Principe Valiente - Choirs of Blessed Youth (2014)

Zweden
Label: afmusic

1. The Son I'll Never Be (4:07)
  2. Take Me with You (4:26)
  3. She Never Returned (4:09)
  4. The Dream (9:46)
  5. Wasted Time (4:20)
  6. The Fighting (6:29)
  7. Choir of Blessed Youth (1:58)
  8. Fiction (6:14)
  9. Dying to Feel Alive (4:25)
  10. Temporary Men (5:05)
  11. Flower in You (5:35)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Chameleon Day schreef:
Maar er komt een moment dat de zang je tegen gaat staan....

Hier niet ?

Jean-Maurice
Wat een intensiteit! Ben het album voor de tweede keer aan het beluisteren via hun bandcamp. Ik heb hun albums nu een keer beluisterd en ik vind ze op het eerste gehoor alle drie goed maar deze spreekt me het meeste aan denk ik.

Vijf sterren voor een album geef ik zelden maar dit album dat ik pas sinds dit jaar in mijn bezit heb de laatste tijd weer eens vaker geluisterd en verhoogd naar een vijf. Er zijn hier al veel lovende woorden over gesproken en daar sluit ik me bij aan. Ik moest in het begin ook even wennen aan de zanger maar muzikaal zit dit zo goed in elkaar en vind ik de zang na een aantal luisterbeurten eigenlijk best wel goed. Tot mijn verbazing bestaat de band al redelijk lang en hebben ze in die vijftien jaar vrij weinig uitgebracht; een EP, drie langspelers en dit jaar een coversingle (Mr. Mister). Vandaar misschien dat ik de band wat over het hoofd heb gezien. De opvolger Oceans vind ik minder dan deze. Hoewel ik het niet helemaal goed kan beoordelen omdat ik het debuut en Oceans niet in mijn bezit heb en alleen ken van hun Bandcamp. Dit album is een typische groeiplaat en mijn ervaring is dat het na een aantal luisterbeurten een favoriet kan worden!

Nieuwe single, nieuw album verschijnt in maart.

Principe Valiente - Porcelain - YouTube