Rival Sons - Great Western Valkyrie (2014)

Label: Earache

1. Electric Man (3:20)
  2. Good Luck (3:18)
  3. Secret (4:41)
  4. Play the Fool (3:17)
  5. Good Things (5:56)
  6. Open My Eyes (3:55)
  7. Rich and the Poor (5:14)
  8. Belle Starr (4:35)
  9. Where I've Been (6:18)
  10. Destination on Course (7:06)
  11. Too Much Love * (3:45)
  12. My Nature * (4:31)
  13. Torture [Live in Gothenburg] * (6:29)
  14. Wild Animal [Live in Gothenburg] * (3:46)
  15. Manifest Destiny, Pt. 2 [Acoustic] * (5:20)
  16. Open My Eyes [Live at Juke Joint Studio] * (3:42)
  17. Long as I Can See the Light [Live at Juke Joint Studio] * (3:32)
  18. Where I've Been [Live at Juke Joint Studio] * (6:06)
  19. Black Coffee * (5:35)
Hoe lekker Great Western Valkyrie ook in het gehoor ligt, toch moest ik er wat aan wennen. Head Down vond ik fantastisch, maar die plaat is wat 'zompiger', nog wat meer bluesy. Maar na flink wat keren draaien, blijft ook dit album op een prettige manier in mijn hoofd hangen.

De eerste vier nummers op side A van de LP zijn om van te smullen. Vooral opener Electric Man, de rock 'n roll van Secret & het lekkere Play the Fool. Toch vind ik op side B het relaxte Good Things met heerlijk orgeltje en erg prettige gitaar nog wat beter. The backbone van bas & drum zijn op Open My Eyes erg sterk. De zang is hier opvallend goed, lekkere gitaarsolo ook. Het enige 'wel aardige' nummer van dit album volgt daarna: Rich and the Poor.

Op side C gaat de band dan toch wat meer uitweiden, wat minder direct spelen, zoals ze ook goed kunnen. Binnen de drie nummers zit meer afwisseling in melodie en tempo. Het zorgt voor een mooi einde aan deze plaat, zeker op het mooie Where I've Been.
Uitstekend gespeelde en gezongen, eerlijke, pure, soms wat rauwe rock 'n roll vinden we dus op Great Western Valkyrie. Gelukkig dat een band als Rival Sons er nog is. Dit album mag er ook weer wezen!