H.e.a.t - Tearing Down the Walls (2014)

Zweden
Label: earMUSIC

1. Point of No Return (5:16)
  2. A Shot at Redemption (3:50)
  3. Inferno (3:45)
  4. The Wreckoning (1:02)
  5. Tearing Down the Walls (3:33)
  6. Mannequin Show (3:43)
  7. We Will Never Die (3:50)
  8. Emergency (4:11)
  9. All the Nights (4:08)
  10. Eye for an Eye (3:41)
  11. Enemy in Me (3:37)
  12. Laughing at Tomorrow (4:25)
  13. Shame * (5:11)
  14. Breaking the Silence [Demo] *
  15. She's Like the Wind *
  16. Under Your Skin *
  17. A Shot at Redemption [Demo] *
  18. Emergency [Demo] *
Ozric Spacefolk
Naar deze plaat kijk ik echt heel erg uit. Er is al een EP'tje verschenen met twee songs van deze plaat, en die zijn zeer de moeite waard.

Ozric Spacefolk
Ik vergiste me. Under Your Skin die op de EP staat, staat niet op deze plaat. Dus alleen A Shot of Redemption staat op de EP.

Ozric Spacefolk
Lekkere plaat wel, maar het is wel heel erg gericht op de jonge markt, heb ik het idee.
Als je de gitaren wegdenkt, heb je Britney Spears-achtige bubblegum-pop.

Een paar solo's maken het toch wel een rockplaat. Ik kan m'n vinger er niet op leggen, maar ik had er toch meer van verwacht.

De zang is wel erg goed natuurlijk. En de songs in de kern ook wel, maar toch.

avatar van Stormwind
Eens wat betreft de poppy ondertoon. Het nummer 'Mannequin show' is zelfs bijna een kopie van Britney Spears' 'oops I did it again'... Toch kan ik er echt goed naar luisteren en kijk ik ook echt uit naar het optreden woensdag. Sowieso knallen de eerste 3 nummers van het album heerlijk!

avatar van jailhouserocker1

Dat je überhaupt een nummer van Britney Spears kent vind ik al een prestatie op zich, maar dat je ook nog een nummer van haar herkent in een ander nummer vind ik een prestatie van wereldformaat

jailhouserocker1 schreef:

Ik laat het al de hele week aan mensen horen. Plagiaat op z'n best. Maar stiekem best lekker.

avatar van jailhouserocker1
Ik ken het nummer (en de hele cd) en ben het er hartstikke mee eens. Ik vind het ook een heerlijke cd met fijne jaren 90 meebrulhardrock maar ik ken geen mensen die van rock/metal houden én die nummers van Britney Spears goed kennen. Vond het dus nogal opvallend dat Stormwind het zo kon benoemen. Wel grappig.

jailhouserocker1 schreef:
Vond het dus nogal opvallend dat Stormwind het zo kon benoemen. Wel grappig.

Haha, ja joh maar ik ben nog een relatief jonkie en in mijn jeugd was dat hot
Ennnnnn Ricky Warwick speelt dat nummer in z'n solo shows en dat ROCKT big time!!! Dus het werd ten eerste weer even actueel en ten tweede vind ik het een soort eer om net als hij dat nummer goed te kennen :-P

avatar van Stormwind
Zo, even de score opgekrikt naar 4 sterren. De nummers werden gisteren echt waanzinnig gebracht zeg!! Zelfs Mannequin Show rockte

avatar van SemdeJong
Een prima hardrock plaat.

avatar van Kronos
Deze nieuwe is zo mogelijk nog aanstekelijker dan voorganger Address the Nation. Het is een sterk album, dat je al kan meezingen de eerste luisterbeurt. De houdbaarheid is dus misschien niet zo lang. Sommige nummers neigen dan ook nog net iets te veel naar bubblegumpop in een hardrockjasje. Maar We Will Never Die bijvoorbeeld, heeft de klasse van een goeie oude Foreigner.

Kronos schreef:
.... Sommige nummers neigen dan ook nog net iets te veel naar bubblegumpop in een hardrockjasje.

Precies mijn beleving...

avatar van Kronos
Ik heb hierin het geluk dat ik niet per definitie vies ben van wat bubblegum. Als de smaak niet al te zoet is en het steekt goed in elkaar kan het voor mij enigszins genietbaar zijn.

En deze hardrockbubblegumpop heeft wel vele troeven in huis. Het meest opvallende die geweldige zanger natuurlijk. Maar ook de gave om knappe melodieën te schrijven.

Ozric Spacefolk
Je ziet mijn score als het goed is, ook staan.

Hoesje krijgt waarschijnlijk een dikke 1 van ons beiden.

