Prong - Ruining Lives (2014)

Label: Steamhammer

1. Turnover (3:35)
  2. The Barriers (3:31)
  3. Windows Shut (4:02)
  4. Remove, Separate Self (3:58)
  5. Ruining Lives (4:41)
  6. Absence of Light (3:42)
  7. The Book of Change (3:22)
  8. Self Will Run Riot (3:51)
  9. Come to Realize (3:48)
  10. Chamber of Thought (3:44)
  11. Limitations and Validations (3:35)
  12. Retreat * (4:00)
Cleansing was reeds jaren mijn favoriete Prong album en daarna is de band er naar mijn mening niet meer in geslaagd een album te maken dat minstens even goed was, tot nu dan, want Ruining lives is echt een knaller, Prong heeft er eindelijk weer zin in en ik zou zelfs durven zeggen dat deze beter of toch minstens even goed klinkt als Cleansing 20 jaar terug, een vette plaat ! !

avatar van james_cameron
Voorganger Carved Into Stone uit 2012 was al een overtuigende terugkeer naar de hoogtijdagen van de band, na een paar matte albums, maar met deze Ruining Lives is het helemaal feest. Wat een energie en wat een lekkere songs! Bandleider Tommy Victor vlamt als vanouds en komt zowel qua zang als qua gitaawerk lekker fel uit de hoek. Het haast machinale drumwerk is ook top. Cleansing uit 1994 blijft mijn favoeriete werkstuk van de band, daar valt alles op zijn plaats, maar dit komt aardig in de buurt.

avatar van keijzm73
Yep!! Belachelijk lekkere, strakke en harde metalen plaat. Nu regelmaat op m'n kop gehad! En doet nog steeds geen pijn. Integendeel. Als het album is afgelopen de neiging om 'm nog 's te luisteren. En nog 's. Dit in tegenstelling tot de nieuwe Machine Head Ook een zeer toegankelijk metal album. En is eigenlijk minder hard dan ik in eerste instantie beluisterde. Waarschijnlijk vanwege de fijne afwisseling. Want nummers als; Windows Shut, Absence of Light en Will Run Riot, daar zitten van die aanstekelijke pop-melodieuze elementen in. Maar andere nummers (Turnover, Ruining Lives, The Book of Change) beuken er gewoon (kei)hard in. Heerlijk die 'rollende drums' (is vast een meer technische benaming voor). Eerder spookte Monster Magnet door mijn hoofd. Dat is het echt niet... Tharepy? komt nu regelmatig bij me op tijdens het luisteren.

Ik ben momenteel eigenlijk de Top2000 aan het volgen. Album even opgezet tijdens die vervelend lange reclame-nieuws-reclame blokken. Maar kon 'm niet meer afzetten. En dat is dus een goed teken. Flinke sprong in mijn eindlijst. En komt op de valreep van 2014 vóór Machine Head te staan als beste metal plaat. Bedankt DargorDT