Nielson - Zo van Aaah Yeah (2014)

Label: Pacemaker

1. Als Ik Naar Je Kijk (2:52)
  2. Kop in het Zand (3:19)
  3. Beauty & De Brains (3:08)
  4. Geef het Maar aan Mij (3:50)
  5. Jaloers (3:24)
  6. Te (2:51)
  7. Voor Dat Je Weg Gaat (3:01)
  8. Mannenharten (3:32)

met Bløf

9. Dompel Me Onder (5:19)
  10. K******k (4:00)
  11. Hoe (2:52)

met Miss Montreal

12. We Gaan Door (3:47)
  13. Als Ik door de Nacht Reis (4:00)
1,0
Geen haat stem, echt een verschrikkelijke plaat dit. Rijmen van het niveau lik me versie.

avatar van Arrie
Dat had je vast niet kunnen voorspellen voor je deze plaat opzette.

Wat een hoog gemiddelde!?

avatar van itchy
0,5
Ook hier een realistische stem, maar wel verheugd met het kunnen uitdelen van mijn eerste 0,5*!
Dankjewel, Nielson voor het mogelijk maken hiervan.
Een beetje de muzikale vertaling van de cinematografische meesterwerken van Johan Nijenhuis. Wijvenmuziek voor vreselijke wijven/kleutermuziek voor de kidz dus.

Deranged
Lijkt me een K******k plaat.

avatar van Slowgaze
Waarom is-ie niet gewoon blijven rappen?

zaaf
SOAD schreef:

lik me versie 1.0?

1,0
Arrie schreef:
Dat had je vast niet kunnen voorspellen voor je deze plaat opzette.

Moest hem helaas per ongeluk aanhoren.

avatar van Chronos85
Fijn voor die jongen, dat ie helemaal zijn eigen ding kon doen op dit album!

Nielson wilde geen concessies doen voor talentenjacht | nu.nl/muziek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Logisch, voor een talentenjacht is talent van essentieel belang.

avatar van Emile93
Lekker veel negatieve comments....

Ik ben dit album gaan luisteren vanwege het feit dat ik Hoe nog steeds erg leuk vind.
Geef het maar aan mij is best leuk.

Het album luistert lekker weg en is best leuk voor af en toe

Linus Van Pelt
Vrienden en aanverwanten zal wel de reden zijn dat de meeste (realistisch) stemmers hier stemmen. Hier ook het geval, bij mij vriendgroep in mijn woonplaats is dit nu de ultieme 'zomerse popplaat' dus dat betekend als we met zijn alle samen zijn ik de plaat vaak een keertje of 2 moet aanhoren voordat ik zelf iets als Mozes And The Firstborn na een hoop gegrom opzet.

Als iemand die van de Nederlandse taal houd(ook al zie je dat niet echt van mijn online berichten) is dit gewoon een aanslag op je gehoor, rijmpjes die iedere 6 jarige kan schrijven of/en ze zijn gewoon zo banaal(Laat die ogen maar rollen, meisjes kom op, want deze is de mijne) dat ik er spontaan schaamte voor nielson begint te voelen. Nergens voor nodig want Nielson 'doet zijn eigen ding'.

En de muziek, akoestische pop gemixt met hiphop invloeden die zo klinisch zijn geproduceerd dat er ook maar geen noot gemeend klinkt. De stem van Nielson klinkt als Jan Smit die zo nodig een 'hippe plaat' moet maken.

Ik ga maar Naive Set draaien.

avatar van Metalhead99
Na 16 stemmen een gemiddelde van 1,5! :O Is dit echt zo slecht mensen? Ik ken van deze plaat enkel de duetten met Bløf en Miss Montréal en die vind ik nog best redelijk.

avatar van Nicolage Rico
Het is al met al toch een stukkie beter dan de muziek van artiesten als Jan S., Jeroen v/d B., Xander de B., etc.

avatar van adri1982
Emile93 schreef:
(Lekker) veel negatieve comments....

En niet geheel onterecht. Tijdens het beluisteren van dit album heb ik maar een paar nummers gehoord, die ik enigszins kan waarderen; 'Geef het maar aan mij', 'Mannenharten' en 'Hoe'. En op de laatste twee nummers hiervan werken respectievelijk Blof en Miss Montreal mee.
Dit zegt voor mij wel hoeveel hij als zanger waard is. En zo iemand wint het talentenjacht 'De beste songwriter van Nederland'? Pfff.
1,5 ster, waarvan de hoogste 0,5 te danken is aan de gastartiesten.

avatar van brandos
SOAD:
Rijmen van het niveau lik me versie.
Ja maar geloven jullie dan echt dat die teksten van Anouk, Kensington, Douwe Bob en Racoon zoveel beter zijn? Alleen daar hoor ik niemand over. De Engelse taal staat daar als een schild tussen de luisteraar en de artiest, en Nielson staat hier dus in die zin in zijn nakie. 'Beauty & De Brains' vond ik een leuk nummer, net als 'Hoe' (ik vond ook dat Nielson en niet Douwe Bob moest winnen), zeker zo goed te verdragen als een Ed Sheeran. Alleen nog geen reden om de hele cd tot me te nemen. Daarvoor mis ik toch teveel het rauw(-romantisch)e randje als bv bij een Thé Lau.

avatar van Johnny Marr
Slowgaze schreef:
Waarom is-ie niet gewoon blijven rappen?

Waarom zou ie dat doen?

zaaf schreef:

lik me versie 1.0?

Rappen is voor gasten die niet kunnen zingen