Monster Magnet - Powertrip (1998)

Label: A&M

1. Crop Circle (5:32)
  2. Powertrip (3:31)
  3. Space Lord (5:55)
  4. Temple of Your Dreams (4:35)
  5. Bummer (7:35)
  6. Baby Götterdämerung (3:09)
  7. 19 Witches (4:02)
  8. 3rd Eye Landslide (5:10)
  9. See You in Hell (4:05)
  10. Tractor (3:26)
  11. Atomic Clock (5:06)
  12. Goliath and the Vampires (4:13)
  13. Your Lies Become You (4:18)
  14. Big God * (5:58)
  15. Kick Out the Jams * (2:35)
  16. The Game * (4:54)
  17. Temple of Your Dreams [Live in las Vegas] * (5:34)
  18. Dinosaur Vacuum [Live in las Vegas] * (5:19)
  19. Baby Götterdämmerung [Live in las Vegas] * (4:00)
  20. Cage Around the Sun [Live in las Vegas] * (8:18)
  21. Bummer [Live in las Vegas] * (7:35)
  22. Space Lord [Live in las Vegas] * (9:32)
Queens Of The Stone Age zijn de heersers over de woestijnrock.
Binnen de Amerikaanse stadsdelen wordt de strijd gevoerd tussen Ministry en Monster Magnet.
Gokken, prostitutie en illegale straatraces.
Alles wat God verboden heeft.
Powertrip is geen pact sluiten met de duivel.
Powertrip is een nachtelijke rondleiding door Gotham City.
Waar superhelden het leven zuur wordt gemaakt door motorrijdend tuig.
Personages die het daglicht niet kunnen verdragen.
Of die dan net zo onfris en onbetrouwbaar over komen als in de nacht.
Niet voor niks ontstaat dit album in Las Vegas.
Het Luilekkerland voor de verslavingsgevoelige rocker.
Dave Wyndorf heeft een hoog overgevoeligheidsfactor hiervoor.
Terwijl andere artiesten juist op een bepaald moment kiezen om zich hiervan te distantiëren, gaat hij de uitdaging aan.
Een bijna fatale overdosis tot gevolg.
Als je recente foto’s ziet, dan zie je een opgeblazen persoon.
Waar de lichaamsvreemde stoffen zich geen uitweg meer lijken te vinden.
Letterlijk veranderd in een monsterlijke magneet.
Trieste omstandigheden.

avatar van lennert
Dit album is beduidend minder psychedelisch dan zijn voorgangers, maar als groovy hardrockalbum met stonerinvloeden slaagt het nog steeds met vlag en wimpel voor de test! Powertrip, Space Lord en See You In Hell zijn alle drie heerlijke singles, terwijl Crop Circle, Bummer en Tractor enorm rocken. Tekstueel kan ik non-stop lachen om Wyndorf's lyrische hoogstandjes en blijft het genieten van de scherpe solo's. Afsluiters Goliath And The Vampires en Your Lies Become You zijn dan ineens verrassend anders. Eerstgenoemde grijpt toch nog terug naar de psychedelica van de eerste albums en de laatste track is zelfs vrij serieus en melancholisch te noemen. Voor de fans van het eerste uur misschien een tegenvaller, maar voor mij een van de best lopende albums uit de band's carrière.

Tussenstand:
1. Powertrip
2. Dopes To Infinity
3. Spine Of God
4. Superjudge
5. 25... Tab

avatar van RuudC
Ik ga hier niet omheen draaien. Ik kick op psychedelica en dat laat Monster Magnet hier maar weinig horen, maar verdomme, wat is dit album te gek zeg! Als rockband pur sang komen de heren ongelooflijk sterk uit de verf. Ze weten precies hoe ze met geweldige riffs voor de dag moeten komen, de songs blijven makkelijk hangen en de teksten zijn erg vermakelijk. Soms kritisch, soms grappig, vaak allebei. Geen enkele misser gehoord of iets wat ook maar in de buurt van slecht of matig komt. De hele luisterbeurt heb ik met een dikke glimlach mee zitten knikken. Ik moet wel zeggen dat de beste nummers van de band toch wel op de andere platen staan, maar dit album is superconsistent.

Tussenstand:
1. Powertrip 5*