menu

Judas Priest - Redeemer of Souls (2014)

mijn stem
3,39 (69)
69 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Metal
Label: Epic

  1. Dragonaut (4:26)
  2. Redeemer of Souls (3:58)
  3. Halls of Valhalla (6:04)
  4. Sword of Damocles (4:54)
  5. March of the Damned (3:55)
  6. Down in Flames (3:56)
  7. Hell & Back (4:46)
  8. Cold Blooded (5:25)
  9. Metalizer (4:37)
  10. Crossfire (3:51)
  11. Secrets of the Dead (5:41)
  12. Battle Cry (5:18)
  13. Beginning of the End (5:07)
  14. Snakebite * (3:14)
  15. Tears of Blood * (4:19)
  16. Creatures * (4:25)
  17. Bring It On * (3:18)
  18. Never Forget * (6:25)
toon 5 bonustracks
totale tijdsduur: 1:01:58 (1:23:39)
zoeken in:
avatar van AOVV
3,0
Degelijk album, maar het duurt me allemaal te lang, en het is nu niet bepaald een hoogvlieger in het oeuvre van deze band. Het zou uiteraard oneerlijk zijn om hen daar volledig op af te rekenen, dus een voldoende zit er zeker in! Al is het enkel maar om het vertrouwde gitaarwerk en de fijne vocalen van Halford.

Favorieten zijn het titelnummer, 'Cold Blooded' en 'Battle Cry'.

3 sterren

avatar van The_CrY
3,0
Eerlijk is eerlijk, er staan een hoop degelijke nummers op Redeemer of Souls. Of het nou het archetypische 'Dragonaut' betreft, of het epischere 'Sword of Damocles', het venijnige 'Metalizer' of het duistere 'Secrets of the Dead', het klinkt weer lekker herkenbaar als Judas Priest. Helaas staat daar tegenover een speelduur van een uur, een gemiddeld tempo dat te laag ligt naar mijn idee, en gewoon niemendalletjes als 'Cold Blooded' of 'Hell & Back'. En dan heb ik de bonus cd nog niet beluisterd, maar daar heb ik ook totaal geen zin in. Het luisteren van dit album is voor mij een hele opgave geweest, ondanks de paar nummers die wel degelijk het beluisteren waard zijn.

avatar van hellboy123
4,0
The_CrY schreef:
Eerlijk is eerlijk, er staan een hoop degelijke nummers op Redeemer of Souls. Of het nou het archetypische 'Dragonaut' betreft, of het epischere 'Sword of Damocles', het venijnige 'Metalizer' of het duistere 'Secrets of the Dead', het klinkt weer lekker herkenbaar als Judas Priest. Helaas staat daar tegenover een speelduur van een uur, een gemiddeld tempo dat te laag ligt naar mijn idee, en gewoon niemendalletjes als 'Cold Blooded' of 'Hell & Back'. En dan heb ik de bonus cd nog niet beluisterd, maar daar heb ik ook totaal geen zin in. Het luisteren van dit album is voor mij een hele opgave geweest, ondanks de paar nummers die wel degelijk het beluisteren waard zijn.


Bonus cd is echt een aanrader, op de afsluiter na. Dat is een zeikerig k*t nummer. Er zit wat meer tempo in de nummers en vreemdgenoeg is voor mijn gevoel het geluidsmatig ook een stuk beter. Neem zeker even de tijd om de bonusnummers te beluisteren, zonder never forget.

avatar van Rockbeest
4,0
Ben geen die-hard Judas Priest fan maar ken aardig wat materiaal van ze. Ik kan in ieder geval, misschien wel omdat ik geen die-hard fan ben, redelijk goed beoordelen of iets me bevalt en deze bevalt me goed. Afwisseling in de nummers (mooi beschreven door The_CrY..) maakt het een aantrekkelijke schijfje en het is dan ook totaal geen straf er naar te luisteren. Ook kan ik me niet vinden in het commentaar aangaande 'Cold Blooded' en 'Hell & Back', maar dat zijn persoonlijke bevindingen..zoals alles in de muziek eigenlijk
Net als gigage aangeeft; fun. En Kronos; genietbaar. Ik ben er bij 14 juni in Tivoli! \m/

avatar van Brutus
3,5
Middelmaat troef op dit album, met uitzondering van een paar nummers.
De reüniealbums met Rob, hebben mij nog niet kunnen boeien.

