Live - Songs from Black Mountain (2006)

Label: Epic

1. The River (2:58)
  2. Mystery (3:45)
  3. Get Ready (3:32)
  4. Show (3:24)
  5. Wings (3:51)
  6. Sofia (3:54)
  7. Love Shines (A Song for My Daughters About God) (3:21)
  8. Where Do We Go from Here? (3:46)
  9. Home (3:22)
  10. All I Need (3:13)
  11. You Are Not Alone (3:42)
  12. Night of Nights (3:33)
avatar van mathias
Benieuwd of ze zich eindelijk weer herpakken. Ik vrees er eerlijk gezegd een beetje voor. De nieuwe single laat alvast het ergste vermoeden.

avatar van thyson
Het logo van Throwing Copper... waarschijnlijk teren op het oude succes.

Allmusic
De nieuwe single belooft inderdaad niet veel goeds en gaat verder in de lijn van Birds of Pray (hun slechtste cd). Jammer.

La da da da, la dada da da
La da da da, la dada da da

avatar van Justinx
Ik heb Live altijd wel een goeie band gevonden, vooral in de begin tijden. Ik doe dan ook niets anders dan dit album downloaden en lekker genieten

avatar van mathias
De vraag blijft natuurlijk hoe je kan genieten van iets dat je steelt maar soit... daar is de conservatieveling in mij weer die braaf alle ceedeetjes koopt

avatar van De Geu$
Als je je alle dingen zo aantrekt dan heb je een zwaar leven....

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
De songtitels beloven alvast niet veel goeds...

miloz
Live is wel een beetje over zijn glorie heen heb ik het idee. Ik verwacht hier dan ook niet zo veel van. Ik vond Birds Of Pray wel een stap in de goede richting, want hij was beter dan het tragische V.

De Geu$ schreef:
Als je je alle dingen zo aantrekt dan heb je een zwaar leven....

Je kan het je niet voorstellen

Hoewel ze met het album minder worden, heb de vorige zelfs links laten liggen, ben ik toch benieuwd wat dit gaat worden. En inderdaad, als je de songtitels bekijkt ben ik bang dat het ijdele hoop is dat dit een stap omhoog zal zijn......

wavanbuuren
Toe Ed bij arbeidsvitaminen te gast was en hij een nummer aan mocht vragen, kwam ie met Arerials van System of a Down op de proppen. Spontaan kreeg ik weer een beetje hoop dat het nieuwe album weer wat steviger zou zijn. Helaas vervliegt al mijn hoop weer na het horen van het tenenkrommende River........

avatar van Paalhaas
Verrassend zijn de 'tenenkrommers' van Live al jaren niet meer. Meer mainstream kan rock niet klinken. Alles wat een mens nog maar enigszins kan aanspreken in muziek is hier vakkundig weggepoetst. Als ze nog enig fatsoen over hebben, stoppen ze heel binnenkort, maar volgens mij leven ze inmiddels in een of andere droomwereld waarin ze denken dat hun platen werkelijk nog iets toevoegen aan de muziekwereld. Wat een gênante vertoning is dat nu toch al jarenlang.

avatar van De Geu$
Ik heb hetzelfde gevoel ongeveer. Het nummer 'River' is inderdaad niks. Niet bijzonder, niet opvallend, niet mooi, niet lelijk.

Mijn eerste ervaringen met live waren de albums Throwing Copper en kort daarna Secret Samadhi (ja ik kocht de Copper CD vrij laat, ik nou eenmaal een muzicale laatbloeier). The Distance To Here op de tast gekocht, maar kon niet tippen aan de vorige 2 die geweldig klinken (ja nog steeds). Het oeuvre erna vind ikzelf niet geweldig interessant. De single doet niet veel goeds goed vermoeden zoals vele voor mij ook al vrezen...

avatar van Chainsaw
Tja, het zal wel weer aan mijn slechte muzieksmaak liggen, maar ik blijf ook het nieuwe werk van Live grandioos vinden. Ik kan Birds of Pray bijvoorbeeld net zo goed waarderen als Throwing Copper (beide 5 sterren en een top 10 positie).

