Kasabian - 48:13 (2014)

12. Bow (4:27)
  13. S.P.S. (4:22)
  14. Beanz * (4:40)
  15. Gelfling * (3:15)
Eerste single is te beluisteren, toch een beetje terug keer naar de eerste albums

JVT
Ik vind het maar niks die eerste single.
YouTube - Kasabian - eez-eh (Audio)

avatar van Mark17
Mr. Oizo is in ieder geval terug. Aardige verandering.

Van die hoes word ik ook niet vrolijk. Nou ja, het gaat om de muziek zullen we maar zeggen.

avatar van Snoeperd
Met zo'n titel en hoes moet je als band ook wel zelfvertrouwen hebben in de muziek.

Nu moet ik zeggen dat de eerste single niet slecht klinkt. Maar het is nog geen Underdog of Re-Wired. Na het geweldige Velociraptor heb ik hier veel zin in.

avatar van jerome988
Explodes is ook al even te beluisteren geweest (inmiddels van youtube afgehaald) en klinkt erg goed. Dit nummer heeft qua sfeer iets weg van hun vorige album. Eez-eh doet me daarentegen nog niet zo veel. En ik hoop niet dat deze hoes officieel bevestigd is als albumcover, ziet er niet uit. Al met al kijk ik wel heel erg uit naar deze nieuwe Kasabian!

Music video van Eez-Eh:

YouTube - Kasabian - eez-eh

JVT
idd!! Klinkt veel beter dan Eez-eh.

avatar van lowieke
Grappig dat na Arcade Fire hier, 'Eez-Eh', ook invloeden terugkomen van LCD Soundsystem.

avatar van sjinobi
Kasabian - Explodes

Vind alle nummers tot nu toe erg vet dus laat maar komen:)

Hier nog een nummer dat volgens youtube dus Beanz heet, maar kan die niet vinden op de tracklist hier. Vind het ook een goed nummer. Geen idee wat ze er verder mee gaan doen.

Kasabian - Beanz (live)

sjinobi schreef:

In de beschrijving van de video staat dat het de b-side van Eez-eh is.

avatar van Barney Stinson

JVT
hoeveel nummers kan je al beluisteren dan? :s

Boysband synth pop.

Dan is het nog geen reden om te stemmen.

avatar van Rudi S
Boysband synth pop.

Je mag volgens de regels pas stemmen als je het hele album hebt gehoord.
Stemmen - MusicMeterWiki - wiki.musicmeter.nl

Boysband synth pop.

Hebben ze jou als baby op je achterhoofd laten vallen? Boyband synth pop? Als One Direction of zo?
Anyway... Pas stemmen als je het hele album van studionummers hebt gehoord.

Boysband synth pop.

En welke nummers zijn dat dan, ben ik toch benieuwd naar. En Boyband synthpop, haha. Dat slaat echt nergens op.

avatar van VladTheImpaler
Hier een betere kwaliteit versie van Bumblebee live bij Jools Holland. Wat een track zeg!

Kasabian - Bumblebee live @...

avatar van Barney Stinson
Stem verwijderd en fail post van eerder bij deze ongedaan:

Ik verwarde Kasabian met Klaxons (There is no other time)

avatar van staralfur
Gisteren een aantal nieuwe nummers gehoord (ik was bij het concert in Derry), ze klonken erg lekker! Ik ben erg benieuwd naar het album.

Bumblebee vond ik denk ik het gaafst, halverwege kon ik al meezingen (haha)

avatar van VladTheImpaler
Welke nieuwe nummers speelden ze nog meer?

Kasabian - Stevie (Later... with Jools Holland) - YouTube

Heerlijk nummer ook. Enkel komt de trompet niet echt uit de verf maar dat zal op de albumversie ongetwijfeld fantastisch klinken.

avatar van Mark17
Is inmiddels gelekt.

De komende dagen goed luisteren...

Vooralsnog ben ik niet heel erg overtuigd door dit nieuwe album. Ik mis het meeslepende dat de band soms zo kenmerkt.
Genoeg leuke momenten te horen maar het lijken er minder dan op de voorgaande albums. Vooral naar het einde toe komt de schwung er goed in bij mij (Clouds en Eez-Eh bijvoorbeeld).

Misschien komt daar nog verandering in bij meerdere draaibeurten, Empire deed er ook langer over, maar een lichte teleurstelling is hier op dit moment toch wel aanwezig.

Bumblebee is toch alvast een geweldig nummer

avatar van nelnontwisa
Ik ben positief verrast, verwachte niet teveel van deze plaat, maar ik vind hem (na één luisterbeurt, dit alles is onder voorbehoud) eigenlijk erg goed. Veel bass en synthesizer, de eerste 6 nummers gaan echt met een vaart voorbij.
Glass vond ik als enige een iets saaier nummer, maar wordt opgevolgd door Explodes, wat ik tot nu toe het beste nummer van het album vindt.
Eez-eh komt lekker binnen, maar voelt toch een beetje misplaatst.
Clouds, Bow en afsluiter S.P.S. zijn allen erg goed, deze ga ik vaker draaien.

Nog wat meer elektronisch is de dancerock van Kasabian geworden op 48:13. Veel vette geluidseffecten vliegen je om de oren op dit album. Maar desondanks blijven het de lekkere herkenbare songs van Kasabian. Een wat bijgestelde sound, maar toch typisch Kasabian dus.

Het album knalt er gelijk heerlijk in, met het fantastische Bumblebee. Eerst die pittige synthesizer, maar verderop gitaar en een mooi gezongen tussenstuk. Dan... strijkers en blazers, het erg mooie begin van het geweldige Stevie. De fijne beat doet me denken aan New Order. Doomsday is wat gewoontjes, maar heeft wel een grappige tekst en lekker refrein. Maar Treat dan: dat is het inderdaad. Weer die vette synthesizer en een heerlijke beat vormen de basis van een song die loopt als een trein. Glass begint wat zeurderig, maar ontwikkelt zich tot een mooi nummer. Vooral het 'Save Me' refrein mag er wezen en de gesproken tekst op het einde is heel aardig.

On and on it goes, 'till my head Explodes. En dat benadrukken de stevig aangezette synthesizers op dit nummer. Goed vormgegeven dus. Met Clouds volgt één van de lekkerste nummers van deze plaat. Een licht dreigende start wordt gevolgd door een catchy refrein. Op het einde komt Daft Punk even langs. Over catchy gesproken: easy, oh sorry eez-eh loopt ook zo lekker op een prima beat. En dan hebben we nog één van de hoogtepunten van deze plaat te gaan: het geweldige Bow. Wat een lekker refrein zeg! En dan volgt nog het mooie slotnummer S.P.S.: dan toch wat meer rust, zelfs een steel-guitar.

48:13 heeft een heerlijke nog wat meer dansbare sound, die iets pittiger is dan het vorige album. Je kan eerder een vergelijking trekken met hun debuut en dat is natuurlijk niet verkeerd. Voor mij is dit nu al een mogelijke top 10 plaat voor 2014.