The Robert Cray Band - Bad Influence (1983)

Blues
Label: Mercury

1. Phone Booth (3:33)
  2. Bad Influence (2:57)
  3. The Grinder (4:10)
  4. Got to Make a Comeback (2:53)
  5. So Many Women, So Little Time (4:02)
  6. Where Do I Go from Here? (4:03)
  7. Waiting for the Tide to Turn (3:31)
  8. March On (2:25)
  9. Don't Touch Me (3:25)
  10. No Big Deal (4:14)
  11. Share What You Got, Keep What You Need * (3:53)
  12. I Got Loaded * (3:34)
avatar van BoyOnHeavenHill
Persoonlijk hoor ik het verschil niet zo tussen dit album en bijvoorbeeld Strong persuader of Don't be afraid of the dark, dus die knieval voor de commercie ontgaat mij. Ik vind Bad influence ook niet echt rauwer dan het latere werk klinken, maar dat neemt niet weg dat dit een lekker album is met een prettige sound. Toch kan ik dit niet een echt heel goede plaat vinden, daarvoor zijn bijvoorbeeld The grinder en Got to make a comeback te nietszeggend, en bovendien is So many women, so little time echt een verschrikkelijk nummer met die laffe nepfunk en die stompzinnige tekst. Hoogtepunten zijn voor mij de eerste twee nummers (hoewel het titelnummer dan weer ontsierd wordt door een overbodige en flauwe sax) en Where do I go from here, en van de bonusnummers had de cover Share what you've got, keep what you need (een R&B-hit voor William Bell in 1966) naadloos op het album zelf gepast. Ik twijfel tussen 3 en 3½ sterren, maar uiteindelijk trekken de heerlijke sound, de altijd lekkere solo's en Cray's gloedvolle stem me toch over de streep.