Rico & A.R.T - Irie (2014)

Hip-Hop / Reggae

7. Kalm (4:13)

met Pieter Both

8. Opa (3:38)

met Bert Vrieling

9. Positieve Vibes (3:42)

met Henny Vrienten

10. Geld (3:27)
  11. Man en Vrouw (3:03)
  12. Zombie (3:27)
  13. We Komen Terug (2:13)
  14. Je Weet (4:42)

met Sticks, Typhoon en Maikal X

avatar van party
Ben benieuwd.

avatar van Slowgaze
Mijn prognose: dit gaat ontiegelijk vet worden, want Rico is de beste rapper van Nederland. Punt uit.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Ik kan deze plaat al beluisteren maar kwam niet verder dan track 3. Mijn god wat een godsgruwel gaat dit album worden.

avatar van Harderwiek
Wat een draak van een single

avatar van Bedorvenkebab
Mijn hemel, wat is dit nu weer voor gekkigheid.

avatar van Delars
@Harderwiek nee een naaktslak

avatar van Slowgaze
Ik vind de single hard. Ik ben dan ook avant-garde, en jullie zijn reactionaire nerds. Reactionaire nerds.

avatar van Bedorvenkebab
Ik ben zo'n reactionaire nerd dat ik hem nu ook goed vind.

avatar van 'rens.
Ooit en naaktslak zijn al te vinden op YouTube. Vind het prima plaatjes hoor

avatar van Dakduivel
Gruwelijke single. (en clip!)

avatar van niels94
Clip is wel leuk. Single an sich... Kweenie hoor. Als er maar voldoende afwisseling op dit album, dan.

GCITY050
Rico kán hele goede verses afleveren, dat heeft het verleden wel uitgewezen. Maar het ligt aan z'n gemoedstoestand wat voor muziek hij maakt. Na eerst die trip shit, en nu reggae belooft hij weer keiharde hiphop te gaan maken. Driemaal is scheepsrecht laten we maar hopen!! Maar nu eerst deze..

avatar van nega
Mijn favoriete rapper. Kan niet wachten

avatar van TheLegacy
Luisterbeurtje nummer 1, ben zeer benieuwd!

SoundCloud - Hear the world?s sounds

nieuwe track, bij Wat Anders

avatar van TheLegacy
Ik weet nog niet helemaal wat ik er van vind.. tis niet helemaal m'n cup of tea.. Er zijn wel een aantal nummers die ik tof vind zoals Ooit, Je Weet en Geld, maar er zitten ook wel een groot aantal nummers tussen waar ik echt niks mee kan. Wellicht dat het nog groeit, we zullen zien.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind Naakslak best een tof nummer. Het klinkt onconventioneel, waarbij de vreemde videoclip mij hielp om in het nummer te komen. Het is bovendien een schoonvoorbeeld van Rico's bijzondere en bizarre belevingswereld en woordgebruik.

GCITY050
Ooit en Jeweet (Maikal X!) zijn tof. De rest van de tracks hebben me geholpen het inzicht te verkrijgen dat ik reggae niet digg.

GCITY050 schreef:

Dit heeft naar mijn idee helemaal niks meer met reggae te maken.

GCITY050
Hoe omschrijf jij de beats dan? Als boombap hiphop?

avatar van PJC
PJC
Dit is gewoon keihard. Er heeft nog nooit iemand zo dope gerapt over reggaeriddims. Rico is lekker op dreef op de strakke instrumentaties van ART. de beste rapper van Nederland is er weer. En hoe!

Lekker hoor. Erg jammer van Zombie

avatar van Bedorvenkebab
Ja, toffe plaat, ondanks de beats. Die zijn best aardig, alleen blijft ART wat mij betreft teveel in het reggaehokje.

Bedorvenkebab schreef:

dat is heel insteek van het album.....

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
wietzakje schreef:

dat is heel insteek van het album.....

Dan kan de overdosis reggae alsnog tegenstaan, toch? Ik ben nooit zo'n reggaeliefhebber geweest, en ben dan ook bang dat ik dit niet zo ga waarderen. Je post wel mooi precies om 4:20, trouwens.

panjoe schreef:

maar als het een rap/reggae album is kan ART natuurlijk nooit teveel in het reggaehokje zitten

ik vind het overigens wel een leuke plaat zo na de eerste luisterbeurt

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
wietzakje schreef:

Toevallig heb ik nét het genre aangepast van Hip-Hop naar Hip-Hop / Reggae, dus dat was ten tijde van BedorvenKebab's bericht (op deze pagina ten minste) nog niet duidelijk.

avatar van nega
Heerlijk album. Ik hou van reggea en van Rico. Een dikke 4*
Opa met Bert Vrieling is erg lekker.

avatar van RickGretsch
Ik wacht nog even met stemmen, maar ik houd hier ook heel erg van! Sowieso vind ik Rico geweldig, en dit klinkt me ook weer als muziek in de oren .

avatar van Nr.4
Lekker albumpje! Gaat 'm wel worden voor mij.