The Korgis - Dumb Waiters (1980)

Label: Rialto

1. Silent Running (3:05)
  2. Love Ain't Too Far Away (3:29)
  3. Perfect Hostess (3:21)
  4. Drawn and Quartered (3:20)
  5. Everybody's Got to Learn Sometime (4:25)
  6. Intimate (3:08)
  7. It's No Good Unless You Love Me (3:25)
  8. Dumb Waiters (2:42)
  9. If It's Alright with You Baby (4:07)
  10. Rovers Return (3:34)
avatar van T.O.
Met de klassieker "Everybody's Got to Learn Sometime". Het duurde even voordat deze er op stond

avatar van ChrisX
Ik ken alleen dus maar Everybody's Got To Learn Sometime maar is de rest een beetje vergelijkbaar / net zo sfeervol??

En is dat album als zodanig eigenlijk wel te krijgen op cd (liefst in een mooie geremasterde vorm)?

avatar van andré
Rovers' Return is ook een aardig nummer (ook nog een hit geweest), maar volstrekt anders: de vocalen worden verzorgd door een hond...

avatar van glennton
destijds aangeschaft om de hit everybody's got to learn sometime, maar gaandeweg werd mijn favoriete nummer if it's allright with you baby vanwege de mooie synthstring partijen en de melancholieke sfeer van het nummer(o zo zoet!), het intro kan ik tig keer achterelkaar horen, waarom? tja ik vind het mooi...

4 sterren

80s
If i had you geweldig maar staat hier niet op he;! , ik was zo lang op zoek naar het nummer, everybody got to learn sometimes..veel te lange titel maar eindelijk gevonden

avatar van divart
Aardig maar zeer wisselvallig plaatje. Everybody got to learn sometimes is natuurlijk erg mooi, maar het leukste nummer is Rovers Return.
If I had you staat op hun eerste, ook een aardig maar zeer wisselvallig plaatje

Pieter Paal
Hoewel de muziek van The Korgis vandaag de dag erg gedateerd klinkt, zijn de singles 'Everybody's Got to Learn Sometime', 'Dumb Waiters' (het b-kantje van 'Rovers Return'), 'If It's Alright with You Baby' en 'Rovers Return' altijd leuk om weer eens te horen.
Rond 1980 luisterde ik veel naar bands zoals XTC, Fischer Z en New Musik en James Warren en zijn Korgis sloten daar prima bij aan.

avatar van orbit
Mensen vergeten al snel dat in de jaren 80 enkele essentiele tunes zijn ontworpen, Everybody's Gotta Learn Sometime hoort daar eenvoudigweg bij. Verder ook een prima plaat, echter toch te gladjes bij momenten.

avatar van lebowski
Kan me bij voorgaande schrivers niet aansluiten. Het blijft een interessant fenomeen, bands die één memorabele melodie uitpoepen en er verder weinig toe doen. De vergelijking met XTC en Fischer Z in deze thread kan ik niet volgen. 2,5*

avatar van Djarune
Ik vind het bizar dat een prachtig liedje als 'Everybody's Got to Learn Sometime' niet in de Top 2000 voorkomt. Het kan toch niet vergeten zijn?

Djarune schreef:

Ik vrees van wel, wat betreft het grote publiek. Deze kent wel de cover (weet niet van wie) die ik elke week wel een keer moet aanhoren via skyradio.

Klopt als een Perzik!!!

Stanley Koekblik schreef:

Klopt als een Perzik!!!

Als een Perzik die niet vergeten wil worden, en daarom in het Engels zingt "Als ik kon, zou ik blijijijijijijijijijven"

matthijs schreef:

Bij mijn vorige werkgever stond de radio altijd op het slaapverwekkende Sky Radio.
Ik herinner me nog heel goed dat regelmatig zangeres Do voorbijkwam met dat Hemelse liedje van Bryan Adams.
Ze hadden toen nog die slogan 'meer muziek in 1 uur!'. Tja, er werden toen erg veel nummers ingekort. Bijvoorbeeld The Way It Is van Bruce Hornsby & The Range min 1 couplet.
Ik vind niet alle nummers van Sky slecht, maar als ik op Internet hun playlist zie, heb ik al geen zin meer om te luisteren. De goede nummers zijn meestal songs die ik al teveel gehoord heb. Toto met Africa hoef ik de eerste 100 jaar niet meer te horen.
Bij Sky kennen ze van The Korgis maar 1 song. Gewoon een goede albumtrack tussendoor zal je daar nooit horen. Tja, misschien van Adele wel als grote uitzondering.

avatar van matthijs
Herkenbaar. Ik las dat de baas van Sky radio wel eens nachtmerries heeft. Dat ie thuis komt na een dag hard werken en dat als ie de deur open doet van zijn huis er een surpriseparty voor hem is, en dat ie dan oog in oog staat met Robbie W, Bryan A, Tina T en Bruce H.
"What nice, that hadn't you need have to do, hoor!
"We have a suprise for you! Please take a seat"
Vervolgens bindt Tina hem vast aan zijn stoel, en Bruce komt met een kettingzaag op hem af, terwijl Robbie lief fluistert: Don't be afraid, sir, we just take a small slice of your body, to make it a little shorter. Then you will fit with more people in the same space. We thought that you are one of the people who sees the benefit of that"

matthijs schreef:
"What nice, that hadn't you need have to do, hoor!
"We have a suprise for you! Please take a seat"

