The Moody Blues - This Is The Moody Blues (1974)

Label: Threshold

1. Question (5:45)
  2. The Actor (4:39)
  3. The Word (0:49)
  4. Eyes of a Child (3:23)
  5. Dear Diary (3:56)
  6. Legend of a Mind (6:39)
  7. In the Beginning (2:09)
  8. Lovely to See You (2:32)
  9. Never Comes the Day (4:41)
  10. Isn't Life Strange (6:41)
  11. The Dream (0:51)
  12. Have You Heard - Part 1 (1:40)
  13. The Voyage (3:59)
  14. Have You Heard - Part 2 (2:33)
  15. Ride My See-Saw (3:44)
  16. Tuesday Afternoon (4:53)
  17. And the Tide Rushes In (2:53)
  18. New Horizons (5:08)
  19. Simple Game (3:47)
  20. Watching and Waiting (4:15)
  21. I'm Just a Singer (In a Rock and Roll Band) (4:19)
  22. For My Lady (3:57)
  23. The Story in Your Eyes (2:53)
  24. Melancholy Man (5:43)
  25. Nights in White Satin - Late Lament (7:37)
avatar van lennon
Ozric Spacefolk schreef:
Het is inderdaad de albumversie.

Dat vind ik wel jammer, want de versie zonder die violen er zo overduidelijk in, vind ik net wat subtieler. Maar het blijft uiteraard mooi!

lennon schreef:

Days of Future Passed is geheel met orkest opgenomen, dus inderdaad erg prominent op het viool-vlak

Ik weet eigenlijk niet waar en hoe de single-versie is opgenomen.
Wie weet, weet bikkel2 of vigil hier meer over te vertellen...

avatar van heartofsoul
Zo uit mijn hoofd: de singleversie van Nights in White Satin is "gewoon" een ingekorte versie van de albumversie.

Ozric Spacefolk
Ja er schijnen zelfs twee singleversies te zijn, en ze zijn beiden gewoon ge-editte versies. Dus geen andere versies.

Ik prefereer de versie met Late Lament er aan vast geplakt.

avatar van vigil
Er inderdaad een lange versie (zeg de album versie) en een single versie. Volgens mij gewoon een edit van de album versie en hebben ze deze hier niet speciaal opnieuw voor opgenomen. Dus de opname is gewoon vanuit de Decca studio met orkest

avatar van ChrisX
vigil schreef:

Ik denk te weten waarom je bijna nooit de single-versie hoort / ziet op verzamelaars: de originele single is in mono. En als je dat dan op een verzamelaar zet steekt dat misschien een beetje flets af bij de rest.

WPE
Als je op zoek bent naar het beste verzamelde werk van The Moody Blues, zoek niet verder! Dit is het. Heerlijke nummers, prachtig in elkaar overlopend. Enbijna alle bekende werken (hits) zijn aanwezig. Heerlijk om naar te luisteren.

avatar van bikkel2
Sterk verzameld werk. Maar aan de reguliere albums vanaf Days Of Future Passed tot Seventh Sojourn val je zeker geen bult.
Met name omdat op de thema albums de nummers naadloos inelkaar over lopen.

avatar van lennon
Waar koop je die?

Ik.heb nog een vinyl exemplaar voor je beschikbaar mocht je interesse hebben?

Die heb zelf ook

avatar van heartofsoul
Waar koop je die?

Geen snuggere vraag, henk01 Kijk eens op bol.com als er geen goede cd-winkel bij je in de buurt is.

Ozric Spacefolk
Ik heb deze ook op dubbellp, en zoals ik al eerder zei: misschien wel de beste verzamelaar van een band ooit.

Te duur, doe het wel met mijn downloadje

Te duur, doe het wel met mijn downloadje

9,99, te duur? : The Moody Blues - This Is the Moody Blues (1974)

Als je er op klikt heb je gelijk een prijsverhoging van 6,50
��

avatar van teus
Er gaan geen 2 weken voorbij of ik heb binnen dat tijdsbestek de Moody Blues op staan ,een Regulier album of live album ,daarnaast heb ik de verzamelaars Collected (2007) en This Is the Moody Blues (1974) die laatste heeft mij wss(nog steeds) het meeste luistergenot opgeleverd
Dit album was ooit mijn eerste kennismaking met hun diepgaandere album werk,heb hem nog steeds op de toen uitgebrachte dubbel Lp, mijn laatste exemplaar is een dubbel CD (remaster 1989)
Dit album is wss vanwege de samenstelling/opzet een zeldzaam mooi overzicht onder alle artiestenverzamelaars....Waarom?
Deze dubbelaar is niet zomaar een verzamelalbum....
De kracht zit ook in de hele mooie tracks(geen edit's) van hun meest sterke 7 albums ( Days of Future Passed (1967) t/m (Seventh Sojourn (1972) maar zo samengesteld, (niet chronologish) dat je het gevoel krijgt of je naar een (weer een ander) vertrouwd regulair concept album uit die periode luistert,heel slim bedacht,ook hier met inelkaar lopende overgangen zodat het plaatje helemaal past en je naar een mooi geheel luistert met als gevolg...opnieuw een oorgasme
Omdat ik moeilijk kon beslissen welk regulair album mijn pers Top10 zou kunnen halen ,was dit album een mooie uitkomst,(ik plaats eigg liever geen verzamelaars in mijn Top10)
Als de Moody Blues je muzikaal boeit ,dan is dit zeker een aanrader,als je de regulaire albums al bezit...dan ook!
Buiten het overbekende werk ,mijn mooiste tracks ,Watching and Waiting...Legend of A Mind...A Simple Game...The Actor...New Horizons

Blijft mooi!

