menu

Kate Bush - The Kick Inside (1978)

mijn stem
4,10 (814)
814 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: EMI

 1. Moving (3:01)
 2. The Saxophone Song (3:52)
 3. Strange Phenomena (2:58)
 4. Kite (2:57)
 5. The Man with the Child in His Eyes (2:41)
 6. Wuthering Heights (4:29)
 7. James and the Cold Gun (3:36)
 8. Feel It (3:02)
 9. Oh to Be in Love (3:18)
 10. L' Amour Looks Something Like You (2:28)
 11. Them Heavy People (3:05)
 12. Room for the Life (4:05)
 13. The Kick Inside (3:34)
totale tijdsduur: 43:06
zoeken in:
avatar van Fingertippie
Om on topic te blijven zouden we het hier over The Kick Inside moeten hebben. Om de berichten over Kari niet te laten verdwijnen, zal ik naar de topic van dit album gaan.

avatar van devel-hunt
5,0
Ineens was ze daar, vanuit het niets, 18 jaar nog maar. Het nummer wat ze zong, Wuthering Heights, nog nooit vertoond en gehoord zoiets. Toen had je punk, New wave, disco, ska, en Reggea die de hitlijsten domineerde. Maar Kate Bush was iets compleet anders. Het was niets van dat alles, het was mystiek, kwetsbaar en krachtig, een blauwdruk van Kate Bush zelf. Een vrouw, meisje toen nog, uit de Britse Upper glass, opgegroeid in mooie landhuizen, Engelse tuinen, zeer beschermd mileu.
Kate Bush was zelf overompeld door haar enorme succes. Omdat haar muziek en performance zo anders was had ze op een klein publiek gehoopt, maar kreeg wereldfaam.
Ze is een grote inspiratiebron voor vele artiesten na haar, een echte trendsetter. Dat feit wordt maar weinig benoemd.
Ik ben altijd verliefd op haar gebleven.

avatar van SemdeJong
5,0
Wat heb ik hier lang niet meer naar geluisterd. De plaat begint al lekker. Bij Strange Phenomena zit je er midden in. Kite is best een lekker up tempo nummer om dat over te gaan naar het wonderschone "The Man With The Child In HIs Eyes".

Wuthering Heights is bij de meeste wel bekend is is nog steeds een pareltje. James And The Gold Gun is best wel een beetje een Rocknummer waar de zuivere stem van Kate de overhand heeft. Af en toe moet ik even aan Nina Hagen denken bij dit nummer. Ik hoor zelf even een Hammond orgeltje aan het einde. Het mooie rustige Feel It volgt.

Oh To Be In Love is ook gewoon een lekker nummer gevolgd door L'Amour Looks Something Like You. Them Heavy People is gewoon een lekker nummer gevolgd door Room For The Life waar Kate haar stem weer optimaal gebruikt. Het mooie The Kick Inside sluit het album af.

En dan kom je weer tot de conclusie dat dit album geen slechte momenten kent em dat het na 36 nog steeds staat als een huis.

5,0
Mijn eerste kennismaking met Kate Bush was als 9 jarig meisje bij Toppop met Wuthering Heights en ik weet nog dat ik haar heel mooi vond zingen en was onder de indruk van haar gebaren en manier van bewegen. In die tijd was mijn muzikale belevingswereld beperkt tot Rob de Nijs en Andre van Duin en Engelstalige muziek vond ik niets, omdat ik er niets van verstond, maar Kate Bish had bij mij een gevoelige snaar geraakt

Pas 10 jaar later had ik The Kick inside op een cassettebandje en werd ik betoverd door haar unieke stem, de prachtige melodien en werd ik meegesleept in haar wereld vol gevoel. Zoet en romantisch ja, maar ik was 18 en hield van romantiek en vond het hele album van het begin tot het einde fantastisch. Juist de afwisseling van langzame meeslepende nummers zoals Moving, The Man With the Child in his Eyes en The kick inside met het snellere speciale KiteStrange Phenomena waarvan de tekst me ook heel erg aanspreekt en James and the Cold Gun maken het album voor mij perfect. En natuurlijk Wuthering Heights dat na het lezen van het boek van Emily Bronte voor mij alleen maar mooier werd en ook Life for the Two, een hele mooie gedachte vond ik dat altijd. En de betovering is gebleven!