avatar van KingMetal
3,5
Hoop dat firepower een beter productie heeft dan redeemer.

avatar van Eddie
3,5
Deze heeft me nooit echt kunnen pakken, de teaser die ik van Firepower heb gehoord maakt me wel nieuwsgierig naar die plaat.

avatar van gigage
3,5
Het ligt voornamelijk aan de matige mix volgens mij. Live komen de songs echt tot leven. Hoewel ik wel besef dat er ook wel een brabants of stief kwartiertje weggeknipt had kunnen worden van deze Redeemer.

avatar van Desert
3,5
Ik geef het een halfje extra omdat na verloop van tijd het slechte mixen me niet meer tegenstaat. Een mens geraakt snel aan iets gewend. Maar het is toch ongelooflijk dat een band van dit kaliber geen hogere eisen stelt aan de kwaliteit van hun creatieve geesteskind.

De bonustracks vind ik overigens nog bij het beste van het album horen.

avatar van Eddie
3,5
Luister hem nu voor het eerst sinds lange tijd weer, en eigenlijk is het wel een leuke plaat. Waarom deze me nooit heeft kunnen boeien begrijp ik eigenlijk niet. Misschien verwachtte ik er wel te veel van.

avatar van Kronos
4,0
Vers bloed in de stal levert net als ten tijde van Painkiller wat extra pit op. Redeemer of Souls begint met alleen maar sterke nummers. Pas halfweg vanaf Hell & Back zakt het enigszins in. Maar het blijft boeien en Beginning of the End is een mooie afsluiter. Nu vol spanning nog een paar weekjes wachten op Firepower.

78/100


--------


Mijn rangschikking van de Judas Priest discografie met Rob Halford:

Defenders of the Faith: 99/100
Painkiller: 99/100
Sin After Sin: 98/100
Screaming for Vengeance: 98/100
Sad Wings of Destiny: 97/100
Stained Class: 88/100
British Steel: 88/100
Killing Machine: 87/100
Ram It Down: 87/100
Redeemer of Souls: 78/100
Turbo: 73/100
Angel of Retribution: 72/100
Nostradamus: 71/100
Point of Entry: 70/100
Rocka Rolla: 68/100

avatar van Kondoro0614
4,0
Dit één na laatste album van Judas Priest heb ik destijds hij uitkwam aardig vaak geluisterd en is naar mijn mening lang zo slecht nog niet. Toch weet 'Redeemer of Souls' zich niet goed te herpakken uit het slechte beeld van 'nostradamus' en blijft het album toch wel een beetje trikkie om naar te luisteren.

Echter kent de band er wel weer wat pit achter te zetten, en voornamelijk begint het album erg sterk, hard en snel waarna het inderdaad na 'Hell & Back' kakt het weer wat in en word het toch wat stroever om naar het album te luisteren.

De nieuwe gitarist weet er pit in te brengen, en dat is vaak ook goed te horen. Toch is natuurlijk een boegbeeld van Judas Priest verdwenen en dat was ook te zien toen Halford de band had verlaten, echter is het gemis van Downing wel iets minder dan dat ik dat had met Halford. Het nummer 'Halls for Valhalla' had het album op de kaart gezet in mijn ogen en heeft het album ook weer iets gered, want hiermee gingen we toch weer wat terug naar de oude roots. Al om al, een prima album die toch redelijk vlot en fijn weg luisterde, heerlijk om weer eens te horen.

