menu

Dalis Car - The Waking Hour (1984)

mijn stem
3,60 (35)
35 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Avant-Garde / Pop
Label: Beggars Banquet

  1. Dalis Car (5:12)
  2. His Box (4:42)
  3. Cornwall Stone (5:19)
  4. Artemis (4:39)
  5. Create and Melt (5:36)
  6. Moonlife (4:57)
  7. The Judgement Is the Mirror (4:36)
totale tijdsduur: 35:01
zoeken in:
avatar van Rainmachine
4,0
Nog zo'n LP waar ik vreselijk spijt van heb gehad dat ik 'm voor een habbekrats heb verkocht begin jaren zero. Ik heb 'm nog wel op CD maar nu dus ook weer opnieuw op geremasterde LP gekocht met klaphoes. Alleen al om de hoes de moeite waard en natuurlijk de bijzondere baslijnen van Mick Karn. Peter Murphy ben ik niet echt fan van ook al heeft hij wel een paar mooie nummers gemaakt. Er staat hier ook niets van Bauhaus in de kast. Japan is een ander verhaal dat is een oude favoriet en draai ik nog steeds regelmatig. Het album klinkt anno '23 eigenlijk nog prima ook al is het echt jaren 80. Het klinkt wel erg als een Mick Karn project met (later) ingezongen zang van Peter Murphy. Het klinkt in ieder geval niet als een "we nemen dit live in de studio op" opname. Leuke plaat, zit nog te twijfelen tussen 3,5 en 4 sterren maar gooi 'm toch op 4 vanwege de hoes en de voor mij sentimentele waarde van dit album.

avatar van Juul1998B
4,0
Bauhaus+Japan=genialiteit

avatar van Mjuman
Rainmachine schreef:
Nog zo'n LP waar ik vreselijk spijt van heb gehad dat ik 'm voor een habbekrats heb verkocht begin jaren zero. Ik heb 'm nog wel op CD maar nu dus ook weer opnieuw op geremasterde LP gekocht met klaphoes. Alleen al om de hoes de moeite waard en natuurlijk de bijzondere baslijnen van Mick Karn. (...)gooi 'm toch op 4 vanwege de hoes en de voor mij sentimentele waarde van dit album.


V2-spijt (vinyl-verkoop); een veel voorkomend syndroom, naast H3 - en de combinatie van de twee is de meest heftige aanslag op de P2 (persoonlijke portemonnee). Op een van de laatste grote platenbeurzen in Utrecht stond een Noor die allemaal herpersingen van albums van Karn verkocht - maat kocht er 3, ikzelf 1 (portemonnee plat).

Die hoesafbeelding - het schilderij Daybreak van Maxfield Parrish uit de jaren 20 van de vorige eeuw - werd een jaar ervoor al gebruikt door The Moody Blues. Lijkt me sterk dat je dat album gaat kopen, voor de hoes

Overigens is er posthuum een opvolger uitgebracht (weliswaar onaf) Dalis Car - InGladAlonene§ (2012) - MusicMeter.nl

3,5
Had deze lp vroeger op een cassettebandje en vaak gedraaid. Nu heb ik hem digitaal op mijn dap. Vond het vroeger al een heerlijke plaat met vaak mooie melodieën. Doet inderdaad sterk aan Japan denken. Maar deze plaat spreekt me als geheel toch iets meer aan. Voor zover ik Bauhaus ken is deze plaat wel behoorlijk afwijkend. Dus hij zal denk ik meer de fans van Japan aanspreken dan van Bauhaus.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:16 uur

geplaatst: vandaag om 06:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.