Ik heb het album later op een platenbeurs gekocht en zo'n 10 jaar geleden heb ik ook de cd gekocht samen met 4 andere cds van haar latere werk, waarvan ik vooral Never forever en Lionheart mooi vind. The Dreaming vind ik te vasg en Hounds of Love vond ik ook minder, maar Cloudbusting vind ik dan weer een heel bijzonder nummer.

The Kick Inside blijft voor mij het beste album van Kate Bush en misschien wel het beste album dat ik ooit gehoord heb. Bij het invullen van mijn Top 2000 lijstje zit ik ieder jaar te twijfelen tussen Wuthering Heights en The Man with the Child in His Eyes. Heel bijzonder dat twee zulke schitterende nummers die toaal verschillend zijn van sfeer achter elkaar op een album staan

WPE
Jazeker, een prachtdebuut waar iedere artiest van zou dromen om dit mee te maken. Wat staan er toch mooie liedjes op dit album, de hits sowieso al! Maar het is ook het compleet eigen geluid, en zang die afwijkt van alles wat we toen te horen kregen.

avatar van R-Know
4,5
Zojuist de orginele Lp vergeleken met de 100 jaar EMI Lp. Conclusie is dat de 1997 lp beter klinkt maar niet heel veel beter. Opname zelf is magertjes en als het er niet inzit komt het er niet uit ook.
De whole Story cd erbij gepakt. Viel tegen. Lp's vond ik fijner klinken. Niet heel veel.

avatar van paulmccuytney
4,0
Twee of drie maanden na de relaease in het voorjaar van 1978 kocht ik dit album en heb er eigenlijk geen moment spijt van gehad. "Wuthering heights" was een van mijn favoriete hits van dat jaar, hoewel ik "The man with the child in his eyes" eigenlijk nog mooier vind. Van het restant vallen "Them heavy people" (een jaar later in een iets andere versie alsnog een hitje), het titelnummer en "James and the cold gun" op. Maar al met al een uitstekend album van deze rasartieste, die op jeugdige leeftijd dooe niemand minder dan David Gilmour werd ontdekt.

avatar van musician
5,0
R-Know schreef:
Zojuist de orginele Lp vergeleken met de 100 jaar EMI Lp. Conclusie is dat de 1997 lp beter klinkt maar niet heel veel beter. Opname zelf is magertjes en als het er niet inzit komt het er niet uit ook.
De whole Story cd erbij gepakt. Viel tegen. Lp's vond ik fijner klinken. Niet heel veel.

Is The Kick Inside eigenlijk wel eens digitaal geremastered? Ik kan mij het helemaal niet herinneren. Dat verklaart dan natuurlijk veel.

kippenhok
musician schreef:
(quote)

Is The Kick Inside eigenlijk wel eens digitaal geremastered? Ik kan mij het helemaal niet herinneren. Dat verklaart dan natuurlijk veel.


er is geen cd remaster. de emi100 series lps kunnen een nieuwe master hebben gekregen.

avatar van R-Know
4,5
musician schreef:
(quote)

Is The Kick Inside eigenlijk wel eens digitaal geremastered? Ik kan mij het helemaal niet herinneren. Dat verklaart dan natuurlijk veel.


Op de hoes kom ik niets nieuws tegen over remasteren.
Zelf ben ik niet overtuigd dat een digitale remaster zomaar beter klinkt dan de oude versie.
Zal of opnieuw gedaan zijn maar zelf denk ik dat vooral de persing het geheel beter laat klinken.

buizen
De oorspronkelijke elpee, een tweedehandsje, 1978, klinkt uitstekend.
Maar die raken steeds zeldzamer dus brengt men wellicht een 'remaster' uit. De kwaliteit ervan is altijd maar afwachten.

