The Sound - Jeopardy / From the Lion's Mouth / All Fall Down ..... Plus (2014)

Label: Edsel

1. I Can't Escape Myself (3:55)
  2. Heartland (3:34)
  3. Hour of Need (3:03)
  4. Words Fail Me (2:58)
  5. Missiles (5:27)
  6. Heyday (3:03)
  7. Jeopardy (3:38)
  8. Night Versus Day (3:16)
  9. Resistance (2:48)
  10. Unwritten Law (3:40)
  11. Desire (3:17)
  12. Physical World (2:14)
  13. Brute Force (3:19)
  14. Heartland [Live] (3:20)
  15. Brute Force [Live] (4:07)
  16. Jeopardy [Live] (3:47)
  17. Coldbeat [Live] (4:09)
  18. Heartland [Live] (3:15)
  19. Unwritten Law [Live] (3:37)
  20. Jeopardy [Live] (3:48)
  21. I Can't Escape Myself [Live] (3:46)
  22. Winning (4:18)
  23. Sense of Purpose (3:52)
  24. Contact the Fact (4:21)
  25. Skeletons (3:28)
  26. Judgement (5:04)
  27. Fatal Flaw (4:36)
  28. Possession (3:25)
  29. The Fire (2:51)
  30. Silent Air (4:12)
  31. New Dark Age (5:53)
  32. Point of No Return (3:06)
  33. Hot House (3:21)
  34. Coldbeat (3:22)
  35. New Dark Age (7:38)
  36. Fatal Flaw [Live] (4:27)
  37. Skeletons [Live] (3:23)
  38. Hothouse Flowers [Live] (3:50)
  39. New Dark Age [Live] (5:24)
  40. All Fall Down (2:30)
  41. Party of the Mind (3:57)
  42. Monument (5:07)
  43. In Suspense (4:04)
  44. Where the Love Is (4:10)
  45. Song and Dance (3:54)
  46. Calling the New Tune (3:30)
  47. Red Paint (3:17)
  48. Glass and Smoke (6:50)
  49. We Could Go Far (4:02)
  50. The One and a Half Minute Song (1:32)
  51. Sorry (3:47)
  52. As Feeling Dies (4:37)
  53. We Could Go Far [Unreleased Original Version] (3:31)
  54. Plenty (4:49)

met Kevin Hewick

55. 'Neath Dancing Waves (2:46)

56. Amber (3:57)

met Kevin Hewick

57. Scapegoat in a Country Churchyard (2:52)

met Kevin Hewick

58. BBC Intro [Live] (0:36)
  59. Unwritten Law [Live] (3:32)
  60. Skeletons [Live] (3:52)
  61. Fatal Flaw [Live] (4:17)
  62. Winning [Live] (4:08)
  63. Sense of Purpose [Live] (3:38)
  64. Heartland [Live] (3:16)
  65. New Dark Age [Live] (5:52)
  66. BBC Intro [Live] (3:51)
  67. Golden Solitude [Live] (3:38)
  68. Under You [Live] (4:44)
  69. Total Recall [Live] (4:44)
  70. Burning Part of Me [Live] (3:27)
  71. Whirlpool [Live] (4:01)
  72. Missiles [Live] (7:52)
avatar van TEQUILA SUNRISE
De platen reeds individueel beoordeeld, op basis daarvan kom ik op 4 sterren uit maar zeker met uitzicht op meer!
Veel te laat ondekt deze gasten, opgegroeid met veel jaren 80 werk maar om een onbegrijpelijke reden in die periode dit gezelschap gemist.

avatar van Chameleon Day
@Bikkel2: gij zijt een....bikkel..

Chameleon Day schreef:
@Bikkel2: gij zijt een....bikkel..

Dank !!

avatar van Mjuman
Die instroom van neo-wavers zorgt er wel voor dat het rusthuis voor gestreste wavers overbevolkt raakt - er dreigen kamervragen te worden gesteld: kan een muziekmaatmantelzorger rekenen op enige compensatie, kan ie een pasje krijgen zodat ie goedkoper wave-cd's kan aanschaffen voor zijn mankelende muziekmaat? Niet dat deze box nou zo duur is, maar die werpt je wel weer terug het hol van de leeuw in

avatar van bikkel2
Ja, daar heb je wel een punt Mjuman. Ik hoop toch op een plekje.....al wordt ik eerst gescreend. Men weet namelijk van mijn progverleden en om de rust te bewaren strakjes , volgen er intensieve in-take gesprekken.
Wel jammer dat de geluidsinstallatie om 20.00 al uit moet.

TEQUILA SUNRISE schreef:

Ik ook nog niet zo lang hoor, maar elk jaar komen er weer wat ( oudere) ontdekkingen bij.
Ik was ook geen waver toendertijd. Ik zat nog midden in mijn Queenperiode. Voorzichtig kwamen The Beatles, Stones en Floyd tot mij.
Het enige wat ik kon in dit genre waren The Cure en Fischer Z. Maar ja, ik was 12 in 1980.

