AFI - Black Sails in the Sunset (1999)

Punk
Label: Nitro

1. Strength Through Wounding (1:33)
  2. Porphyria Cutanea Tarda (2:07)
  3. Exsanguination (2:48)
  4. Malleus Maleficarum (4:01)
  5. Narrative of Soul Against Soul (2:29)
  6. Clove Smoke Catharsis (4:38)
  7. The Prayer Position (3:27)
  8. No Poetic Device (2:16)
  9. Weathered Tome (3:02)
  10. The Last Kiss (2:12)
  11. At a Glance (4:00)
  12. God Called in Sick Today (13:31)
  13. Midnight Sun * (3:02)
avatar van frolunda
Heb deze ooit eens gekocht in de Verenigde staten toe ie net uit was.Was veel aandacht voor destijds in de media en volgens mij zijn ze daar toen ook erg groot geworden.
Black Sails in the Sunset doet me qua geluid wel wat denken aan 7 Seconds,alleen is de zang totaal anders,veel schreeuweriger.Maar dan wel in de goede zin van het woord.Als je eenmaal aan de vocalen gewend bent openbaart zich een album vol heerlijke,meezing punksongs met een trashy randje.
Vooral Porphyria Cutanea Tarda,Weathered Tome en No Poetic Device klinken nog net zo sterk en fris als ruim 15 jaar geleden.Ben eigenlijk best benieuwd hoe ze zich daarna ontwikkelt hebben.
Voor deze,een hele dikke 3,5 sterren.