Corinne Bailey Rae - Corinne Bailey Rae (2006)

R&B / Soul
Label: EMI

1. Like a Star (4:03)
  2. Enchantment (3:58)
  3. Put Your Records On (3:35)
  4. Till It Happens to You (4:39)
  5. Trouble Sleeping (3:29)
  6. Call Me When You Get This (5:05)
  7. Choux Pastry Heart (3:57)
  8. Breathless (4:15)
  9. I'd Like To (4:09)
  10. Butterfly (3:53)
  11. Seasons Change (4:55)
  12. Since I've Been Loving You * (4:22)
  13. Emeraldine * (4:31)
  14. Munich * (3:58)
  15. No Love Child * (4:00)
  16. Enchantment [Amp Fiddler Remix] * (3:58)
  17. Venus as a Boy * (2:58)
  18. I'd Like To [Weekender Mix] * (3:58)
  19. I Won't Let You Lie to Yourself * (3:50)
  20. Another Rainy Day * (3:15)
  21. Daydreaming * (3:54)
avatar van Reijersen
Voor mij is Corinne Bailey Rae één van de verrassendste nieuwe artiesten van 2006. Onconventionele zomermuziek.
Je kan het R&B noemen, wat het niet is. Kan jazz genoemd worden, wat het niet is. Norah Jones-achtig, maar dat is het ook niet. Beetje Billie Holiday-achtig, maar dan sla je plank ook mis.

De plaat zit vol semi-akoestische soul die vooral veel uitstraalt van Corinne's eigen kracht. Geen platenbons artiestje, maar een zangeres die doet wat ze zelf wil. Geen gladgeproduceerde R&B maar vaak alleen maar stem en gitaar.
Corinne heeft een wat krakerige stem, die niet heel erg groots is, maar wel aangenaam. In een luchtige, zomerse sfeer bezingt ze nummers over liefdesverdriet en andere negatieve ervaringen aan de ene kant (bv. Till It Happens to You) en positieve songs aan de andere kant (Put Your Records On, een nummer dat gaat over jezelf durven zijn). De sfeer is vooral erg laidback en het zal niet echt een plaatje zijn die snel in de winter gedraaid zal worden. Een lekker plaatje die het vooral goed doet als achtergrondmuziek. Ik hou wel van dit genre dus krijgt het 4 sterren.

avatar van Ronald5150
Zeer prettig in het gehoor liggend mengsel van pop, R&B , jazz en een vleugje soul. Op zich is deze plaat redelijk vergelijkbaar met platen van Katie Melua of Norah Jones. Maar toch vind ik dit een tikkeltje beter. Iets spannender en gedurfder. De arrangementen zijn meer jazzy en daardoor krijgt de muziek af en toe de noodzakelijke verrassende wending, al is het maar in de details. De muziek is rijk en gevarieerd, veel instrumenten, goed geproduceerd en het klinkt allemaal erg lekker, relaxed, bij tijd en wijle vrolijk en erg zomers. Gewoon een feel-good plaat om te ontspannen.