menu

Genesis - Live (1973)

mijn stem
3,88 (203)
203 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: ATCO

  1. Watcher of the Skies (8:37)
  2. Get 'Em Out by Friday (9:14)
  3. The Return of the Giant Hogweed (8:14)
  4. The Musical Box (10:27)
  5. The Knife (9:46)
totale tijdsduur: 46:18
zoeken in:
avatar van Broem
4,0
Deze maar weer eens op mijn draaitafel gelegd. Ben er lang vanaf gebleven omdat ik de kwaliteit niet best vond. Echter op mijn nieuwe platendraaiert klinkt hij (gelukkig) een stuk beter. Over de uitvoeringen enz bla bla bla. Gewoon top dus.

buizen
Running On Empty schreef:
(quote)


.. Zelf ben ik benieuwd of er wellicht enkele van mijn foto's zijn gebruikt voor het artwork...



Hoezo, Running On Empty? Was jij erbij in those days? Gaaf.
Vertel eens.

avatar van Running On Empty
4,5
buizen schreef:
Hoezo, Running On Empty? Was jij erbij in those days? Gaaf.
Vertel eens.

Nee dat ging over de live box.

5,0
Dream Theater schreef:
Geweldige live plaat van een band waar ik helemaal gek van was in de tijd dat symfonische rock mijn favoriete genre was. Een schitterende Gabriel steelt de show in ware kunstwerkjes van nummers als The Musical Box, The Return of the Giant Hogweed of The Knife. Prachtige afwisselende symfonische rocknummers met fraai gitaarwerk van Steve Hackett.


Niets aan toe te voegen

avatar van meneer
Mocht je een uurtje over hebben: het concert uit 1973

Genesis: Live 1973 - First time in HD with Enhanced Soundtrack - YouTube

avatar van meesterdch
Geweldig meneer. Ik had hem al op DVD, maar de kwaliteit hier is zoveel beter. Jammer dat ik pas 1 jaar was toen dit concert was. Anders had ik toen al front row gestaan.

avatar van FrodoK
4,0
Wow, daar ga ik binnenkort eens goed voor zitten!

avatar van Gert P
4,0
Op mijn versie staan veel meer nummers, maar een mooi concert

avatar van FrodoK
4,0
De versie uit de Live box neem ik aan?

5,0
Ook dit is natuurlijk een top album dat niet onder doet voor Second's Out, integendeel.

avatar van BoyOnHeavenHill
3,5
Het is de vroege Genesis en dus al bijna per definitie verplichte kost, de songkeuze is prima (maar wat wil je ook met drie geweldige albums op je conto), en het blijft indrukwekkend hoe de muzikanten deze complexe nummers zo perfect kunnen uitvoeren, maar los daarvan deel ik toch de mening van een kleine minderheid hier: deze uitvoeringen voegen naar mijn smaak te weinig toe aan de studioversies om dit echt een essentiële liveplaat te kunnen noemen. Het blijft natuurlijk subjectief, maar ik hoor eigenlijk pas vanaf The musical box de intensiteit en de sfeer die een liveplaat de meerwaarde geven die ik zoek, misschien ook omdat de zang op de eerste nummers wel wat meer naar de voorgrond had mogen worden gemixt. (De drums daarentegen klinken het hele album door prachtig helder, althans op mijn 1994-remaster.) Dus ik kom tot een acceptabele score, maar ik word hier niet zo door meegesleept als ik had gehoopt.

avatar van Twinpeaks
4,0
Lekker live album , waarbij inderdaad de laatste twee nummers echt de live beleving weergeven. Strak gespeeld. Aangename verrassing omdat ik niet verwacht had dat ze live zo goed zouden zijn. Ken natuurlijk wel wat live opnames uit de jaren 80 en verder , maar daar hoor ik vooral een band op routine en nou moet ik zeggen dat ook de verandering van de muziek niet mee werkte. Het "oude" Genesis blijft een intrigerend bandje om steeds weer iets anders bij te ontdekken. Leuk en 4 sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:30 uur

geplaatst: vandaag om 09:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.