Blijft mooi!
Een betere verzamelaar van The Moodies is er niet. De beste periode (1967-1972) en de mooiste compilatie. Op onverwacht fraaie wijze zijn de nummers aan elkaar gemixt tot een geheel. Daarbij komt nog dat de remastering, door Anthony Hawkins in 1989, nooit meer is overtroffen.
Met minder dan 5 sterren doe ik deze dubbelaar tekort.

avatar van berken
Voordeel van nu is dat ik hem in 1 keer door kan laten spelen.
Ik was even vergeten hoe mooi dat deze ook alweer was...

avatar van henk01
Aangeschaft voor 8,53 incl bij ebay. Haast u want er zijn er nog 2.

henk01 schreef:
Aangeschaft voor 8,53 incl bij ebay. Haast u want er zijn er nog 2.

Dat is heel mooi, henk01. Een tijdje geleden kocht ik 'm bij Bol voor 8,33 (3 voor 25). Niet direct mijn favoriete shop als het om koopjes gaat, maar als je even oplet kun je ook daar wel eens wat vinden.

avatar van gaucho
Ik sluit me graag aan bij de MuMe'ers hierboven die stellen dat dit misschien wel de beste verzamelaar ooit is. Er is in elk geval veel werk van gemaakt om het te laten klinken als een regulier album. teus legt hierboven al uit voor welk bijzonder concept hier gekozen is. Dit maakt het tot een unieke luisterervaring, ook (of zelfs juist) als je al vertrouwd was met de eerste zeven Moodies-platen. Het laat zich echt beluisteren als een regulier album, met een sfeer en spanning die nergens wordt doorbroken. Kun je prima naast die zeven albums in huis hebben, het is echt een aanvulling.

Voeg daaraan toe dat zowel dubbel-LP als -CD (ik heb ze allebei) een fantastisch geluid hebben en je kunt je ruim anderhalf uur laten verplaatsen naar een andere wereld. Laat je onderdompelen in de prachtige klanken en composities van The Moody Blues. Soms atmosferisch en zweverig, dan weer krachtig rockend, maar altijd bijeengehouden door een herkenbaar groepsgeluid, de prachtige samenzang en bovenal het hemelse stemgeluid van Justin Hayward.

Een van de weinige verzamelalbums waar ik zonder schroom de volle vijf punten aan toeken.

gaucho schreef:
Prachtig stukje poëzie op de vroege woensdagochtend. Voor wie het niet kent klinkt het wellicht overdreven, maar dit is inderdaad van een buitengewone schoonheid. Een dubbelalbum zónder skipmomenten, waar vind je dat elders?!

avatar van henk01
Zou het niet weten. Had vroeger de LP. Nu nog trouwens. De overloop van de nummers maakt iig de vroegere 4 kanten mooi en onovertroffen.
Met het mp3 cd'tje wat ik heb bereik je dat niet.
Straks wel weer met die 2 cd's. Was nog mooier geweest als het allemaal op 1 cd gepast had.

avatar van robbrouwer58
De som der delen is door mooie overgangen nog sterker dan elk nummer afzonderlijk. En die zijn al zo goed. Wat een dubbelaar, geen enkele zwakke plek.

Dit was mijn kennismaking met de Moody Blues. Achteraf besef ik pas hoe goed deze verzamelaar is. De mooiste nummers van de eerste 7 symfonische platen van deze groep. Op een prachtige manier aan elkaar gekoppeld en goed nagedacht over de volgorde. Net of je naar een gewoon album zit te luisteren zo goed zijn de overgangen.
In de jaren 80 deze groep verder geen aandacht gegeven, dat tijdperk was afgesloten net zoals in de popmuziek door punk/new wave.
Maar de laatste jaren deze muziek weer herontdekt. Veel platen waren in kringloop of beurzen voor een appel en ei op de kop kunnen tikken en ook de cd's zijn zeer redelijk geprijsd vaak met extra nummers en digitaal opgeknapt.
Deze plaat laat een mooie dwarsdoorsnede zien van de eerste symfo jaren van the Moody Blues en er zit geen zwak nummer tussen.
Bijzonder mooi en goed.

avatar van Jester
Ik kwam hem voor 2,95 tegen bij de plaatselijke kringloop, samen met The Thieving Magpie van Marillion (maar die had ik al). Ik heb altijd al een vage interesse in The Moody Blues gehad (nooit concreet geworden) dus dit leek een mooie kans om daar iets aan te doen. Voorlopig hoogtepunt (naast de bekende nummers): Legend of a Mind. Blij met deze aanwinst!

Prachtige dubbelaar waarop m.i. alleen Gipsy en Candle of Life ontbreken. Verder heb ik wel eens een betere versie van niws gehoord. Maar niet geklaagd, een puik muziekwerkje is het.