Maria Mena - Apparently Unaffected (2006)

Noorwegen
Label: Columbia

1. Internal Dialogue (2:53)
  2. This Bottle of Wine (2:32)
  3. Miss You Love (3:10)
  4. Boytoy Baby (2:51)
  5. If You'll Stay in My Past - Part 1 (1:09)
  6. He's Hurting Me (2:20)
  7. Just Hold Me (4:24)
  8. Long Time Coming (2:45)
  9. If You'll Stay in My Past - Part 2 (1:18)
  10. Nevermind Me (3:55)
  11. These Shoes (1:54)
  12. Our Battles (3:32)
  13. Calm Under the Waves (3:22)
  14. If You'll Stay in My Past - Part 3 (1:00)
Deze cd doet me op momenten erg denken aan Precious Burden van Sophie Zelmani, maar dan wel met een iets gladder randje en dan ook de ballads.
Dat is gelijk ook het enige minpuntje aan deze cd: ik mis wat scherpe randjes. Te glad om voor echt goed spannend door te gaan en misschien te "alternatief" voor MTV.
De rustige nummers vind ik veruit de mooiste, de up-tempo nummers de mindere.
Het klink allemaal wat negatief, maar is niet helemaal zo bedoeld.
Ik vind dit een mooie cd. Alleen valt ie me net niet genoeg op om voor spectaculair door te kunnen gaan. We hebben net iets te veel zangeressen in dit genre en die zijn allen niet beter of slechter, maar vormen met z'n allen een iets te grote grijze massa.
Maar wie weet gaat dat na meerdere luisterbeurten nog veranderen.
Met dank aan Electro_ om me hier op te attenderen

avatar van pim556
Het is niet helemaal mijn genre dit. Maar ik was toch wel onder de indruk van haar optreden op Pinkpop 2007. Na wat singles luisteren nu uiteindelijk toch maar eens het hele album luisteren.

Nummers als Internal Dialogue, Just Hold Me en Our Battles zijn toppers en doen het live ook erg goed. Helaas zitten er ook huppelnummers tussen (Boytoy Baby) en de ballads zijn soms wat saai en slijmerig.

Toch heeft deze dame een zeer zeldzame stem: Schattig, maar ze kan er ook flink mee uithalen waar nodig.

avatar van Ronald5150
Vooropgesteld dat dit niet echt mijn genre is, moet ik bekennen dat Maria Mena een uitstekende zangeres is. Ze heeft een mooie heldere en indringende stem. Daarnaast zijn haar teksten treffend en persoonlijk. Wel vind ik de uptempo nummers de minste op deze plaat. Daarin onderscheid ze zich niet echt van andere zangeressen in het genre. Maria Mena overtuigt het meest in de rustige nummers, de ballads. Kippenvel bij "Miss You Love", "Just Hold Me", "Our Battles", maar ook de trilogy "If You'll Stay In My Past" is prachtig. Mooie wegdroomplaat van deze Noorse zangeres.