. Inmiddels heb ik honderden albums geluisterd en is muziek één van mijn grootste passies. Het album? Ach, het klinkt wel aardig maar zonder de persoonlijke invloed op mij betekend het niks voor me. Toch zet ik het maar weer eens op, na dit geschreven te hebben. 3,5*

Pastichio Rocker
Als muziek één van je grootste passies zou zijn zou je het gewoon kopen ipv het te jatten.

avatar van berwt
Toen avdj het jatte, zo blijkt uit zijn verhaal, was die passie er nog niet. Positivist als ik ben, veronderstel ik dat hij deze fout niet meer maakt nu...?

avatar van wibro
Hmm, ik zat de hele tijd te twijfelen tussen 3,5 en 4,0 maar het laatste afschuwelijk klinkende zeurnummer "The Gospel" geeft uiteindelijk de doorslag en daarom wordt het niet meer dan een 3,5*. Dit album moet het van mij trouwens toch vooral hebben van de eerste drie nummers, waarvan ik het instrumentale "Mohammed" toch zonder meer het beste nummer van het hele album vind. Goed, "Bohemian Like You" mag er natuurlijk ook best wezen, maar ik heb dat eigenlijk al veel te veel gehoord.
Kort samengevat; "Thirteen Tales..." is in zijn geheel best wel een goed album maar toch wel duidelijk minder dan "Come Down" die heerlijke nummers bevatte zoals oa "Minnesoter" en "Not if You Were the Last the Last Junkie on Earth".

avatar van staralfur
wibro schreef:

Euh, Mohammed is niet instrumentaal hoor

Again and again.
I get up and say, I only want to get it right.
I only want to do the right thing, but all these demons harass my soul.
I won't be today, I'm alone again.
No one can make that alive, no one can say they're better not when,
all this freedom you get is a lie.
Again and again.

Dit is echt mijn favo Dandy Warhols plaat. De eerste 3 nummers vormen een prachtig drieluik, dat heerlijk in elkaar overgaat. Loom, trippy en gewoon super lekker.

Bohemian Like You vind ik eerlijk gezegd een van de minste nummers op de plaat, net als Country Leaver en Horse Sized Pills.

Fantastische plaat, de liefde is er nog steeds 7 jaar na de eerste kennismaking.

avatar van arcade monkeys
Deze plaat begint toch met 3 heel goeie nummers, daarna is er even een inzakking maar dan komen er weer goeie songs, zoals get off

avatar van Luca Brasi
arcade monkeys schreef:

Zeker waar, het Drieluik godless-Mohamed -Nietzsche is van een geweldig niveau. Sloom, trippy, zompig (Nietzsche).
Country leaver is leuke opvulling, horse pills is lekkere herrie ( zo hard is DW nog niet geweest) en get off is toch ook een klein meesterwerk.
Sleep, big Indian zijn aardig, bohemian like you is op z'n tijd altijd leuk. Shakin is ook een favoriet met een goeie solo erin.

Vijf sterren voor mij !

avatar van pureshores
Het nummer Godless is briljant, verder ken ik dit album niet op Bohemian like you na wat ik niet echt leuk vind na de overkill. Dat langzaam opbouwen en die trompetjes in Godless maken het

avatar van TEQUILA SUNRISE
Eindelijk weer eens herbeluisterd, lag al tijden te verstoffen in het CD rek.
Volkomen ten onrechte want na diverse luisterbeurten is dit toch wel een fijne plaat.
Ik hoor hier ook veel invloeden terug zoals het oude Stones werk, Primal Scream, Stone Roses en met de nummers Nietzsche en Horse Pills zelfs een vleugje grunge.
Bohemian Like You is wat mij betreft het prijsnummer, maar ook Godless, Nietzsche, Sleep & Cool Scene kunnen mij bekoren.

avatar van philtuper
Memphis schreef:

Sleep?! Superfijn, rustgevend nummertje.