Sky had toen (rond Kerst) ook die televisiespots waarin artiesten zoals Phil C. en Do figureerden. Bij de bushaltes in Leiden hingen rond 2007 overal Sky-posters met een levensgrote ongeschoren James Blunt erop.
Voor mijn werk reed ik een keer met een maat mee. Hij had een onwijs dure installatie in zijn auto en die stond de hele rit op Sky. Aan zijn gezicht kon ik aflezen dat hij echt van die muziek genoot.
Toen Sky in de jaren 80 begon draaiden ze nog heel ander repertoire. Er kwamen toen nog jaren 60 nummers voorbij zoals Expecting To Fly van Buffalo Springfield.
Ze waren toen nog uniek, omdat ze het enige radiostation waren zonder d.j.. Die t.v. reclamespot vond ik wel grappig: zo'n d.j. vastgebonden op een stoel met een dichtgetapete mond.

avatar van paulmccuytney
Ik kocht Dumb waiters vooral vanwege de 2 hits Everybody's got to learn sometimes en het vrolijke Rover's return. De rest van het album is eerlijk gezegd al lang uit mijn geheugen gewist. Wel kan ik me nog herinneren dat Frits Spits in zijn Avondspits eind 1980 een wedstrijdje wilde houden onder de hondeneigenaren, welke viervoeter het beste het hondje op Rover's return kon nadoen. Diverse kandidaten gaven zich op en het leek dus een succes te worden. Op 8 december 1980 zou de prijswinnaar bekend worden gemaakt, ware het niet dat uitgerekend op die dag John Lennon werd doodgeschoten. En hebben we dus nooit meer kunnen weten, wie de Dutch Rover zou gaan worden.

avatar van matthijs
dat is best een leuke anekdote, paul!

Fedde
Leuk plaatje. Grappige band. Past goed bij New Musik en Buggles maar is iets vrolijker. Helemaal 1980. Ik heb 'm op vinyl gehad. Op een gegeven moment verdwenen.
Drawn and Quartered is een supernummer. Perfect Hostess is ook aardig. Everybody's Got to Learn Sometime Je moet wel van beton zijn als dat je niets doet.Rovers Return veel gedraaid als radiotune.

If It's Alright with You Baby prachtig!

Ik ga er nog eens naar kijken. CD's zijn erg erg zeldzaam en kosten op Amazon al 90 dollar voor een tweedehandsje. Ja, ik had goud in handen, maar ...

Raar jaar was dat, 1980. Rock was ineens uit, het moest allemaal nieuw. Dat duurde hooguit 2 jaar. Ze hebben het niet gered deze bandjes.

avatar van Jan Wessels
Ik lees op Amazon boze commentaren dat de versie van Everybody's Got To Learn Sometimes op de CD nogal afwijkt van de originele single (en albumtrack)... Tja, en als je dan 158,93 Pond uitgeeft voor een 2de hands exemplaar zal dat toch wel een kleine teleurstelling opleveren.
Ik heb dit album op vinyl in die tijd ooit als aardigheidje gekocht voor een vriendin, deze lag toen al snel in de uitverkoopbak voor 5 gulden. Zelf later op cassette gezet maar inmiddels allang verdwenen. Ik vond dit altijd een heel aardig album.

Fedde
Tja, dat zijn extreme prijzen. Misschien biedt de nieuwe release The Korgis - ...By Appointment (2015) een oplossing. Ik heb begrepen dat het een geremixte verzamelaar is met ook nieuw materiaal.

avatar van lennon
Oei, dit album valt me wat tegen. vanwege Everybody's Got to Learn Sometime meegenomen, maar de rest van de tracks houdt t echt niet zo boeiend als die ene grote hit.

nee, dit wordt geen hoge rotatie plaat.

Rovers Return is ook wel grappig, maar al snel krijg je de neiging om die hondjes een spuitje te geven, en uit hun leiden te verlossen.

avatar van Barney Rubble
Aangename jaren 80 popplaat. 'Dumb Waiters' bevat pakkende, ongedwongen muziek met fijne synthesizers. Everybody's Got to Learn Sometime is wel veruit het beste nummer hier. Eigenlijk luistert alles wel lekker weg, hoewel de tweede plaatkant minder aansprekend is dan de eerste. Krappe 3.5*

Het beste album van the Korgis en een van de betere synthpop platen van begin jaren 80, alhoewel hun beste nummer, If i had you, hier niet opstaat. De muziek is bij tijd en wijlen wat nerdy en toch wel ietwat gedateerd, maar goede synthpop is op zichzelf beschouwd tijdloos. De band kon niet tippen aan het geweldige New Musik van Tony Mansfield, maar is toch een sprankelende voetnoot in de rijke pophistorie. 4 sterren