André van Duin - Z'n Allergrootste Hits (2001)

Label: Arcade

1. Willempie (3:05)
  2. Bim Bam (4:21)
  3. Ik Wil Met Jou Wel Dansen (2:46)
  4. Het Bananenlied (3:08)
  5. De Heidezangers (3:00)
  6. Ta-Ta-Ta (2:56)
  7. Een Boutje en een Moertje (4:18)
  8. Tingelingeling (3:11)
  9. Grote Voeten (3:06)
  10. Onzichtbare André (2:43)
  11. De Zenuwpees (3:42)
  12. 35 Koeien (3:14)
  13. Willy Alberti Bedankt (3:39)
  14. Ik Ben Joep Meloen (3:24)
  15. De Hotdog (2:27)
  16. Wij Zijn de Vuilnisman (3:40)
  17. Daar Ben Ik Niet Blij Mee (3:07)
  18. Nee Nou Wordt Ie Mooi (3:28)
  19. Het Pizzalied (Effe Wachten) (3:03)
  20. Als Je Huilt (3:42)
  21. Ik Heb Hele Grote Bloemkoole (2:46)
  22. De Buurtsuper (Goeiemorgen, Goeiemiddag) (4:22)
  23. Ik Wil Met Jou Wel Zeven Weken (3:13)
  24. Doorgaan (4:47)
  25. Duudeljoo (2:48)
  26. De Tamme Boerenzoon (4:47)
  27. Me Kammetje (3:35)
  28. De Sambaballensamba (3:09)
  29. M'n Opoe Heeft een Zadel op D'r Rug (2:49)
  30. Zandzakken voor de Deur (3:37)
  31. Angelique (2:13)
  32. Flip Fluitketel (3:36)
  33. Mijn Naam Is Jaap (2:59)
  34. Er Staat een Paard in de Gang (3:17)
  35. Gatzdeladigee (3:46)
  36. Nederland Die Heeft Die Bal (3:36)
avatar van musicfriek
Niet dat deze cd mij boeit, maar weer erg jammer dat het niet op chronologische volgorde staat. Wat veel hits heeft deze man gehad zeg. Sta er helemaal van te kijken.

JonnieBrasco
Dan staat nog niet eens alles erop, maar gaat het zo te zien om een selectie. Het hitje Totdat ik jou zag had ik ooit op cassette, en die scoorde toch echt in de top-40, maar staat hier niet op.

Gelukkig heb ik er ook helemaal niets mee. Als tienjarig kind had ik best medelijden met de tuin van Andre, waar 35 koeien in stonden te loeien, maar eigenlijk heeft Andre me voor de rest nooit meer zo diep kunnen raken, ook mijn lachspieren niet. Ik ken niet alle nummers, maar wat ik ken zou ik een 1,0* geven.

avatar van dynamo d
Tuuurlijk 't is allemaal wat simpel, maar 't blijft toch ook wel herkenbare Nederlandse humor. Willempie , we dansen de sambaballensamba, Bim Bam, De Heidezangers. Ik ben absoluut geen carnavalliedjes-liefhebber, maar de enige liedjes die ik nog wel leuk vond waren van Van Duin. 3*

avatar van HiLL
En speciaal voor onze Angelique schreef hij een liedje over haar..

Allmusic
Bim bam kwam onlangs nog voorbij in de Top 2000 (op nummer 1360, net na The Beatles)

avatar van postman
In zijn genre is van duin heel erg goed ,helaas is het niet mijn genre al kon ik wel om hem lachen vooral om zijn theatershow, maar het gaat hier om muziek
en als ik hier op zou stemmen kreeg hij een 2

je zou ook kunnen stellen dat op gebied van carnavalsmuziek er geen betere is
in dat geval zou dit album dan weer 4½, à 5 stemmen verdienen
als het genre niet aanspreekt (wat ik me dus levendig kan indenken )zouden de stemmen ook niks voorstellen

luisteraart
ettettummu schreef:
je zou ook kunnen stellen dat op gebied van carnavalsmuziek er geen betere is

Het ultieme carnavalslied is natuurlijk "bloemetjesgordijn".

Van de Twee Pinten, geloof ik.

edit: nee, van Wim Kerstens.

...of....
ben je niet tevreden met je eigen kop... zet er dan gewoon een ander op

Corry van Gorp

luisteraart
refr.:
Weet je wat ik wel zou willen zijn
Een bloemetjesgordijn, een bloemetjesgordijn
Van het plafond tot op het raamkozijn
Een bloemetjesgordijn, een bloemetjesgordijn
En alle dagen hangen lekker in het zonnelicht
Met bloemen op m'n hele lijf en ook op m'n gezicht
Weet je wat ik wel zou willen zijn, een bloemetjesgordijn

Een mens moet heel zijn leven blijven lopen
Dan wordt ie opgejaagd van hier naar daar
En altijd maar het beste blijven hopen
De honderdduizend of het abattoir
Maar lekker rustig blijven hangen zoals een gordijn
Dat moet toch heerlijk zijn

refr.

