Kid Cudi - Satellite Flight: The Journey to Mother Moon (2014)

Hip-Hop / Pop
Label: Republic

1. Destination: Mother Moon (1:50)
  2. Going to the Ceremony (3:48)
  3. Satellite Flight (4:35)
  4. Copernicus Landing (4:34)
  5. Balmain Jeans (5:27)

met Raphael Saadiq

6. Too Bad I Have to Destroy You Now (6:18)
  7. Internal Bleeding (4:16)
  8. In My Dreams 2015 (1:46)
  9. Return of the Moon Man [Original Score] (5:16)
  10. Troubled Boy (3:23)
avatar van Vosje
Na WZRD en Indicud was er weinig hoop dat KiD CuDi mij ooit nog tevreden zou stellen. Echter is het hem gelukt mij te verassen met deze plaat. Sattelite Flight is een leuk conceptalbum met een coherent geluid en geweldige productie die groots klinkt en voor een bepaalde sfeer en gevoel zorgt. Alsof ik tussen de planeten en sterren in de ruimte zweef, zo voelt deze plaat. De vocalen zijn daarnaast ook goed verweven in de instrumentelen waardoor deze dat zweverig gevoel nog meer kracht bijzet. Je kan dit album moeilijk als hiphop classificeren, indiepop zal misschien wel meer toepasselijk zijn. Van mij hoeft hij echter nooit meer te rappen als hij muziek van deze kwaliteit blijft uitbrengen op deze wijze. 4* voor deze ruimtereis.