Cannibal Corpse - Kill (2006)

Label: Metal Blade

1. The Time to Kill Is Now (2:03)
  2. Make Them Suffer (2:50)
  3. Murder Worship (3:56)
  4. Submerged in Boiling Flesh (2:52)
  5. Five Nails Through the Neck (3:45)
  6. Purification by Fire (2:57)
  7. Death Walking Terror (3:32)
  8. Barbaric Bludgeonings (3:42)
  9. The Discipline of Revenge (3:39)
  10. Brain Removal Device (3:14)
  11. Necrosadistic Warning (3:28)
  12. Maniacal (2:12)
  13. Infinite Misery (4:01)
avatar van Exfrozen
0,5
Vandaag 1 x geluisterd, maar wat een kannibalen zijn dit zeg. Ergens had ik gelezen dat die kerel beter verstaanbaar was geworden, maar ik hoorde vrijwel niks.
Ik hou van hard, maar dit gaat zelfs een beetje te ver voor mij. Ik probeer het binnenkort nog wel een keer. Dan kom ik met mijn Judgement.

avatar van Hemdale
Muzikaal vind ik dit een erg fijn album. Genoeg afwisseling tussen snel en traag maar nog niet altijd even keurig, maar toch prima te doen... hiervoor geef ik dan ook 3,5*. De lyrics en de vocalen vind ik daarintegen weer niet echt super, meer ietwat zwak, George vond ik top op het CC album Bloodthirst en ook zijn side project Paths of Possession past hij prima maar op dit album vind ik hem eerder irritant dan goed. Jammer. Maar goed, als ik muzikaal perfecte brute death metal wil horen dan pak toch eerder een cd van Gorgasm dan dat ik dit album zou pakken.

Charles Manson
niet altijd even keurig??

Cannibal Corpse speelt zeldzaam strak, technisch en netjes!

bro
Charles Manson schreef:
niet altijd even keurig??

Cannibal Corpse speelt zeldzaam strak, technisch en netjes!

nou, ik vind toch ook dat er niet altijd even keurig word gespeeld. waaraan het te wijten ligt weet ik zelf ook niet.

ik heb nu 1 keer vlug beluisterd en ja, ik schat dat het rond de 3* zal worden.
later, als ik het album beter ken zal ik een stem kunnen geven die dichter naar de werkelijke waarde van het album ligt kunnen geven.

bro schreef:

ik wil je niet aanvallen of beledigen maar dan mis je gewoon technische kennis.
Ze spelen PERFECT.
Zonder 1 fout, machinaal strak.
Dingen die jij eventueel niet kan volgen, zijn dan gewoon te ingewikkeld voor je, no offense.
echt waar, geloof me.

Charles Manson schreef:

ik wil je niet aanvallen of beledigen maar dan mis je gewoon technische kennis.
Ze spelen PERFECT.
Zonder 1 fout, machinaal strak.
echt waar, geloof me.

Er zijn ook een pak technischere bands waar Cannibal Corpse niet aan kan tippen. Maar het hangt er natuurlijk vanaf wat jij technisch noemt.
Het gitaarspel is goed, soms onheilspellend, en natuurlijk smerig, zoals ie hoort in het genre.
Wel een zeer goed album, ik geniet er van het begin tot het eind van, met maniakale nummers als Make Them Suffer en Death Walking Terror. Ook een goede "Outro" onder de vorm van Infinite Misery.

bennerd schreef:

Er zijn ook een pak technischere bands waar Cannibal Corpse niet aan kan tippen

tsja.... onder het motto baas boven baas kun je elke stelling wel lam leggen.
Je zult het echter toch met me eens zijn dat Cannibal Corpse muzikaal en technisch toch bij de absolute deathmetal top hoort.

Charles Manson schreef:

Daar ben ik het al tijden mee eens, anders zou ik dit album niet zo een hoge score geven.

avatar van AxNUS
0,5
Volkomen met Exfrozen eens.

Timothebizkit
Ik ook (we zijn echt meelopers )

MetalDex
Ik ben het volkomen met mezelf eens: dit is een ontzettend goeie, brute plaat. Enorm strak en hard gespeeld met een heerlijke gore grunt. Ik verhoog hem per direct naar 4*.
Ik had trouwens nooit gedacht dat Cannibal Corpse een nog goordere hoes zou kunnen uitbrengen, maar bij Kill is het ze toch weer gelukt: chapeau!

Die titels weer

Timothebizkit
Niet zeggen, dan worden ze boos

AxNUS schreef:
Volkomen met Exfrozen eens.

Iets beters kun je natuurlijk niet zeggen. Stel je voor dat je zelf je mening moet geven waarom je dit album een 0.5* geeft.

Die titels weer

Gelukkig blijven er altijd mensen waaruit CC z'n inspiratie put.

Ongelooflijk laag gemiddelde voor een knaller van een Death Metalplaat

Berzerker
Sorry, had 'm veels te laag staan

Heb er 1* bij gegooid, toen ik deze voor het eerst luisterde viel het kwartje niet helemaal, maar daarna dus wel, alleen was ik toen vergeten te stemmen...

4,5* dus

MetalDex schreef:

Gelukkig blijven er altijd mensen waaruit CC z'n inspiratie put.

Doe anders niet zo verheven. De zwartgallige titels werken gewoon op m'n lachspieren.