Hier staan zoveel fantastische songs op, zoals Them Heavy People, Strange Phenomena, Moving en eigenlijk is elke song goed.
En dat voor 1978.
Heb ook heel concrete jeugherinneringen aan Kate Bush en haar prachtige albums.
5 sterren. Een meesterwerk.

avatar van Hakuna
4,0
Dit album kan ik al vanaf mijn vroege jeugd met het bekende nummer Wuthering Heights, vooral de video waarin ze op een heel aparte en betoverende wijze danst en mooie fee achtige verschijning in de rode doorschijnende jurk deden mij telkens aan de buis kluisteren bij Avro TopPop. Maar als rasechte (symphonische) rock liefhebber heb ik dit album daarom dan ook altijd min of meer links laten liggen, maar stiekem was ik toch wel nieuwsgierig wat er buiten dat bekende Wuthering Heights nog meer op te ontdekken zou zijn als ik het album eens nader zou beluisteren. Er deed zich afgelopen week op eBay dan ook een moment voor dat ik zomaar besloot voor 9,90 euro deze CD te kopen. De reden waarom ik dat deed is dat het een eerste Duitse EMI uitgave is uit 1985 zonder barcode en omdat ik een soort verzamelaar en liefhebber van eerste oude CD persingen kon ik de verleiding niet weerstaan en heb de CD aangeklikt.
Vandaag dan de CD ontvangen en maar meteen de speler in gedaan en na het intro van de zingende walvissen kwam dan haar mooie stem tevoorschijn, de eerste luisterbeurt kon mij (nog) niet echt bekoren, wel vielen mij al deze tracks meteen op. Moving, The saxophone song, James and the cold run, Oh to be in love, Them heavy people en natuurlijk Wuthering Heights.
Kwam ik na twee luisterbeurten niet verder komen dan hooguit 2,5 tot 3 punten. Het is nu rond 03 uur in de nacht en dacht laat ik tijdens het breien (echt waar!) deze CD nog maar eens beluisteren, maar deze keer werd ik dusdanig betoverd door haar klanken dat ik zelfs letterlijk steken liet vallen en mijn breiwerk aan de kant heb moeten leggen van de koude rillingen.
Hoe het toch mogelijk is dat zo'n jonge fee na ruim 38 jaar erin slaagt om een rockliefhebber te kunnen betoveren. Maar haar is het toch gelukt.

CD betreft de eerste West Germany ''Target'' uitgave zonder barcode met matrixnummer 746 012-2 2893 169 02. Deze is zo rond 1985/'85 uitgebracht op CD.
Er is ook nog een Japanse CD versie die ongeveer 2 jaar eerder zo rond 1983 is verschenen, maar dan met een andere alternatieve cover.

Score 4.

buizen
Heb jij die shawl of trui later nog af kunnen breien, Hakuna?

avatar van zaaf
4,5
T is een doorschijnende jurk geworden.

avatar van bikkel2
4,0
Het staat mij nog helemaal bij, die mysterieuze dame in de witte jurk die een soort modern ballet uitvoerde op de prachtige klanken van Wuthering Heights. + playback uiteraard.
Het was uiteraard in Toppop ( veel anders hadden we niet) en ik was onder de indruk.
Ik meen dat mijn broer een aantal maanden later het cassettebandje van het bijhorende album had, nadat hij van zee kwam.
Drie nummers zijn mij bijgebleven: Heights dus, het wonderschone The Man With The Child In His Eyes en het frivole Them Heavy People.

The Kick Inside dus, het debuut van een nog piepjonge Kate Bush en ontdekt door Floydgitarist David Gilmour ( good job Dave.)
Een wonderkind, dat mogen we gerust stellen.
Kate schreef alles zelf en stond volkomen op zichzelf.
Tussen punk, new wave en disco in, is dit een werkje wat denk ik het beste onder art-pop kunnen rangschikken.
Wel een wat gelikte plaat, maar bol van creativiteit en een eigen handtekening.
De beste sessielui uit de Uk zijn hier op te
vinden, dus dat zit helemaal snor.
Een prima stel songs, heel zelfverzekerd en mooie originele vondsten.
Sterke start ook met Moving, The Saxophone Song en Kite. Dan de 2 geweldige singles, waarvan The Man With The Child In His Eyes, mij altijd ontroert.
In dat kader had Kate van mij best wat meer breekbaardere liedjes mogen schrijven.
Het niveau is hoog, al bekijft niet alles mij.
De indringende ijzige manier van zingen vind ik niet overal even prettig, maar over het geheel genomen, gelukkig niet in de meerderheid.
Alles op zijn plek, een eigen signature, je hoort in alles dat we hier met een geweldig talent te maken hebben.
En natuurlijk brak ze door, maar wel op haar eigen eigenwijze manier.
Heel fraai debuut. Voorlopig een 4.

avatar van teus
4,5
bikkel2 schreef:
Voorlopig een 4.


