Zappa / Mothers - Roxy by Proxy (2014)

Alternatieve titel: December 9 & 10, 1973

Label: Zappa

1. "Carved in the Rock" (3:42)
  2. Inca Roads (8:21)
  3. Penguin in Bondage (5:52)
  4. T'Mershi Duween (1:56)
  5. Dog Breath Variations / Uncle Meat (4:14)
  6. RDNZL (5:23)
  7. Village of the Sun (3:24)
  8. Echidna's Arf (Of You) (4:00)
  9. Don't You Ever Wash That Thing (5:28)
  10. Cheepnis - Percussion (5:24)
  11. Cheepnis (3:35)
  12. Dupree's Paradise (15:12)
  13. King Kong / Chunga's Revenge / Mr. Green Genes (9:13)
avatar van freakey
In het boek The Hook, the recordings of Frank Zappa 1973 1974, volume four van Scott Parker Web Store - SPB PUBLISHING - spbpublishing.webs.com staat een hele verhandeling over Roxy december 1973, maar ook daarin wordt niet helemaal duidelijk wat wanneer is gespeeld, zelfs niet bekend welke dagen er is gespeeld, in ieder geval 9 en 10 december, ook wordt soms verondersteld 11 december en een rehearsal op 8 december. Geheel niet genoemd is hierin 12 december, maar de Dickie's Such An asshole op YCDTOSA vol. 3 wordt in de liner notes wel op die datum genoemd.

Afijn, lekker onduidelijk allemaal dus.

Wel bestaat er een audience tape (niet compleet) met de volgende tracklist:
1973 12 ?? - Roxy, Los Angeles, CA
60 min, Aud, B
Cosmik Debris, intros, Pygmy Twylyte (incl. Dummy Up), The Idiot Bastard Son, Cheepnis, Penguin In Bondage, T'Mershi Duween, Dog Meat, RDNZL, Montana, improvisations.

(zie http://www.zappateers.com/fzshows/7374.html)

FZ's 1973/1974 Bands: Repertoire

Link

Staan geen data bij, dus weten we eigenlijk nog niet wat er exact in de Roxy gespeeld is.

Nog een link...

avatar van zoppo
TopCD! Zonder meer 5 sterren!

Minpuntje: onbewust ga ik toch vergelijken...bij The Helsinki Concert speelt de band de nummers een stuk strakker (na maanden zware arbeid...), een paar nummers zijn bij Roxy & E beter (Village od sun, gitaarsolo Penguin in bondage, alle trombone solo's).

zoppo schreef:

Mee eens. Ander minpunt is dat dit ook niet een volledig concert is, zoals The Helsinki Concert. Maar wie weet wordt de blu-ray wel het volledige concert!

Maartenn schreef:

Compleet concert my ass...

Helsinki was ook geen complete show, want
Kulttuuritalo, Helsinki, Finland
September 22-23, 1974

avatar van Stalin
Iemand zijn zelfgemaakte variant van Roxy by Proxy...

Flickr

Maartenn (crew)
Echidna's Arf (Of You) / Don't You Ever Wash That Thing is echt meesterlijk uitgevoerd op deze plaat.

Stalin schreef:

Compleet concert my ass...

Je snapt wat ik bedoel

Vergeet ook Cheepnis-Percussion niet...fe-no-me-naal

avatar van saxotoon
Nou heb ik eindelijk mijn roxy uit de usa ontvangen, moet ik er ook nog eens btw en inklaringskosten voor betalen. Dat heb ik nog nooit mee gemaakt. Komt dat vaker voor? Als dat zo is kan ik beter voortaan bij Gands bestellen.

saxotoon schreef:

Nope, ik heb nergens last van gehad. En ik had twee exemplaren van Roxy, Road Tapes Vol II en Greasy Love Songs!

avatar van freakey
Maartenn schreef:

Laatste bestelling die we met zijn 3-en hebben gedaan hadden wij hier ook last van Maarten

freakey schreef:

Klinkt me dan in de oren alsof er steekproefsgewijs wordt gecontroleerd en saxotoon en wij de vorige keer pech hadden. Dan toch maar proberen met zoveel mogelijk mensen tegelijk te bestellen !

avatar van saxotoon
Gewoon dikke pech gehad dus. Maar ondertussen eindelijk Roxy vanuit CD kunnen beluisteren en heel tevreden. Prachtige uitvoeringen en een uitstekende kwaliteit. En een mooie toelichting door Ruth Underwood die hiermee de muziek een meerwaarde geeft.

Andere vraag: via een grote internetboer wordt Puttin on the Ritz van Zappa aangeboden, verschijningsdatum in april 2014. Wat is dat nu weer?

avatar van Rudi S
Even googlen, heeft zelfs even op spotify gestaan.

avatar van saxotoon
Had ik gezien, maar is het een echte release of een illegale. En hoe zit het met de kwaliteit?

avatar van Stalin
Frank Zappa at The Ritz schijnt een van de beste shows ooit van De Snor te zijn geweest.