Een mens moet heel zijn leven blijven knokken
Want anders zit ie zo in de puree
Een mens moet heel zijn leven blijven dokken
Betalen moet ie tot zijn AOW
Maar lekker rustig blijven hangen zoals een gordijn
Dat moet toch heerlijk zijn

refr.

Nou ja, on topic maar weer!

avatar van Hans Brouwer
'k Ben afgelopen vrijdag met vrouw en dochters naar z'n nieuwe show geweest in de Rai te Amsterdam. Was in 1 woord KUT (sorry voor deze taal!) En weet je wat het ergste was, € 200 kwijt voor 4 kaartjes en € 12,50 kwijt aan parkeergeld. Ik heb voorlopig m'n buik vol van die Van Duin, van Van den Ende producties en van Amsterdam. € 200 voor 4 kaartjes en € 12,50 parkeergeld, wat een afzetterij, 't is godsgeklaagd!!

Marcel²
JonnieBrasco schreef:

Er is ook nog een 3Box Lachen met Andre van Duin, daar staat Totdat ik jou zag wel op.
Daar staan ook de sterke single Eskimo op.

Hans Brouwer schreef:

Haha, ik ben vorig jaar ook geweest. EUR 65,- per kaartje, geloof ik. In het nieuwe Luxor - Rotterdam. En het ergste was nog dat ik op de 2e ring zat en een verrekijker nodig had om die gekke bek van v. Duin te kunnen zien.

Voor de pauze vond ik het nog ouderwets gezellig, maar na de pauze daalde het niveau drastisch. Nee, van Duin kan niet meer tippen aan zijn shows van pak 'm beet 30 jaar geleden. Bovendien zijn z'n grappen - altijd al - erg simpel en vaak kinderachtig. Als kind vond ik 'm grappig, maar geef mij nu maar een Youp van 't Hek, Hans Teeuwen of Jochem Mijer (etc.).

Overigens vind ik het wel verdomd knap dat hij al die typetjes heeft verzonnen en zoveel hits heeft gemaakt.

avatar van titan
titan (crew)
Grappig, de laatste show van van Duin wordt in de pers unaniem de hemel in geprezen.

avatar van Nicolage Rico
Van wie? Ron Brandsteder en Carolien Tensen?

avatar van titan
titan (crew)
Dat zeg ik toch: door de pers (theatercritici).

titan schreef:
Dat zeg ik toch: door de pers (theatercritici).

Niet te serieus, Titan. Ik neem aan dat je begreep dat het een grapje was.

Ik begrijp ook niet zo goed waarom zijn 1e show zo de hemel in is geprezen, daar het niveau niet bijster hoog is. Af en toe kreeg ik de kriebels vanwege de flauwheid. Wat ik zei: het eerste gedeelte was ouderwets gezellig. Misschien dat de pers daar op hamerde. (?)

De prijzen voor de kaartjes zijn overigens belachelijk hoog! (EUR 65,-) Maar dat terzijde. Ik zou er nu nog geen 20 euro voor over hebben.

avatar van sq
sq
luisteraart schreef:

edit: nee, van Wim Kerstens.

Wim Kersten en de Viltjes, CNR , 1979. Ik heb m op single

avatar van stratocaster
Van Duin is natuurlijk meligheid ten top (hoewel hij in het verleden ook wat 'serieuze' nummers heeft gemaakt en als 'serieus' zanger is hij niet slecht). 1 nummer - dat niet op dit album staat - vind ik echter werkelijk 'briljant': Bingo.

"Ik ben een gokker, mijn naam is Hein
Ik koop altijd lootjes per dozijn" etc........

"Aan alle spelletjes doe ik mee
Van kranten , radio en t.v..."

Vrij ondergewaardeerd die v. Duin als je het mij vraagt hoewel het nu wel weer schijnt te mogen.
Je moet natuurlijk wel van die slappe klets houden maar je gaat mij niet wijsmaken dat je nooit naar de Dik Voormekaarshow hebt geluisterd.

Maar ook v. Duin heeft zijn beste tijd achter de rug. Ik heb zijn vorige theatershow gezien en de grappen hadden een baard van hier tot Tokio.

Ook erg voorspelbaar en werkelijk onvoorstelbaar dat ze het nog doen is het zogenaamde 'de lach niet in kunnen houden'

Schitterendste nummer is 'Willy Alberti bedankt' waar v. Duin bewees dat ie ook wel eens vernieuwende dingen deed door een geniale Prins Bernhard neer te zetten die het geklungel van Pieter v. Vollenhoven niet langer aan kan horen.

Black Adder schreef:

Ja, vind ik ook wel een hoogtepunt.
Het andere grappige uiterste is dan weer Me Kammetje, dat zo intens nergens op slaat dat het weer grappig wordt. Had m'n collega een Van Duin-verzamelaar naar het werk meegenomen (niet deze, maar een enkele), het in de cd-shuffelaar gedaan en dit nummer voor de gein op repeat gezet...

avatar van Tribal Gathering
Waar de meeste Nederlandse Carnavalsmuziek vreselijk plat is, onderscheidde van Duin zich toch altijd wel met aparte nummers. Ik lag ook niet krom van het lachen, maar vond zijn vondsten meestal wel goed.