Zo ben ik ook begonnen

avatar van bikkel2
4,0
teus schreef:
(quote)


Zo ben ik ook begonnenavatar van wibro
5,0
Ik heb dit tijdloze album inmiddels ook een 5.* gegeven. Mijn eerste kennismaking met het uitzonderlijke muziektalent van deze lady was via de Red Dress videoclip van Wuthering Heights. die ik persoonlijk nog mooier vind dan die White Dress videoclip die in de tracklijst staat.

avatar van bikkel2
4,0
Ik ga haar overige albums zeker beluisteren.
Komt goed uit. Toch nog wel ff bezig met de Top 20 van albums voorlopig.
Echt de perfecte gelegenheid om albums te ontdekken die nog niet onder mijn aandacht waren gekomen.
Terug in de tijd, maar geen straf!

avatar van Lura
5,0
Misschien dan dit album ook even beluisteren, bikkel2, naar mijn mening een wat onderschat album van haar : Kate Bush - The Dreaming (1982)
Overigens bijna niet te bevatten dat ze The Man With The Child In His Eyes op dertien jarige leeftijd schreef!

avatar van bikkel2
4,0
The Dreaming ga ik ook zeler beluisteten Lura.

Ja, ongelofelijk 13 jaar. Heel uniek eigenlijk.

avatar van meneer
Lura schreef:
Misschien dan dit album ook even beluisteren naar mijn mening een wat onderschat album van haar : Kate Bush - The Dreaming (1982)


Die onderschat ik zeker niet ! En wat betreft haar eerste periode helemaal mee eensch. Ik kan, na 30 jaar, nog steeds nieuwe ontdekkingen doen op dit magistrale, mysterieuze en vooral intrigerende 'The Dreaming' album.

Kijkend naar haar laatste periode heb ik niet echt een voorkeur voor een bepaald album, het is mij allemaal goed ! En ik verheug mij zeer op Kate Bush - Before the Dawn (2016) welke binnenkort uitkomt.

The Kick Inside pakt mij, ook, bij vlagen, maar ik weet wel zeker dat 'The Man with the Child in His Eyes' niet op onze aardbol is gecomponeerd maar ergens in het Muzikale Paradijs waar vandaan heel zelden iets ontsnapt richting ons. En dit Nummer is er zo eentje..

13 jaar... Toen ik zo oud was kon ik, nog net, 'Vader Jacob' op de piano.

avatar van bas1966
5,0
zit al een tijdje in de kate-modus
ben tot de conclusie gekomen dat ze gewoon een plaats in mijn top10 verdient !!
mijn playlist van la bush bedraagt maar liefst 45 nummers....dat zijn bizar veel nummers.
Ik kan echter niet uitdunnen. De nummers zijn gewoon te goed.
De eerste 3 albums en Aerial vormen de hoofdmoot. De schreeuwende Kate kan mij niet bekoren.
Hoogtepunt op dit album voor mij is het nummer 'feel it'. Alles wat Kate goed maakt komt in dit nummer naar voren. In het refrein verschuift ze (in de 3e regel) naar de 'halve tonen'. Zó mooi.

avatar van AstroStart
5,0
Tijdens de MuMeLadder-finale van dit jaar luisterde ik alle deelnemers minstens 5 x om een goede keuze te maken. 'Wuthering Heights' was een nummer dat ik al een tijdje kende, maar plotseling viel het kwartje! Ik weet niet hoe dit komt, maar ik ben in een keer helemaal weg van dit nummer.

