Beck - Mutations (1998)

Label: Geffen

1. Cold Brains (3:41)
  2. Nobody's Fault But My Own (5:02)
  3. Lazy Flies (3:43)
  4. Canceled Check (3:14)
  5. We Live Again (3:04)
  6. Tropicalia (3:20)
  7. Dead Melodies (2:35)
  8. Bottle of Blues (4:55)
  9. O Maria (4:00)
  10. Sing It Again (4:19)
  11. Static (4:20)
  12. Diamond Bollocks (6:00)
  13. Runners Dial Zero * (4:01)
avatar van gemaster
Het enige Beck album wat ik heb beluisterd en het is eigenlijk allemaal best wel lekker. Rustige nummertjes met af en toe wat rare bliepjes die duidelijk geinspireerd zijn door OK Computer. Het 2e gedeelte van het laatste nummer 'static' is echt héérlijk! 4 sterren.

Beetje saaie, onevenwichte plaat van Beck. Kon er destijds al niet echt inkomen en nu nog steeds niet. Niet lang hierna ben ik ook afgehaakt.

Eigenlijk vind ik het pas vanaf O Maria een consistent goede plaat, daarvoor is het 2 keer hit en 6 keer miss (al is de opener een twijfelgeval). De hits zijn het veel genoemde Nobody's Fault But My Own en Tropicalia, wat een geweldige ode is aan het gelijknamige genre. Doet me ook een beetje denken aan Deadweight, een tussendoor-single uit die tijd (voor de film A Life Less Ordinary). Van Tropicalia is onlangs ook een Portugeestalige versie uitgekomen, erg leuk ook.

De laatste 5 nummers verdienen het om veel vaker gehoord te worden, met name Static en Diamond Bollocks zijn prima nummers.