Aan Bim Bam kleven nog mooie persoonlijke herinneringen. Tijdens het 40 jarig huwelijksfeest van mijn Opa en Oma deden ik, mijn zusje en mijn twee nichtjes deze na op het podium. Maar behalve de herinnering is dit volgens mij toch gewoon een goed nummer.

En zo zijn er wel meer. Als Je Huilt is een heerlijke plaat om (in het geheim natuurlijk) lekker mee te zingen. Doorgaan, de Tamme Boerenzoon en een Boutje en een Moertje zijn ook leuke nummers.

Natuurlijk is lang niet alles van hetzelfde niveau. Later uitgebrachte nummers als Het Pizzalied en Mijn Naam is Jaap hebben toch wel een minder leuke gimmick. Toch vind ik dat Andre van Duin wel een unieke staat van dienst heeft in de Nederlandse historie (en beduidend meer verdiend dan zoiets vreselijks als BZN)

avatar van Bruce Almighty
Niet de aller beste van André Van Duin maar toch nog wel te doen, in ieder geval niet die zooi van : Wij Twee want dan was deze nog veel beter.

2.5*

Tribal Gathering schreef:
Later uitgebrachte nummers als ... Mijn Naam is Jaap hebben toch wel een minder leuke gimmick.

De b-kant daarvan was steengoed: Tuut Tuut Tuut, De Groetjes Van Ruud.
Heb ik helemaal grijs gedraaid toendertijd.
Intens slap, maar heel treffend gedaan!

Dat die hier niet op staat....

Black Adder schreef:

Met natuurlijk de onvolprezen Ferry De Groot a.k.a. Harry Nak!

avatar van LucM
Ik heb wel kunnen lachen met de fratsen van André Van Duin en zijn liedjes vind ik doorgaans ook leuk. Zijn repertoire bestaat enerzijds uit carnavalschlagers, anderzijds uit persiflages en sporadisch ging hij op de serieuze toer. Meligheid ten top natuurlijk, maar als carnaval nadert wil ik André Van Duin nog eens horen.

Jammer genoeg staan de beste liedjes - volgens mij - niet op deze dubbelaar, maar wel op de volledigere 3CD "Het Allerleukste Van" die ik bezit nl. "File" en "Bingo".

Met zijn grootste hit "Willempie", gebaseerd op één van zijn vele typetjes zorgde André voor een controverse. Ouders van mentaal gehandicapten vonden het nummer beledigend en wilden een rechtzaak tegen hem inspannen. Uiteindelijk bood André in Avro's Toppop, waar hij normaal dat liedje moest gaan zingen openlijk zijn excuses aan.

PeterW
kaztor schreef:

De b-kant daarvan was steengoed: Tuut Tuut Tuut, De Groetjes Van Ruud.
Heb ik helemaal grijs gedraaid toendertijd.
Intens slap, maar heel treffend gedaan!

Dat die hier niet op staat....

Met natuurlijk de onvolprezen Ferry De Groot a.k.a. Harry Nak!

Nee, niet als Harry Nak, als Meneer de Groot.

avatar van Madjack71
Van Andre was ik een grote 'fan' toen ik nog jonger was. Hij is zeker in zijn klasse een hele grote. Maar het is er niet beter op geworden naar mate hij ouder werd. Juist de combinatie met Frans van Dusschoten, Connie van Gorp en Hans Otjes zorgden voor hillarische sketches. De Dik voor Mekaar Show op de radio vond ik destijds geweldig...moet ook zo in mijn herinnering blijven. Jaap Aap, had ook zijn geweldige momenten.

Zijn liedjes kon ik ook waarderen en laten we wel wezen er zitten er toch een aantal bij die nog steeds op mijn lachspieren werken. Muzikaal weinig origineel, maar wat parodie en typetjes betreft top!

Willempie... met die regenjas en helm en bril
Bim Bam... met die paters
Een boutje en een moertje.... in de fabriek
Als je huilt... met die huilbril...flauw, maar o wat leuk toen
De tamme boerenzoon... antwoord op de Wilde Boerndochter van Ivan Heylen

Er is maar een van Duin.

Vooral die uit de jaren zeventig zijn groots, later werd het meer een herhaling van zetten, met zo nu en dan nog een uitschieter.

Joy
dikvoormekaarshow

vanmorgen op de radio, toevalig aan in de auto

heb me weer prima vermaakt de laatste 40 minuten

avatar van LucM
Ik sluit mij volledig aan bij Madjack71. De jaren '70 vond ik ook de beste periode van André van Duin met zijn grappige sketches, typetjes en liedjes, het is ook deels jeugdsentiment. Nummers als "Ta-Ta-Ta", "Ik Heb Hele Grote Bloemkoole" en "Er Staat een Paard in de Gang" zijn op zich zo onnozel dat ik ze weer leuk vind.
Nadien vond ik hem hoe langer hoe meer in herhaling vallen, zijn laatste shows en liedjes vind ik niet meer grappig.