Nu staat The Kick Inside regelmatig op. Iedere keer ontdek ik weer andere parels en belanden er steeds meer nummers in mijn bibliotheek. Wat een briljant album. Voorlopig op 4,5.

avatar van Broem
4,0
Blind uit mijn platenkast getrokken en op de draaitafel gelegd. Betreft een witte vinyl uitvoering en heb geen idee hoe ik daar ooit aan ben gekomen (ooit gekocht, dat snap ik ) Anyway weer eens lekker naar het debuutalbum van Kate geluisterd met meer dan alleen hits. Een prachtig, bijna betoverend album dat ik pas later echt ben gaan waarderen. Ik heb de afgelopen weken regelmatig haar laatste live album 'Before the Dawn' geluisterd. Moet nog een plekje krijgen. Fantastisch om weer eens voorbij te horen komen. Heb er nog een paar staan van Kate. Hoppa...

avatar van lennon
4,0
Dagje vrij... de zon schijnt, het wordt een prachtige dag. Dus zin in mooie muziek. Deze plaat is het geworden.

koptelefoon op, naald op de plaat en genieten. Wat een pareltje is dit album toch.

Zoals Kate is er echt geen ander.

avatar van kort0235
4,5
In één woord: Een prachtig album, tijdloos en vol emoties.
wat een zangeres!!!
Een 4.5*

5,0
Na vroeger getraumatiseerd te zijn na de hoge stem in het intro van wuthering heights ben ik het 10 jaar later gaan realiseren dat dit nummer me elke keer rillingen bezorgd, het is ook gebruikt in het nummer free van will i am ft natalia kills, ik vind het een stemkunstenares en beschouw wuthering heights nu als all time favorite

avatar van Max Vorst
4,5
na meer dan 40 jaar nog steeds even goed. Een tijdloos goed album. Met een v.d. meest vernieuwende artiesten uit haar tijd.

avatar van HansVon
4,0
Wuthering Heights is zo'n topper dat ik direct na dit nummer geneigd ben om dit album een 5 te geven. Luister echter niet zo vaak meer naar Kate met haar bijzondere mooie stem.
Vandaag weer eens omdat Max me op het idee bracht. Was geen straf

5,0
Komende maand is de 40e verjaardag van The Kick Inside. Een album dat zichzelf heeft bewezen een klassieker te zijn. Mede door de single waarmee Kate Bush de volle aandacht kreeg. Zo iets anders, mysterieus en kwetsbaar hadden we in jaren niet meer gehoord op de radio. Het album neemt mij mee op haar muzikale reis, waarin heel uiteenlopende onderwerpen perfect aansluiten bij de diverse composities. Wat een wonderkind dat dit alles in haar tienerjaren schreef.
Vanaf de eerste keer dat ik Wuthering Heights hoorde, heeft Kate me geraakt, zoals geen andere artiest mij dat blijvend heeft geflikt. Ok, er waren momenten dat het vertrouwen even inzakte (release van The Red Shoes, 1993), maar haar overige werk bood ruim voldoende houvast tot 2005, toen Aerial verscheen. Toen barstte de emotie echt bij mij los. Wat een verrassing was dat album. 6 jaar later overtrof ze dat met 50 Words For Snow. Het was wel een crime om daarvan de ingang te vinden, om mezelf daarna terug te vinden in een emotionele rollercoaster.
Met Before The Dawn krijgen we een geschenk van Kate: uivoeringen van o zo bekende composities, soms zonder de overdadige productie die veel van haar werk laat horen. De songs krijgen dan de kans zich van hun meest kwetsbare kant te laten beluisteren. Wat een genot is dat!
Kate heeft bewezen dat haar muzikaliteit waarmee ze de wereld veroverde in 1978, een houdbare kracht bleek te zijn.

avatar van aERodynamIC
5,0
Vandaag precies 40 jaar oud. Nog steeds één van de mooiste albums ooit wat mij betreft.

avatar van Rinus
4,0
Blijft een erg goed album

Maar het album kan wel een remastering gebruiken. Vooral het nummer James and the cold gun klinkt ten opzichte van de andere nummers doffer.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:17 uur

geplaatst: vandaag om 19:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.