André van Duin - Z'n Allergrootste Hits (2001)

Label: Arcade

1. Willempie (3:05)
  2. Bim Bam (4:21)
  3. Ik Wil Met Jou Wel Dansen (2:46)
  4. Het Bananenlied (3:08)
  5. De Heidezangers (3:00)
  6. Ta-Ta-Ta (2:56)
  7. Een Boutje en een Moertje (4:18)
  8. Tingelingeling (3:11)
  9. Grote Voeten (3:06)
  10. Onzichtbare André (2:43)
  11. De Zenuwpees (3:42)
  12. 35 Koeien (3:14)
  13. Willy Alberti Bedankt (3:39)
  14. Ik Ben Joep Meloen (3:24)
  15. De Hotdog (2:27)
  16. Wij Zijn de Vuilnisman (3:40)
  17. Daar Ben Ik Niet Blij Mee (3:07)
  18. Nee Nou Wordt Ie Mooi (3:28)
  19. Het Pizzalied (Effe Wachten) (3:03)
  20. Als Je Huilt (3:42)
  21. Ik Heb Hele Grote Bloemkoole (2:46)
  22. De Buurtsuper (Goeiemorgen, Goeiemiddag) (4:22)
  23. Ik Wil Met Jou Wel Zeven Weken (3:13)
  24. Doorgaan (4:47)
  25. Duudeljoo (2:48)
  26. De Tamme Boerenzoon (4:47)
  27. Me Kammetje (3:35)
  28. De Sambaballensamba (3:09)
  29. M'n Opoe Heeft een Zadel op D'r Rug (2:49)
  30. Zandzakken voor de Deur (3:37)
  31. Angelique (2:13)
  32. Flip Fluitketel (3:36)
  33. Mijn Naam Is Jaap (2:59)
  34. Er Staat een Paard in de Gang (3:17)
  35. Gatzdeladigee (3:46)
  36. Nederland Die Heeft Die Bal (3:36)
avatar van bawimeko
Je kan discussieren over de muzikale prestaties van André van Duin, geregeld vinden we deuntjes van anderen terug of is het het carnavals-hoempa-werk waar je van moet houden...
Aan de andere kant; het was de grootste publiekstrekker van de jaren '70'; elk carnaval leverde een hit op en als van Duin op tv verscheen werd het vanzelf leuk!
Op deze verzamelaar staan de meeste klassiekers, met als hoogtepunten de manische en onweerstaanbare Zenuwpees en het woedende de Tamme Boerenzoon. Je ziet het al; ik ben een fan van de doorgedraaide en manische Van Duin!

avatar van bikkel2
Je kan vinden wat je wil , maar de man is wel een fenomeen natuurlijk .
Het is meligheid ten top maar ook vaker wel om te lachen . Dat Bim Bam bijvoorbeeld zit vol kleine grapjes en zo zijn er nog wel een paar .
Ik denk zelf wel dat in de tijd dat we het nog met 2 of 3 zenders moesten doen , er altijd weer een stuk vrolijkheid in de huiskamers verscheen als hij weer met 1 of ander maf lied aan kwam zetten .
Noem het plat of simpel .... kom er maar eens op .
Ik kan deze uitgebreide collectie wel waarderen . Een leuk overzicht .

Ive
De nummers als: Angelique, M'n Opoe Heeft een Zadel op D'r Rug, De Tamme Boerenzoon, Doorgaan, Bim-Bam & Ik Heb Hele Grote Bloemkoole zijn heel goed.

Maar het beste nummer op de cd is "De Buurtsuper". 1 van mijn favorieten van Andre Van Duin. Gewoon en grappige een goed gevonde tekst

avatar van Paap_Floyd
De Buurtsuper heb ik in 1996 nog met mijn broertje gedaan met een playbackshow De foto's zijn helaas kwijt

avatar van KILLERBEE99
Staan wel een aantal leuke nummers op, maar een hoop vind ik ook niet veel aan.

Bim Bam blijft een liedje

avatar van jasper1991
ta-ta-ta:

je moet toch echt de analyse van mike & thomas hierop gezien hebben!
de show heet "ajuinen en look"

avatar van Bert Wasbeer
Een beetje voorzichtig doseren (niet de hele plaat in een keer draaien) maar veel van deze nummers zijn toch echte klassiekers in het genre. Ook in een Kees van Hondt-set misstaan ze niet. Kortom, vier sterren zijn gerechtvaardigd

Mijn favorieten zijn Bim bam, de Heidezangers, Tatata, Waarom zijn de bananen krom, Willy Alberti bedankt, Een boutje en een moertje... , en Willempie.

Ik moet altijd het meeste lachen als André van Duin serieus probeert te doen.

MindRuler
Wees maar trots op André, want dit is één van jullie grootste komieken aller tijden.
Dat de man dan ook nog eens beschikt over een goede zangstem, daar doe ik mijn fluitketel voor af.

avatar van B.Robertson
Is dit eigenlijk de complete fade-out van 'Doorgaan' vraag ik me zo af. Als laatste hoor je "Mijn broer heeft een hijskraan, kunt u mij verstaan?" Zal eens navragen of er iets mist. Tot mijn favoriete regels behoren "Ik heb m'n regenjas weer aan - Kunnen we doorgaan - Ik ben gek op levertraan." Van Duin was er als de kippen bij, na de release van de tweede versie van 'Wij Zullen Doorgaan' door Ramses Shaffy. Dit album vind ik een mooi vol geluid hebben. Op 2CD's kan je vanzelf niet alle hoogtepunten van Van Duin kwijt, maar heb dit wel op een platenbeurs gekocht. Heb ook 3-4CD's van hem gehoord, en dat is net wat teveel van het goede. Met een ruime selectie liedjes slaagt de komiek erin mij te amuseren, en dat zijn: 'Ik Wil met Jou Wel Dansen'/'Ta-Ta-Ta'/'De Zenuwpees'/'Willy Alberti Bedankt'/'Daar Ben Ik Niet blij Mee'/'Nee Nou Wordt-ie Mooi'/'Als Je Huilt'/''k Heb Hele Grote bloemkoole'/'Doorgaan'/'Dudeljoo'/'Me Kammetje'/'Zandzakken voor de Deur'/'Angelique'. 'Bim Bam' vind ik ook wel mooi, maar het origineel is reeds eerder gecovered door Vader Abraham en Zijn Goede Zonen in de vorm van het lied 'Ome Koos'. Van Duin zijn cover van VA's 'In de C-klasse' vind ik overigens ijzersterk, maar tref je nooit op een CD-compilatie.

avatar van bauer
De fade-outs op deze cd zijn iets te vroeg. Het slot van Doorgaan luidt: Mijn broer heeft een hijskraan, kunt u mij verstaan, laat maar gaan, we lachen een traan.