Live - Songs from Black Mountain (2006)

Label: Epic

1. The River (2:58)
  2. Mystery (3:45)
  3. Get Ready (3:32)
  4. Show (3:24)
  5. Wings (3:51)
  6. Sofia (3:54)
  7. Love Shines (A Song for My Daughters About God) (3:21)
  8. Where Do We Go from Here? (3:46)
  9. Home (3:22)
  10. All I Need (3:13)
  11. You Are Not Alone (3:42)
  12. Night of Nights (3:33)
avatar van bonothecat
Volgens mij was dit album nog niet gelekt voor de release....dat is tegenwoordig ook een wonder te noemen. Ben toch wel nieuwsgierig.

avatar van marco straaten
ik hen hem ondertussen drie keer in zijn geheel gehoord en ik kan hem zeer waarderen; uiteraard haalt hij het niet bij copper en samadhi. ik heb toch 4* gegeven.
kluivie schreef:
Heb de cd net geluisterd en moet zeggen mwah de singel is het slechtste nummer van de cd dus valt best nog wel mee eigenlijk....oke iets te weinig gitaren maar nee hij is niet slecht dat niet....een 4 heb ik toch gegeven!

greetz kluivie

www.kluivie.nl[/url]

Dat ik Live al niet echt meer volg weerhield me er niet van om toch weer aan dit album te beginnen.
En ik kan er eigenlijk heel kort over zijn: het is gewoon een saaie rockplaat. Degelijk, maar vooral erg slaapverwekkend.
Nergens iets spannends of verrassends.
Goed nieuws dus voor de grote Live-bashers die hun gang weer kunnen gaan. Ik vind dat altijd wat te makkelijk allemaal, maar eerlijk is eerlijk: zelf kan ik ook niet echt meer warm lopen voor deze band. Dat was al eerder begonnen, maar met dit album laten de heren zien dat ze op hun dieptepunt zijn beland en mij waarschijnlijk niet meer voor zich kunnen winnen.

avatar van the viking
Inderdaad verandering van spijs doet eten probeer For the Beauty of Wynona van Daniel Lanois eens !

the viking schreef:

Dat heb je bij een ander album ook al gemeld: leuk, maar doe dat bij het album waar het hoort (dat van Lanois zelf) en niet bij albums waar het niets mee te maken heeft.

Ik vind dit toch wel weer een goed album van Live. Bijvoorbeeld het nummer Home, of Love Shines, die zijn echt goed.
In Paradiso waren ze btw echt helemaal te gek!!!!!
Daar klonken de nummers goed tussen de klassiekers, dus wat mij betreft weer een geslaagd album

avatar van bonothecat
Ik heb mijn nieuwsgierigheid ook bevredigd. En het is een vervolg op Birds of Prey. En aangezien ik dat niet een erg geslaagd album vind, is dat niet een goede referentie. Wat Aero ook al zegt, het wordt nergens spannend, het gaat maar door in het zelfde voorspelbare ritme. Ze hadden wat mij betreft kunnen stoppen, want ik vond dit een jaar of vijf terug echt een geweldige band, en ik word er nu een beetje droevig van. Zal het album nog een paar keer draaien voor een cijfer.

Heb deze (nog) niet (geluisterd). Ook ik vind het echter treurig hoe Live zich heeft ontwikkeld. Zit er nog een stijgende lijn aan te komen?

Ach, de OOr is lovend over dit album. Het zijn maar meningen he
Er is vervelender muziek om naar te luisteren.

avatar van Justinx
Ja, er is zeker vervelender muziek, maar ik moet toch wel even kwijt dat ik toch wel een beetje teleurgesteld ben in dit nieuwe album. Ik had toch een beetje meer gehoopt op een soortgelijk album als V uit 2000 (geloof ik). Ik vind dat wel een van de betere albums van Live. De nummers van Songs From Black Mountain zijn soms best eentonig en lijken zelfs op elkaar! Geen slecht album, maar ook niet hun beste, dat mag dan wel duidelijk zijn.

avatar van VanDeGriend
Heb m nu twee keer beluisterd. Eerste indruk is dat t inderdaad geen super verrassend album is. Is dat dan erg ? Op zich niet, zeker als de kwaliteit van de songs op orde is. En dat varieert zo lijkt t wat al staan er zo op t eerste gehoor toch een aantal degelijke nummers op(nee niet The River, dan kan mij ook niet zo bekoren). In ieder geval klinkt t nergens geforceerd. Tis eerder soepele, vrij makkelijk wegluisterende, gedegen poprock en onmiskenbaar Live. Ik heb er dan ook niet zo'n moeite mee. Sterker nog, t klinkt vertrouwd en lekker. Van mij mag Live blijven en dit album gaat nog wel even mee de auto in. Uiteindelijk ergens tussen de 3 en 4 * gok ik.