Ook de nieuwe single River is wat mij betreft een prima nummertje en ik ben erg benieuwd naar de rest van de nummers op dit album. Het kan natuurlijk best zijn dat dit nieuwe album tegen gaat vallen, maar ik heb tot dus ver nog maar weinig slechte nummers van Live mogen horen.

Als Live-fan moet ik toegeven dat het album V geen beste album was, maar ik moet zeggen dat Birds of Prey een grote stap in de juiste richting was, en zeker na het horen van The River, Sofia, Show en Mystery ben ik reuze benieuwd naardit album. Ben ook ontzettend blij dat ik kaartjes voor het uitverkocht kconcert in Paradiso heb:D:D

Maar na mijn idee komt het album pas 10 april uit???Weet iemand hoe dat zit??

24 maart al.. staat hierboven

avatar van VanDeGriend
10 april

avatar van Arno
Ik heb daarnet de clip van The River op tv gezien, en het valt toch wat tegen. Niet zo sterk als ik had verwacht. Hopelijk zal de rest van het album iets beter zijn

Live is voor mij zo'n band waar telkens de verwachtingen hoog oplopen met 'n nieuw album, maar het niet meer kunnen waarmaken.
ik kijk niet meer uit naar de 'nieuwe Live'
(en hoop stiekem op geweldige recensies )

kluivie
De singel vind ik ook niet zo super maar wie weet de rest van de cd wel?

Kijk voor foto's van U2 en Simple Minds (28 maart 2006) op mijn website

groetjes Mario
www.kluivie.nl[/url]

1,0
The River is inderdaad niet zo'n mooi liedje! Maar het nummer Sofia lijkt me wel aardig goed. Bij onderstaande link kun je van alle liedjes al 30 sec. horen.

avatar van bernard
Ik heb van een paar liedjes naar de 30 seconden geluisterd. Hopend dat er een paar seconden zouden tussenzitten die in de buurt komen van Secret Samadhi. Secret Samadhi, dat was feest !! Dat was echt een reuzefeest. Maar na het beluisteren van de fragmenten wil ik de woorden van Toon Hermans aanhalen : de duif is dood. 't Is droevig maar het is waar, de duif is echt dood.
En als liefhebber van Throwing Copper en Secret Samadhi vind ik dat best erg. Maar 't is voorbij. Verdorie toch. Verdorie, verdorie, verdorie.
Ik blijf Secret Samadhi goed vinden. Die hebben ze dan toch maar gemaakt. Wat nu gebeurt is niet te begrijpen. Het is over.

1,0
Klopt, alle liedjes klinken vrij matig. Ik vind alleen Sofia een klein beetje belovend klinken.

avatar van Bert Wasbeer
Er moet echt een klein wonder gebeuren als het nog goed moet komen tussen mij en Live. De dolfijnen waren al op het randje maar alles wat daarna kwam is hooguit een parodie op zichzelf. Nooit gesnapt hoe deze band zo diep heeft kunnen zinken

1,0
Ik ben op het moment dit album aan het beluisteren, en ik zal binnekort met een officieus oordeel komen!

Ajetoo,

Klumpie

1,0
Ik heb het album nu goed gehoord en vind het vrij zwak. Het zijn allemaal softe rock nummers en er zit ook werkelijk geen 1 nummer in die een beetje rockt. Voorlopig vind ik dit het zwakste album wat Live heeft gemaakt. Dit album kan wel goed zijn voor mensen die van zachte rock muziek houden. Het album krijgt van mij dan ook 2,5 sterren voorlopig.

Vindt dit album een echte tegenvaller!
Had ook gehoopt dat ze weer lekker los zouden gaan
maar het is meer een popgroep geworden

Metronome
Live is duidelijk al een tijdje over hun hoogtepunt heen. Deze plaat brengt daar helaas geen verandering in. Het is weinig origineel en het zijn steeds dezelfde songstructuren. De nummers raken me niet meer zoals ze in de jaren 90 wel deden. 2,5 sterren krijgt hij ook van mij voorlopig.

kluivie
Heb de cd net geluisterd en moet zeggen mwah de singel is het slechtste nummer van de cd dus valt best nog wel mee eigenlijk....oke iets te weinig gitaren maar nee hij is niet slecht dat niet....een 4 heb ik toch gegeven!

greetz kluivie

www.kluivie.nl[/url]