Tussenstand:

01. Painkiller
02. Screaming for Vengeance
03. Defenders of the Faith
04. Sad Wings of Destiny
05. Sin After Sin
06. British Steel
07. Angel of Retribution
08. Stained Class
09. Redeemer of Souls
10. Turbo
11. Killing Machine
12. Nostradamus
13. Point of Entry
14. Rocka Rolla
15. Demolition
16. Ram It Down
17. Jugulator

avatar van lennert
2,5
De prijs voor lelijkste Judas Priest-productie gaat naar Redeemer Of Souls. Waar Nostradamus zo glorieus geproduceerd was en een Halford had die klinkt als een ware metalgod, gaat het hier al vanaf het begin fout met gruizige gitaren, blikken drums en een Halford die klinkt alsof hij het allemaal maar net kan bijbenen. Bij de titeltrack dacht ik eerder aan Running Wild en dat is in de context van Judas Priest geen goed iets. Gates Of Valhalla begint hoopvol, maar laat wederom een uitgebluste zanger horen die het allemaal niet echt meer kan bijbenen. Waar ik zei bij Nostradamus dat Priest volwassen was geworden, hoor ik hier vooral een seniele band die nog wel willen maar niet helemaal meer weten hoe het moet.

Hey, natuurlijk is de productie hier de grootste boosdoener. Waar ik bij Painkiller zei dat het album me vermoeide door de hard gemixte drums die alle nuance uit de songs slaan, doet Redeemer Of Souls me fysiek pijn. Nog nooit eerder heb ik een Judas Priest album zo verschrikkelijk lelijk vinden klinken. De eerste keer dat ik het album enkele maanden geleden hoorde via koptelefoon kon ik hem ook amper uitzitten. Nu gaat dit na de pracht en praal van Nostradamus nog steeds niet goed af, maar het lukt me om het vol te houden. Cold Blooded is het eerste nummer waar ik een 'hell yeah!'-gevoel bij krijg. Metalizer klinkt op zich ook nog best aardig. Crossfire is dan echt weer oerlelijk. Battle Cry klinkt dan weer veel beter, maar heeft weer bedroevende zang van Halford. Ja, in vergelijking met andere albums die ik minder waardeer is het allemaal nog best stevig en stoer, maar daar wordt ik in deze context niet blij van. Breng het nog maar eens opnieuw gemixed uit en ik geef het nog een tweede kans.

Ach, het artwork is mooi?

Voorlopige tussenstand
1. Nostradamus
2. Defenders Of The Faith
3. Sin After Sin
4. Ram It Down
5. Stained Class
6. Sad Wings Of Destiny
7. Angel Of Retribution
8. Turbo
9. Screaming For Vengeance
10. Demolition
11. Painkiller
12. British Steel
13. Rocka Rolla
14. Jugulator
15. Redeemer Of Souls
16. Killing Machine
17. Point Of Entry

avatar van RuudC
2,0
Bij de release heb ik er niet naar omgekeken en ook nu heb ik het gevoel niets gemist te hebben. Het is jammer dat K.K. Downing eruit is, maar ik heb ook niks tegen deze line up. Het gaat me om de muziek en Priest maakt een geweldige fout door met een compleet verrotte productie te komen. Alles lijkt wel een tandje te langzaam gespeeld te worden Rob Halford lijkt er ook geen zin meer in te hebben. Daar komt ook nog bij dat de songs nergens echt boeiend en soms ronduit slecht zijn. De solo's mogen er wel wezen hoor, maar verder klinkt het erg ongeïnspireerd.


Tussenstand:
1. Sad Wings Of Destiny
2. Defenders Of The Faith
3. Sin After Sin
4. Nostradamus
5. Ram It Down
6. Angel Of Retribution
7. Stained Class
8. Screaming For Vengeance
9. Turbo
10. Painkiller
11. Rocka Rolla
12. British Steel
13. Demolition
14. Killing Machine
15. Point Of Entry
16. Redeemer Of Souls
17. Jugulator

Gast
geplaatst: vandaag om 10:48 uur

geplaatst: vandaag om 10:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.