Ronnie James Dio: This Is Your Life (2014)

Metal / Rock
Label: Rhino

1. Anthrax - Neon Knights (4:29)
  2. Tenacious D - The Last in Line (3:44)
  3. Adrenaline Mob - The Mob Rules (3:17)
  4. Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci en Jason Christopher - Rainbow in the Dark (4:24)
  5. Halestorm - Straight Through the Heart (3:58)
  6. Motörhead - Starstruck (4:06)

met Biff Byford

7. Scorpions - Temple of the King (4:37)
  8. Doro - Egypt (The Chains Are On) (6:09)
  9. Killswitch Engage - Holy Diver (4:10)
  10. Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo en Scott Warren - Catch the Rainbow (6:41)
  11. Oni Logan, Jimmy Bain, Rowan Robertson en Brian Tichy - I (5:30)
  12. Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson en Scott Warren - Man on the Silver Mountain (5:17)
  13. Metallica - Ronnie Rising Medley (Featuring a Light in the Black, Tarot Woman, Stargazer & Kill the King) (9:04)
  14. Dio - This Is Your Life (3:26)
  15. Jasta - Buried Alive * (4:57)
avatar van james_cameron
Leuk tribute album; vooral de energieke Metallica medley is erg gaaf. Sowieso fijn om weer eens wat nieuw werk van de mannen te horen. Een aantal van de covers die hier verzameld zijn kende ik al (zoals die van Adrenaline Mob en Killswitch Engage), maar de meeste zijn nieuw voor mij. De ene uitvoering is uiteraard beter dan de ander, al zit er wat mij betreft geen echte misser bij. Scorpions en Tenacious D vallen in positieve zin op; Motorhead en Halestorm vallen tegen. Wat het meest opvalt aan de hier verzamelde zangers en zangeressen is dat niemand het wint van het origineel. Dat kleine onooglijke mannetje had toch een unieke, uitzonderlijk machtige en mooie stem.

avatar van gigage
Je hebt diverse soorten cover albums. De één waar 1 artiest diverse covers maakt van diverse andere artiesten en één waar diverse artiesten 1 andere artiest (of soms meerdere artiesten) coveren. In het eerste geval is het vaak zoeken naar geslaagde tracks en in het tweede geval mits goed uitgevoerd, het liefst door originele bands, is het soms echt genieten geblazen. Dan moeten ze wel dicht bij hun eigen sound blijven en niet proberen de originele artiest na te doen. Oftewel geef er een eigen draai aan. En dat wordt hier grotendeels bereikt.
En zo blijkt dat Adrenaline Mob een betere gitarist in huis heeft dan Ronnie destijds, Dat Anthrax van alle markten thuis is, dat Halestorm er een slap aftreksel van maakt, en dat Killswitch engine de originaliteitsprijs krijgt (Ik vind dat grunten op Holy Diver echt geweldig (stond al op Kerrang's verzamelaar, jaren terug) Dat Biff erg zijn best doet, dat Scorpions nog steeds een powerballad weten neer te zetten alsof de tijd heeft stil gestaan, dat doro nog steeds een stoer wijf is, dat Glen Hughes na de eerste 3 noten geskipt wordt, dat Man on the silver mountain wel degelijk een Metal song is, dat Metallica toch weer de show steelt, dat...Ach luistert u zelf, aan de songs kan het in ieder geval niet liggen. Ik heb me wel vermaakt

avatar van Karma_To_Burn
gigage schreef:

Pardon?! Beter dan Tony Iommi? Haha, in zijn dromen zeker ja.

Nog steeds wel een fijn album maar naar meerdere malen luisteren gaat het al meer tegenstaan, ik mis hier toch sterk de aanwezigheid van Jorn. Het Dio tribute album wat hij heeft gemaakt blijft nog steeds op eenzame hoogte staan, Jorn is een meester in het maken van goede covers.