SilverGun schreef:

En quasi-intellectuele titels op de mijne, maar ik ga bij albums met zulke titels ook geen mensen irriteren met mijn ongevraagde opmerkingen zonder het album daadwerkelijk te hebben gehoord. Ik blijf er gewoon weg, genoeg albums die ik wel goed vind en waar ik mijn mening over kwijt wil, zonder nog onbeargumenteerd fans tegen hun schenen aan te schoppen om maar grappig over te komen.
Kijk voor de aardigheid ook eens naar de titelbalk van je browser als je op MuMe's homepage bent.

avatar van SilverGun
Ik heb het over de titels, waarom zou ik dan de muziek gehoord moeten hebben? Daar geef ik helemaal geen oordeel over. Misschien bevalt die me wel prima. En wie schop ik tegen de schenen wanneer ik mijn "ongevraagde opmerking" plaats? Ik denk dat het grootste probleem is dat je nogal snel op je teentjes getrapt bent.

SilverGun schreef:
Ik heb het over de titels, waarom zou ik dan de muziek gehoord moeten hebben?
Je geeft commentaar op de titels, de titels wijzen op de muziek die gemaakt wordt (je denkt niet meteen aan een album vol ballads bij het zien van deze tracklist), dus je geeft indirect ook commentaar op de muziek. Als je titels lachwekkend vindt, komt het over alsof je de muziek lachwekkend/belachelijk vindt.
Ik ben niet zo snel op mijn tenen getrapt, maar ik raak wel vreselijk geïrriteerd van een legertje kortzichtige users dat hier onbeargumenteerd hele muziekstromingen gaat afzeiken, daarna fans op hun dak krijgen, en dan - omdat ze zich nog steeds niet fatsoenlijk uit kunnen drukken - op de man gaan spelen en vreselijk irritante berichtjes gaan plaatsen. Het blijft een site voor de muziekliefhebber.

avatar van SilverGun
Nogmaals: ik heb het alleen over de titels. Ik zeik niet indirect muziekstromingen af. Waar heb je het toch over? De bands die de beste muziek maken hebben soms maar saaie namen voor hun liedjes bedacht terwijl ik de muziek van bijv. de Arctic Monkeys weinig interessant vind, maar de songtitels erg sterk. Staat compleet los van elkaar, die twee dingen. Het kan best zo zijn dat ik behoorlijk onder de indruk ben van Cannibal Corpse, wil me best aan een paar nummers wagen als je dat geruststelt.

Jij bent vooral ongefundeerd bezig door mij uit te maken voor een kortzichtige user die op de man speelt en deze muziek belachelijk zou vinden.

SilverGun schreef:

Zo kwam het anders wel over. Je gaf niet echt de indruk dat je de muziek goed vond ofzo.

avatar van SilverGun
En dan zeik ik muziekstromingen af? Misschien moet je eens wat minder zwart/wit gaan denken.

SilverGun schreef:

Ik zei ook niet dat jij tot die kortzichtige users behoorde? Ik zei alleen dat ik geïrriteerd raak door ze, en daarom zo reageer. Na jou reactie kwamen berichten van users waar ik wél op doel. Lees de reacties bij Butchered at Birth maar eens na, dan snap je misschien waar ik het over heb.

fastpulseboy
ik vind de titels ook erg grappig (zeg niks over de muziek hoor, ik vind metal meestal razend knap, al kan ik er niet naar luisteren). Maar de titels lijken zo de hoofdstukken van een goedkope splattermovie.

MetalDex
Voor echt grappige metal moet je meestal bij grindcore en verwanten zijn: bijvoorbeeld Anal Cunt - 40 More Reasons to Hate Us.

clutch schreef:

Dan doe ik dát...

maar die wist je toch al? Vind het een nóg slechtere kopie van Butchered at Birth. En ík luister die cd's wél, anders had ik toch wel bij elke cd van Cannibal Corpse (of het Death-Metal genre) domweg een *0,5 neergezet? Een goede vriend van mij laat het mij regelmatig horen en ik vind het nog steeds om te huilen.

Ik heb dit trouwens niet alleen hierbij maar ook bijvoorbeeld bij P. Diddy. Een andere vriend van mij is HE-LE-MAAL weg van "Press Play" terwijl 'dat ook gewoon poep vind. Dus stem ik een *0,5.

Wat een gezeik weer, ik heb mij toch aangemeld om mijn mening te droppen bij cd's die ik luister? Respecteer mijn mening dan en heb schijt aan het gemiddelde van een album op de site. Wat maakt dat nou uit? Als je het zelf maar leuk vindt...

Timothebizkit schreef:

Dan doe ik dát...

Het heeft geen enkel nut om bij muziek die je niet kunt luchten een 0.5* neer te gaan zetten. Als het je muzieksmaak niet is, blijf er dan gewoon weg. Het is hetzelfde als bijvoorbeeld een HipHopfan bij alle CD's van Deftones een 0.5* neer gaat zetten. Dat is nogal zielig.

Charles Manson
als je een 0,5 geeft voor deze schijf, snap je gewoon geen hol van muziek.

dat je te jong/dom/onervaren bent om deze briljante technischere muziek te volgen is tot daara an toe, maar ga niet zo slap lullen of onzin cijfers geven