Les Rythmes Digitales - Darkdancer (1999)

Dance / Pop
Label: Wall of Sound

1. Dreamin' (3:39)
  2. Music Makes You Loose Control (3:47)
  3. Soft Machine (3:37)
  4. Hypnotise (4:52)
  5. [Hey You] What's That Sound (4:12)
  6. Take a Little Time (3:29)

met Shannon

7. From Disco to Disco (3:52)
  8. Brothers (4:45)
  9. Jacques Your Body (Make Me Sweat) (4:12)
  10. About Funk (5:43)
  11. Sometimes (4:57)

met Nik Kershaw

12. Damaged People (6:40)
  13. Jacques Your Body [Make Me Sweat) (Club Mix] * (6:28)
  14. Music Makes You Lose Control [Lrd Remix] * (5:56)
  15. Steps Ahead * (5:14)
  16. [Hey You) What's That Sound? (Lrd Rmx] * (4:29)
  17. Energy * (4:18)
  18. Sometimes [Junior Sanchez Remix] * (7:18)
  19. Nancy Jamaica * (5:57)
  20. Jacques Your Body [Cassius Remix Edit] * (8:24)
avatar van Sammy
Vet, deze had ik op de stapel liggen om toe te voegen. Niet meer nodig dus. Erg goede elektronica. Stuk voor stuk dansbare en bovenal erg mooie nummers. Sometimes vind ik persoonlijk het mooiste nummer. 4*

avatar van andré
ik vind het een beetje wisselvallig, dit album. Leuke nummers (Hey You What's That Sound, Jacques Your Body) worden afgewisseld met slechte (From Disco To Disco, Dreamin'). Prijsnummer is Soft Machine.

3,5.
Sometimes is een super nummer

ik zag net het nummer ¨Jacques Your Body¨ op mtv´s brand new, is dit nummer opnieuw uitgebracht ofzo?

Ja, het is de nieuwe single. Iets met een reclame, geloof ik.

Het hele album wordt opnieuw uitgebracht, geloof ik.

Ik las het in een krantje inderdaad. Best een invloedrijke plaat nog dit, de stijl van Darkdancer is nog best populair geworden.

Ik hoorde zaterdag Jacques Your Body in Paradiso. Wat ene geweldig nummer is dat toch! Had het eigenlijk nog nooit op hard volume gehoord.

Electro_
Huh? Music Makes You Lose Control? Ik denk aan Missy Elliott's Lose Control uit 2005.. Dit album komt uit 1999, HELP?

Het is een oude hiphopsample. Maar raad 's: het nummer van Missy Elliot is geproduceerd door het brein achter deze band: Stuart Price (thin white duke, echte naam: stuart price). Hij heeft ook een hele fijne remix gemaakt van Missy's nummer.

avatar van BoordAppel
het nummer van Missy Elliot is geproduceerd door het brein achter deze band

Weet je dat zeker? Ik dacht dat Missy die track zelf geproduceerd had. Price staat op allmusic ook niet vermeld als producer bij dat nummer.

Ik heb het ook nog even nagezocht en het klopt inderdaad; Missy heeft die track zelf geproduceerd.

Electro_
Dit album is dus in 2005 opnieuw uitgebracht. Moet hij dan niet het jaar '2005' hebben? Eigenlijk is dit wel een heel goed album, als het zes jaar later gewoon helemaal opnieuw uitgebracht kan worden. Jacques Your Body is nog steeds weleens op de muziekzenders en ik vind het toch wel een erg leuk nummer.

avatar van BoordAppel
Nee, we houden het originele jaartal en label aan.

Okay.

'hypnotise'

zeer aanstekelijk

Electro_
Huppakkee, van 3,5 naar 5*. Wat een geweldige nummers zijn dit allemaal! Erg tijdloos blijkt, komt alweer uit 1999 dit.

Lang geleden gehoord, maar dankzij Electro_ maar weer eens aan deze cd begonnen.
Toch wel een fijn plaatje.
Fris wil ik het niet noemen, maar dat was het in 1999 al niet. De jaren '80 druipen er van af (alsof het in die tijd gemaakt is), maar laat ik dat nu net geen probleem vinden.
Leuk om good old Nik Kershaw weer eens te horen

Jacques Your Body

De versie op de bonusCD (zit bij de heruitgave van vorig jaar) is nog vetter.

De Switch-remix?

(lichtelijk late reactie)

avatar van orbit
Beetje oud opgewarmd hiphopkliekje (bodypoppin' breakdance) met wat invloeden vanuit de lounge en andere electronische genres.. vond het wel aardig, maar ging ook weer snel vervelen. Damaged People kan ik nog wel waarderen.

Ja, de Switch-remix inderdaad. Grappig, daar ken ik nu wel meer dingen van (A Bit Patchy is sowieso wel bekend dacht ik). Beetje een maf figuur. Schijnt dat ie in 11 met voorgebrande CD-tjes stond te draaien.

Ja ik vind de Switch-remix ook leuker dan het origineel. En ja A Bit Patchy werd je 'n paar maar geleden ook mee doodgegooid.. De remix die hij/zij/het van 'Worry About It Later' van The Futureheads is ook heel vet.

Dazzled Kid schreef:
hij/zij/het

Hij! En het zou gek zijn als je hem verder niet zou kennen, de producer van Madonna en ook o.a. bekend als Thin White Duke.

avatar van luc011190
Electro_ schreef:

Volgens mij heeft Dazzled het over Switch en niet Jacques Lu Cont.

Electro_
Hmm ja, ik las het verkeerd. Had het nota bene nog twee keer opnieuw gelezen!

avatar van pukster
Had To Leave My Mind...
Sometimes is een van de beste video's ooit. Brok in mijn keel. Video staat op YouTube, dus kijken zou ik zeggen.

avatar van Raspoetin
pukster schreef:
Had To Leave My Mind...

Ik heb deze clip gek genoeg na een speurtocht gevonden. Stuitte ik op een andere lollige videoclip met teddy beren van de Nederlandse band LPG het nummer Sparrow. Tevens te zien op youtube.

De club mix van Jacques Your Body blijft toch wel een klassieker...

avatar van matthijs
Lekkere frisse eigenzinnige groovy sound. Afsluiter is heel atypisch maar geweldig.

Zowaar nog steeds best leuk, vooral de laatste 4 nummers.