Corinne Bailey Rae - Corinne Bailey Rae (2006)

R&B / Soul
Label: EMI

1. Like a Star (4:03)
  2. Enchantment (3:58)
  3. Put Your Records On (3:35)
  4. Till It Happens to You (4:39)
  5. Trouble Sleeping (3:29)
  6. Call Me When You Get This (5:05)
  7. Choux Pastry Heart (3:57)
  8. Breathless (4:15)
  9. I'd Like To (4:09)
  10. Butterfly (3:53)
  11. Seasons Change (4:55)
  12. Since I've Been Loving You * (4:22)
  13. Emeraldine * (4:31)
  14. Munich * (3:58)
  15. No Love Child * (4:00)
  16. Enchantment [Amp Fiddler Remix] * (3:58)
  17. Venus as a Boy * (2:58)
  18. I'd Like To [Weekender Mix] * (3:58)
  19. I Won't Let You Lie to Yourself * (3:50)
  20. Another Rainy Day * (3:15)
  21. Daydreaming * (3:54)
avatar van musicfriek
Over deze zangeres wordt momenteel veel geschreven. Dat het weleens een hele grote kon gaan worden. Ik ken alleen de single Put Your Records On. Klinkt lekker soulachtig met prettige stem. Eens kijken of ik wat meer van deze dame kan vinden.

Heb deze cd nu een aantal dagen in bezit. Tot nu toe een aantal keer beluisterd en het klinkt allemaal best goed moet ik zeggen. CBR heeft een mooie, zachte stem. De single 'Put Your Records On' luistert echt lekker weg en daarnaast zijn (op dit moment) de nummers 'Breathless', 'Trouble Sleeping' en 'Seasons Change' ook een aantal favorieten van me die op dit album staan. Er staan veelal wat rustigere songs op dit schijfje, afgewisseld met een paar iets meer up-tempo nummers.

Niks mis mee. Lekker. Relaxed.
Alleen is het niet meer een aanvulling te noemen op mijn albums die ik al binnen dit genre heb.
Verder zoals gezegd: niks mis mee, lekker en relaxed

avatar van musicfriek
Ben helemaal om met deze zangeres. Wat een heerlijke, lieve stem heeft ze! De tracks zijn (op Seasons Change na) stuk voor stuk toppers. Behoort tot nu toe tot een van mijn 3 favoriete albums van dit jaar (met Mogwai en Placebo, ja, hoe divers kan ik het maken? ) Ik ga verder relaxen met deze dame..

Ik vind het ietwat saaiig. Er zijn beteren in dit genre. Zo vind ik dit album erg veel weg hebben van die van Amy Winehouse, met dat verschil dat die net even wat meer ballen heeft (ook al is het een vrouw ).

avatar van musicfriek
Misschien vind ik het juist wel prettig dat Corinne wat minder ballen heeft en is het daar ook voor bedoeld... Ik krijg met dit album echt het gevoel van: laat de lente maar komen!

Ik vind dit toch maar een saai mens met saaie muziek en een saaie clip

avatar van Reijersen
Jolien schreef:
Ik vind dit toch maar een saai mens met saaie muziek en een saaie clip

Bedankt voor je diepgaande en goed onderbouwde mening

Ik vind dit echt een heerlijk relaxt cd-tje in de trand van India.Arie. Maar nu is die vergelijking ook weer niet treffend want India.Arie is een klasse apart. CBR weet goed in de buurt te komen met rustige gevoelige liedjes, goed afgewisseld naar mid-tempo. Af en toe mag ze van mij wat meer durven, meer doen met haar stem. Voor vele mensen zal het anders snel al saai gerelativeerd worden. Maar ik ben best gepakt door deze cd.

avatar van Kos
Kos
Put Your Records On is wel leuk ja. Klinkt een beetje als een goede versie van Joss Stone.

Fris album met een hoog lente-gehalte. Heerlijke stem en aardige liedjes hoewel helaas te weinig liedjes mij echt pakken om dit album 4* tegeven blijft ze steken op 3.5*. De single is hoe dan ook erg lekker. Misschien als de lente begint en ik meer klaar ben voor deze plaat dat deze nog iets stijgt. ze is zeker goed. Corrine is de ideale mix van Alicia Keys en Norah Jones. Maar hoop dat haar album de volgende keer nog wat sterker is. Met zo`n stem is er zeker toekomst voor haar, ben benieuwd wat er gaat komen. Saillant detail, de Oor van deze maand heeft een mooi interview gepubliceerd van haar. Ze spreekt daar over onconventionele schoonheid. En toen ik haar clip voor het eerst zag, dacht ik dat direct. Mooie vrouw die Bailey...

3.5*

Ben van plan deze te gaan kopen, ben namelijk helemaal verslaafd aan Put Your Records On
Je krijgt bij dat liedje echt zo'n heerlijk zomers gevoel, zo'n hangmatgevoel, geweldig
Ik hoop dat het hele album een beetje die stijl is, dan kan het best een plaatsje bij mijn favorieten krijgen.
Maar eerst even wat geld bij elkaar sprokkelen...

Thisisme
Misschien wel de beste plaat van 2006.

avatar van jowietje
Put your records on, is echt een heerlijk nummer, ik begrijp niet waarom het niet echt wil lukken met dat lied.

Thisisme
Men heeft te weinig verstand van muziek

Maar alle gekheid op een stokje. Het genre is gewoon niet zo populair.

avatar van jowietje
Wat ik me ook nog afvroeg, is heel het album in de stijl van Put your records on?

jowietje schreef:

Nee, veel beter.

avatar van jowietje
Das mooi dan ga ik hem kopen/downloaden even kijken wat die kost, anders vrees ik voor downloaden

Ik heb hem nu (eindelijk )
Super! Ik draai hem echt de hele dag al..
Heerlijk relaxte liedjes..
4.5*

avatar van musicfriek
Album begint me toch wel wat te vervelen nu. Verlaag naar 3,5*.

avatar van jowietje
Lekker album, nummer 1,2 en 4 vind ik maar saai.
Maar de nummers Put your records on, Trouble sleeping, Tell me when you get this en I'd like to maken dat zeker weer goed, lekker voor de lente ook deze plaat

jowietje schreef:
Lekker album, nummer 1,2 en 3 vind ik maar saai.

Ehm, Jowietje, nummer 3 is Put Your Records On....

musicfriek schreef:

Ehm, Jowietje, nummer 3 is Put Your Records On....

Haha klopt foutje , bedankt!

aERodynamIC schreef:

Ja tieten dan maar... Het is best leuk dit. Maar tippen aan Winehouse kan het inderdaad niet. Dat rauwe van Winehouse maakt dat haar album interessant blijft na verloop van tijd. Hetgeen dat naar mijn mening niet het geval is bij dit album. Zowieso een aanrader Amy Winehouse: Frank...

Jerra
Heerlijk !!! dit album

Toen ik Put your records on voor de eerste keer hoorde was ik al verkocht. Zalig album om rustig te horen wanneer je buiten in het zonnetje zit. Butterfly vin ik echt een zalig chill nummer.

sifaka schreef:
Zalig album om rustig te horen wanneer je buiten in het zonnetje zit.

Laat het zonnetje dus maar weer komen

Gisteren hoorde ik de single nog eens toevallig. Ik wou meteen weten van wie dat dat was. Opeens wist ik het weer. Corinne! Zalig nummer, echt.

edejong
lekker plaatje! 3.5*

avatar van jowietje
vandaag vond ik deze cover: