Billy Ocean - Greatest Hits (1989)

Trinidad en Tobago
Pop / R&B
Label: Jive

1. When the Going Gets Tough, the Tough Get Going (4:11)
  2. Licence to Chill (4:54)
  3. Caribbean Queen (No More Love on the Run) (4:08)
  4. There'll Be Sad Songs (To Make You Cry) (4:50)
  5. Loverboy (4:12)
  6. Suddenly (3:53)
  7. Get Outta My Dreams, Get into My Car (4:46)
  8. Love Zone (4:15)
  9. Here's to You (4:12)
  10. I Sleep Much Better (In Someone Else's Bed) (5:16)
  11. The Colour of Love (4:25)
  12. Calypso Crazy (4:29)
  13. Mystery Lady (3:56)
avatar van musicfriek
Ook zo'n jaren 80-icoon Deze meneer scoorde toen 2 nummer 1 hits met Get Outta My Dreams... en natuurlijk When the Going Gets Tough... uit die film met Kathleen Turner en Michael Douglas (Romancing the Stone? Jewel of the Nile?) Toen best vermakelijke hitparadepop, maar als je dit nu weer eens luistert.... NIET DOEN!!

avatar van Jan Wessels
Billy had in de jaren 70 nog een dikke hit met Love really hurts (without you). Zeker bij een andere platenmaatschappij? Ik vond Loverboy altijd wel een aardig nummer (White boys meets Mad Max). Vooral het begin van de single. De overige platen konden me nooit echt boeien.

avatar van Poeha
Zeer sterk album!
Met all time favourite Loverboy (geweldige videoclip ook, Star Wars format)!

Pieter Paal
De nummers 'Loverboy' en 'Get Outta My Dreams, Get Into My Car' hebben vandaag de dag qua onderwerp een erg negatieve lading gekregen.

avatar van bikkel2
Pieter Paal schreef:

Dat heb je goed opgemerkt Pieter , dit is al 1 van de redenen om Ocean's muziek te negeren .
Voor de rest heb ik er muzikaal werkelijk helemaal niets mee .
Hap , slik ,weg nummers die nu helemaal achterhaald klinken .
De man heeft een goede stem , dat is het enige positieve wat ik kan melden .

avatar van Madjack71
Destijds vond ik Caribbean Queen wel een leuk nummer, heeft ook zo'n typische 1983 geluid en als jong menneke vond ik Suddenly ook wel wat hebben. Maar met When the going.../Get outta my... heb ik niet veel. Ik mis wel Love really hurts without you, een prima disco nummer uit de jaren zeventig. Nou ja, missen.

avatar van laxus11
Staan toch wel veel lekkere platen op vind ik

avatar van Poeha
bikkel2 schreef:

Dat is de eerste keer dat ik je complete onzin "zie" vertellen op deze site, Michel

avatar van principal2000
De vergankelijkheid van Ocean's muziek zoals die voor anderen geldt, kan ik niet beamen. Ongeveer 30 jaar na dato klinken zijn grootste hits nog steeds aanstekelijk en lekker. Echter heeft hij niet voldoende imponerende hits om echt een memorabele verzamelaar samen te stellen. De eerste helft van het album is sterk. Zodra de onbekendere nummers inzetten, neemt het kwalitatief niveau af. Uiteindelijk een redelijke verzamelaar van een vergeten 80's icoon(tje).

musicfriek schreef:

Inderdaad die 2 nummers heb ik altijd als zeer slecht ervaren.Neigt een beetje naar de gladde produktie van Stock Aitken & Waterman.
En toch hou ik van Billy Ocean maar deze verzamelaar laat zijn eerste jaren uit zijn disco- en funkperiode volledig links liggen.
Dus geen Love Really Hurts Without You,Nights,Red Light Spells Danger,Are You Ready of Stay The Night.
Bij deze een onvoldoende.

avatar van SemdeJong
When the Going Gets Tough, the Tough Get Going, Caribbean Queen (No More Love on the Run), There'll Be Sad Songs (To Make You Cry), Loverboy, Suddenly, Get Outta My Dreams en Get into My Car zijn voor mij allemaal herkenbare nummers uit mijn jeugd. Destijds vond ik er niet zo veel aan maar als ik er nu naar luister dan is het best aardig.

0,5
Ik heb Billy Ocean nooit veel aan gevonden, zelfs niet in de tachtiger jaren Het outta my... en When The Going....vond ik toen al vreselijk. Nu is het helemaal niet meer om aan te horen, terwijl er zoveel leuke tachtiger jaren muziek is. 0,5

avatar van Twinpeaks
Deze is dan wel weer aardig .Hits als Carribean Queen , Loverboy en Suddenly zijn nog steeds wel aan te horen . Zo 1 x in het jaar en daarna weer snel de kast in. 3 sterren voor deze

avatar van gaucho
Geldt voor mij ook. De singles waren best leuk, al had ik gek genoeg het minste met zijn twee grootste hits. Die hebben ook het meest te lijden onder de productietrucs die in de jaren tachtig 'hot' waren, maar nu erg gedateerd klinken. Eigenlijk geldt hetzelfde voor een nummer als Loverboy, maar die kan ik nog goed hebben.

Gedurende enkele jaren was deze zanger immens populair en bijna niet weg te slaan uit de Nederlandse hitlijsten, zeg maar van '84 tot '89. Om die reden kon er aan het eind van het decennium een verse Greatest Hits-verzamelaar worden uitgegeven op het label (Jive) waar hij die reeks hits in vijf jaar tijd scoorde. Maar, zoals hierboven al opgemerkt, deze CD negeert volkomen de hitperiode die Billy daarvoor al had: Love really hurts, Red light, L.O.D., Are you ready, Nights, American hearts... Allemaal uitgebracht op een ander label (GTO) en daarvoor moet je echt op zoek naar een andere verzamelaar.

avatar van Queebus
Nu ik de afgelopen periode een hoop jaren '80 cd's heb gekocht waaronder deze, heb ik steeds meer waardering voor de hits van toen. Zal de leeftijd wel zijn. Billy Ocean scoorde medio jaren '80 toch een paar leuke hits waaronder Carribbean Queen, Suddenly, Loverboy en meer. Ze staan er allemaal op. Leuk om deze verzamelaar in de collectie te hebben.