Maar de knapheid van de muziek zit hem er juist in, dat de band ZONDER songdoctors een popplaat maakt om je vingers bij af te likken. Veegt de vloer aan met Spears en Bieber dittes...

avatar van Kronos
Jaja, je score had ik gezien.

Hoesje vind ik nog meevallen.

avatar van Stormwind
Als bij "Enemy In Me" dat irritante 'attention-attention-attention' er niet in had gezeten, was het gemakkelijk een van de beste albums van de laatste jaren geweest voor mij...en had ie 5* gekregen, nu een halfje eraf want het irriteert me echt teveel. Liven deden ze het gelukkig niet.

avatar van Stormwind
16 december treden ze weer op in Nederland! Dit keer in De Boerderij in Zoetermeer

Ozric Spacefolk
Weer even opgezet en het valt me op hoe heerlijk de opener erin knalt en hoe de tweede song al die plezier weer vergalt.
Gelukkig is er de skip-knop en is het derde nummer weer dik in orde.

avatar van buckingham
Erg leuk! Lekkere melodieen, goede zang... geen enkel nummer wat zwak is.

avatar van Rudi S
Ik heb pas Inferno voorgesteld in het "maak kennis met metal anno 2014 topic" echt een geweldige song.
Dat Britney Spears ding is ook heel mooi gedaan.

Ozric Spacefolk
HEAT is toch geen metal?

avatar van Rudi S
Ach, dit komt van hun website:

Despite these hectic two years, the guys still managed to keep the song writing going and in August of 2013 they once again entered Studio Bohus with producer Tobias Lindell to record their fourth album entitled: “Tearing Down the Walls”.
With this album H.E.A.T has once again created a great hard rock album with the right blend of melodic and heavy songs

Recensie's van dit album komen toch voornamelijk van metal/heavy rock site's

Ozric Spacefolk
Misschien zit er een lichte metal-invloed in, maar voor mij luistert het nogal weg als een Melo-rock plaat.

Als je wat meer metal wilt, zou ik eerder Poodles of Dynazty of Eclipse noemen.
HEAT zit meer richting Work of Art en W.E.T.

avatar van Rudi S
Die ken ik wel hoor, Renatus heb ik ook staan.
Ach vroeger werden Bosten, Journey, Trillion en Foreigner en zelfs groegen als Styx en Kansas hardrock genoemd.
Tja deze jongens zitten op een randje, wel een lekker album.

Ozric Spacefolk
Ik heb een heavy metal encyclopedia thuis, met daarin Emperor, Slayer en Megadeth, naast bandjes als Warrant, ZZTop, Rush en Aerosmith.
Met name Amerikanen weten niet zo goed het verschil tussen hardrock en heavy metal.

Ozric Spacefolk schreef:
Als je wat meer metal wilt, zou ik eerder Poodles of Dynazty of Eclipse noemen.

Ik vind the Poodles echt fantastisch, maar dat vind ik nergens metal persoonlijk. Voor mij is dat echt glamrock/sleezrock. H.e.a.t vind ik ook echt geen metal.
Maar het zou zomaar kunnen dat mijn beeld van metal ook niet helemaal kloppend is natuurlijk.

avatar van Kronos
Tof album vol lekkere meezingers, maar het mist allemaal net dat beetje emotionele spankracht om kans te maken voor mijn top 10 van 2014.

avatar van Edwynn
Uitstekend melodieus hardrockalbum volgens het boekje. Beetje aan de veilige kant maar desondanks erg tof inderdaad. Er fladderen heel veel veel invloeden langs mijn geestesoog waarvan de eerste paar platen van het Duitse Jaded Heart het vaakst voorbij lijken te fladderen. Erik Grönwall heeft een beetje hetzelfde type stem als Michael Bormann maar dan met een veel groter bereik.

Sowieso een sterke troef, die gast Zag hem eens op de Jijbuis 18 And Life ongeplugd doen. Dat raakte me wel. Dat geeft voor mij aan dat hij ook "naakt" heel sterk uit de hoek kan komen. Goed van hem dat hij niet met dat Idols-stempeltje blijft rondzeulen.

avatar van Stormwind
Vanavond maar weer eens genieten van deze mannen!!
Voor wie het niet wist en wel graag wil gaan; ze komen in de Boerderij in Zoetermeer.
Volgens de laatste setlisten die ik heb gezien, spelen ze nu de nummers die ze de vorige tour niet speelden, dus als het goed is heb ik na vanavond alle nummers van het album live gehoord. Dat vind ik wel tof

Ozric Spacefolk
Ik kom niet hoger dan een 4*, dus deze komt niet in mijn eindlijst. Maar als ik een hardrock-lijstje zou maken, dan zou deze er zeker in komen, samen met Night Ranger, Dynazty en Harem Scarem.

De productie is echt oppervet.