Deze cd is redelijk anders dan de rest maar onwijs vet!
Vind het nummer voor zijn dochters echt heel mooi.

Als je dit album vergelijkt met de rest is hij anders maar dat was "Birds of Pray" ook.

De volgende albums die hij maakt gaat weer richting:
- I alone
- The Dolphin's Cry
- Simple Creed
- enz....

Als je goed de nummers luisterd en vooral de tekst dan komt hij alleen maar met booschappen!!!

Ik heb dit album een 5.0 gegeven omdat het een heel mooi album is.
(vind ze allemaal vet!)

avatar van De Geu$
Dit is helemaal niks, jammer genoeg. heb tot dit album toe nog alles van 'Live' (voornamelijk verjaardagscadeautjes waarbij ik niet lullig wou doen) maar draai en er niks meer van buiten Secret Samadhi en Throwing Copper.

Ook dit album is gewoon statig en vlak. heb het één keer gedraaid, maar dat gebeurd dit jaar niet weer; 2*

avatar van Chainsaw
Toegegeven; het is niet één van de beste Live- albums.

Toch vind ik Songs from Black Mountain een uitstekend album. Sterker nog, er zitten een aantal briljante nummers op. Vooral de nummers You Are Not Alone, Home en Where Do We Go from Here? zijn gewoonweg geweldig!

De rest van het album is misschien nergens geniaal als Throwing Copper of The Distance to Here, maar toch is dit een plaat waar ik erg van heb kunnen genieten.

4,5 sterren.

avatar van Migo
Stiekem hoop ik dat Ed op elk nieuw album weer eens ouderwets zijn strot opentrekt.. ik ben inmiddels weer een illusie armer.
Ik ben geen fan van deze gladde poprock.. Nergens word ik verrast en na een paar keer luisteren klinkt het allemaal zo hetzelfde.

2,5 *

avatar van Hermy
Wat zou het mooi zijn als Ed nog een keer zo boos wordt zo als hij was ten tijde van Secret Samadhi. Dit vond ik destijds echt een goed album (en nog steeds eigenlijk wel). Nadien is het per album minder geworden, met de laatste twee albums als dieptepunten.
2* voor deze zeer ongevaarljike, inspiratieloze plaat.

avatar van bernard
Secret Samadhi, dat was nog eens iets. Ik vond het toen super, al kon je het toen ook al niet "alternatief" noemen.
Ik herinner mij dat destijds Live toch ook al in de nek werd gekeken als "mainstream". Bekennen dat je Live goed vond was dan ook niet goed voor het imago. (Zo heb ik het toch ervaren).

avatar van bernard
In ieder geval, wat ik nu ga zeggen is wel heel erg. Gisteren in de auto. Op de radio : The river. En ik draai het volume helemaal open. Help. Ik word dus echt impotent.

Lost Highway
De nummers die ik gehoord heb: sofia, where do we go from here en you are not alone zijn toch zeker niet slecht.

avatar van Frytz FM
Hoorde laatst de nieuwe single in de auto en dacht dat het Clouseau was. Wat een afknapper! En als ik de commentaren hier zo lees hoef ik het album niet te gaan kopen. De laatste platen werden al minder maar waren toch niet slecht. Kunnen we ze nu definitief afschrijven?

