Principe Valiente - Choirs of Blessed Youth (2014)

Zweden
Label: afmusic

1. The Son I'll Never Be (4:07)
  2. Take Me with You (4:26)
  3. She Never Returned (4:09)
  4. The Dream (9:46)
  5. Wasted Time (4:20)
  6. The Fighting (6:29)
  7. Choir of Blessed Youth (1:58)
  8. Fiction (6:14)
  9. Dying to Feel Alive (4:25)
  10. Temporary Men (5:05)
  11. Flower in You (5:35)
avatar van reptile71
Mooie dromerige post-punk met shoegaze elementen, een fijne donkere zangstem en prachtige melodieën. Ik kan alleen maar zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van dit nieuwe album van het Zweedse Principe Valiente. Meer nog dan hun debuut uit 2011. Om even te vergelijken met een grote naam in het genre: gisteren hoorde ik de nieuwe Echo & The Bunnymen en die steekt maar bleekjes af vergeleken deze plaat.

Laat je overtuigen en luister hier.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Weer een ontzettend sterk album van deze zweden, galmende post-punk in optima forma gespeeld.
Ik ben ook onder de indruk van deze plaat, en wens de prijswinnaar alvast veel luister plezier.

Dit album ligt zelfs nog beter in het gehoor als hun debuut, nummers zijn nog beter uitgewerkt en zoals al gezegt meer sfeer. Ook zo'n lang nummer als The Dream, verveelt nergens en klinkt geweldig.

En met een speelduur van bijna een uur heb je ook daadwerkelijk goede postpunk voor je geld.
En die stem ik vind hem prima met dat rauwe randje.