Heb het album zelf al in augustus 2013 op iTunes gesignaleerd, maar is voor zover ik weet geen officiele release.

I believe that within the past few years, Guitar Player magazine conducted a poll to make a list of memorable concerts, and this particular show at the Ritz was named “Best Concert Ever By Anyone.” Pretty high praise, eh?

Clownz On Velvet
Watermelon in Easter Hay
Ride Like The Wind
What's New In Baltimore

saxotoon schreef:

Ik lees dat ie nog gewoon te koop is op mp3 via Amazon: Puttin' on the Ritz (Live): Frank Zappa: Amazon.co.uk: MP3 Downloads

Edit: en Spotify: Spotify - play.spotify.com

avatar van Stalin
Meer over Zappa at The Ritz...
This is my story to celebrate the 30th anniversary of Zappa At The Ritz

Zappateers

avatar van saxotoon
Klinkt dus wel als erg de moeite om aan te schaffen. Ik ga eens kijken of ik de versie op Zappateers kan ophalen. Blijf ik me wel afvragen hoe die Bolle dit op CD kan aanbieden? Ik ga hem gewoon bestellen en kijk wat er gebeurt. Een echte schijf voor in mijn CD-speler zie ik toch liever dan een MP3-bestand. En ik ben ook wel benieuwd welke bijsluiter erbij zit.

avatar van WoNa
Als Zappa fan was ik wat in slaap gesukkeld de laatste tien jaar. Heel vaak gehoord en geïnternaliseerd zoals dat zo mooi heet. Laatst zat ik al een keer met een grote grijns 'The torture never stops' te kijken. Die grijns werd alleen maar groter bij het beluisteren van Roxy by proxy. Ook ik heb geen idee hoeveel nummers er zijn gespeeld in die twee, drie of vijf dagen in het Roxy. Op een video op You Tube staan weer nummers die ik nog niet eerder was tegen gekomen. Wat mij opvalt op deze plaat is hoe relaxt de muziek klinkt. Dat komt de sfeer en de uitvoering enorm ten goede ten opzichte van Roxy & elsewhere. Vreemd is het wel. Zelfde sessies en toch zo anders. De vele overdubs? Een hele plaat lang niets anders dan een grote grijns. Dat is een lekker gevoel.

Voor het hele verhaal kun je hier terecht op WoNo Magazines blog.

Wo.

WoNa schreef:
AOok ik heb geen idee hoeveel nummers er zijn gespeeld in die twee, drie of vijf dagen in het Roxy. Op een video op You Tube staan weer nummers die ik nog niet eerder was tegen gekomen.

Voor het hele verhaal kun je hier terecht op WoNo Magazines blog.

Wo.

Mooie recensie

Er heerst inderdaad enige verwarring welke avonden De Snor nu exact in de Roxy gespeeld heeft.
9, 10, 11 en 12 december worden genoemd...

FRANK ZAPPA Howdy! Austin 1973
Live at Armadillo World Headquarters, Austin, TX;
October 26, 1973.
Very good to excellent soundboard; with a bit of hiss.

Luisteren maar...

avatar van zoppo
Echt heel goed. Minder gepolijst dan Roxy & E. Speelplezier van bandleden straalt ervan af.
Inderdaad een grote grijns

avatar van area51
Maartenn schreef:
Jawel mensen, hij bestaat echt en ligt binnenkort op mijn deurmat: Roxy by Proxy!!! Ik kan in ieder geval niet wachten!

Waar kan ik deze kopen aan een normale prijs ?

gewoon naar barfkoswill of gands music, even kijken naar wissselkoers en verzendkosten. Het album is hoe dan ook verschrikkelijk de moeite waard.

avatar van platedraaier
Waar kan ik deze kopen aan een normale prijs ?

Ik heb hem via discogs bij jnana uit canada gekocht. Hij is 1 van de distributeurs.

Waar kan ik deze kopen aan een normale prijs ?

Ik zie dat je vraag inmiddels ruimschoots beantwoord is .

Inmiddels al kunnen bestellen?

avatar van Stalin
Voor wat het waard is voor een video/dvd die al een paar decennia in de maak is...
I will be entering the early production phases of a comprehensive ZPZ "Roxy" DVD, encompassing our 2008 filmed show as well as our 2014 filmed shows. The original Frank Zappa "Roxy" movie has finally been completed and the release date will be announced soon.

Aldus Dweezil

avatar van Stalin
We confirm with you now that ROXY, the Movie, has been sent off to SXSW for consideration for their Film Festival. We'll let you know if they accept it.

Link

Ook meer nieuws over release 100...
And yes of course, the 100th Release, Produced in it its Entirety by FZ, will be available to order next month on Zappa Records. And then some. Expect the Treat of a new Vaulternative Concert in your near future