Hoewel dit nieuwe album van Live geen slecht album is ben ik meer gewend van Live. ‘Songs from Black Mountain’ mist de energie en de verassende elementen die alle andere albums van Live mijns inziens wel in zich hebben. Het is alles bij elkaar een gezapige cd met wat mij betreft ‘The River’ (la da da da ) en ‘Get Ready’ (En nu met z’n allen: The future is now, the past is gone forever ) als dieptepunten. Illustratief is ook ‘Night of Nights’ waar de gitaren en de drum in het begin voor een spanningsopbouw zorgen maar waar het refrein deze sfeer weer volkomen onderuit haalt.
Toch is het ook weer niet zo dat ik drie kwartier met kromme tenen zit te luisteren. Ik zal het nog wel af en toe luisteren maar deze cd zal niet grijs gedraaid worden (zoals mijn andere cd’s van Live)

avatar van Bighead
Gewoon wel lekker plaatje.
Nog geen echte klassiekers kunnen ontdekken.
Maar in elk geval een hele verbetering ten opzichte van de vorige twee albums.

1,0
LIVE OP ZIJN RETOUR

Er was eens...Tja. Het was onontkoombaar dat Live ooit een dieptepunt als dit zou bereiken. Wat een onvoorstelbaar en vooral voorspelbaar geneuzel van de band die ooit het fenomenale Throwing Copper het levenslicht deed zien. De teksten op dit album zouden het prima doen bij een Gothic Metal band, maar aangezien Ed Kowalczyk niet beschikt over de benodigde opera sopraan-stem is dit een complete mislukking. Om over de kwijlerige muziek nog maar te zwijgen. Kowalczyk lijdt duidelijk aan hoogmoedswaanzin. Meneer heeft kennelijk de nodige blije boodschappen te verkondigen en probeert ons, het nederige volk aan de voet van Black Mountain, een spiegel voor te houden. Wat een arrogantie. Misschien een idee voor de EO-jongerendag, wat mij betreft einde oefening.

Maartje Bronkhorst, Amsterdam

avatar van Hans Brouwer
M.Bronkhorst schreef:
Misschien een idee voor de EO-jongerendag.
Wat hebben jullie toch met de EO jongerendag!! Live zou daar niet eens worden toegelaten, dunkt mij .

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Wat mij persoonlijk vooral verbaast is dat, ook ná V én Birds of pray er toch nog 63 mensen de moed hebben opgebracht hiernaar te luisteren.

avatar van Bighead
Ach ach... zo erg is het niet... Voorspelbaar? Ja! Niet vernieuwend? Zeker... Een hoogtepunt in het oeuvre? Zeker niet.

Maar slecht is het ook niet... leuke achtergrondmuziek...

avatar van VanDeGriend
roeldive schreef:
Inderdaad serieuze dieptepunten .

Over de rest van de cd kan ik me eigenlijk in negatieve zin niet zo opwinden. Degelijk genoeg om er geen ruzie over te maken als vrouwlief 'm op zet. Wereldschokkend inderdaad nergens meer.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Dit album had mijn vader als 'leuk nieuw album' gekocht op een van hun vakanties naar Zwitserland. Gelukkig heb ik die vakantie niet hoeven meemaken en zocht ik (uiteraard) mijn eigen weg op met vrienden. Des te zuurder werd de volgende wintersport vakantie voor mij, de enige vakantie dat we nog wel met het hele gezin gaan. Mijn vader en mijn zusjes vonden het namelijk wel een goed idee om dit album mee te nemen op vakantie....... Gelukkig heb ik weten te voorkomen dat het album meer dan twee keer werd gedraaid, twee keer teveel overigens.

Over dit album heb ik namelijk het volgende te zeggen: dit is een belediging voor iedereen die muziek maakt. Ongelovefelijk slecht. Een grote verzameling van rotzooi en zo kan ik nog wel talloze voorbeelden van negatief commentaar geven over dit album. Ik vond Live altijd wel een 'aardig' bandje, maar met dit album hebben ze het definitief vergald.

Een absolute en terechte 0,5*

miloz
Dit doet mij serieus pijn. Om de reacties van dit album te lezen. Niet omdat ik het zelf zo'n goed album vind want ik dit is de enige live plaat die ik niet bezit. Als 12,13 jarig jochie was ik diehardfan van Live. Nog steeds kan ik Throwing Copper en Secret Sahmadi waarderen maar de nieuwe albums vind ik een veredelde zelfmoordpoging. Hoe diep kan je zinken? Live heeft heus wel talent, maar dat vergooien ze kennelijk.

tuktak
bonothecat schreef:

dat kan ook iets zeggen over de artiest en dit album, blijkbaar zat niemand met smart op dit album te wachten om er moeite voor te doen...