Een vraagje.

Is het latere The Sound werk na dit ook de moeite waard ?
En zou dit misschien ook in een boxje uitgebracht worden. Met plus hopelijk.

zaaf
Een vraagje.

Is het latere The Sound werk na dit ook de moeite waard ?
En zou dit misschien ook in een boxje uitgebracht worden. Met plus hopelijk.
Is al het geval Michel. En ja dus zeker de moeite waard.
BOX

avatar van waltzinblack
Dit boxje is er bikkel2. Ongeveer 2 maanden uit met 5 CD's. Zeer de moeite waard. Shock of Daylight is fantastisch, de rest is prima met als verrassende uitschieter (vanwege verbeterd geluid) Thunder Up.

avatar van bikkel2
zaaf en waltzinblack.... mijn dank is groot.
Dank voor de info.

Ik weet wat mij te doen staat.

avatar van Mjuman
Ook ander werk - zoals Second Layer en Borland/Citizens - is genoemd voor een re-release. Borland verdient het iig.

Ook The Convent verdient het om nog eens genoemd te worden.

Waarvan akte.

avatar van Chameleon Day
En vergeet vooral niet het project Honolulu Mountain Daffodils. Fijne mix van Stooges, krautrock en postpunk. Borland schreef ook in die band zo goed als alle nummers. Zo, nu ben je even zoet...

avatar van bikkel2
Ja..... ik ga mij een half jaar ziek melden....

Thanx !

bikkel2 schreef:
Ja..... ik ga mij een half jaar ziek melden....

Thanx !

Lijkt me niet nodig, tenzij je ziek wilt worden van steeds dezelfde muziek draaien Honolulu Mountain Daffodils hebben 3 albums gemaakt; de eerste twee, lp only, zijn lastig te vinden - de derde, cd only, Aloha Sayonara, goed via Red Sun Records, een fijne mailorder voor wavers - in Friesland

Een goede kuur wordt gekenmerkt door een juiste medicinale dosering

avatar van bikkel2
Ik neem wel iets alcholistisch.....

bikkel2 schreef:
Ik neem wel iets alcholistisch.....

Laat me raden ... Pleegzuster Bloedwijn

Ha ha ha...........

avatar van bikkel2
Jeopardy wordt steeds beter verdikkeme.....wat een intense plaat is dat zeg.

avatar van stoepkrijt
Kan iemand mij vertellen of deze box ook een boekje bevat met alle songteksten?

Ik heb het fantastische From the Lions Mouth nog steeds niet in mijn kast staan. Ik wil die nu gaan aanschaffen, maar vraag me af of ik niet beter deze box kan kopen. Persoonlijk vind ik dat die bonustracks alleen maar in de weg zitten (leuke toevoeging, maar ik heb ze liever op een apart schijfje). Van de andere kant": als ik ook Jeopardy én alle songteksten erbij krijg wordt het wel weer interessant.

avatar van freakey
stoepkrijt schreef:
Kan iemand mij vertellen of deze box ook een boekje bevat met alle songteksten?

Bevat idd een boekje met info en songteksten, zie ook hier:
MERCHANDISE - BRITTLE HEAVEN - The Official Adrian Borland Website - brittleheaven.com

avatar van stoepkrijt
Dankjewel freakey. Handig overzichtje.

avatar van stoepkrijt
Het inleidende verhaal in het boekje vond ik zeer interessant om te lezen. Tot voor kort kende ik alleen de muziek van The Sound, maar wist ik eigenlijk nauwelijks iets over de bandleden, het ontstaan van de band, etc.

De bonustracks vind ik lang niet allemaal even boeiend, maar Coldbeat en Brute Force zijn erg sterk. Ook de vele live-versies (en uiteraard de complete vierde cd) zijn ook mooi, wat een krachtige liveperformance had deze band!

avatar van HansVon
Met dank aan jullie MuMe gasten deze box aangeschaft ! Gisteren binnen en meteen aan de slag want heb deze band niet opgemerkt destijds gek genoeg. Zat er toch vlakbij met the Cure, Echo & The Bunnymen, Joy Division etc.... vreemd. Ach beter laat dan nooit.
Zal er wel even doen voor ik hier een cijfer kan neerzetten.
Maar klinkt erg goed en gelukkig niet te dicht bij bovengenoemde bands....was ik een beetje bang voor nl. Tot later

avatar van Chameleon Day
Deze Box is als een ..... snoepdoos....Enjoy!

(en geniet vooral ook van de prachtige BBC-optredens)

avatar van HansVon
Dit is ongelooflijk zeldzaam ...... niet te geloven..... ik open enkele seconden geleden MuMe en heb de net door Dodax geleverde Talk Talk - the Colour of Spring cd opgezet en ben bij nummertje 7 " Chameleon Day" en dan reageer jij !!!!!!!! Super song by the way......
Wat een toeval (ik ben niet gelovig) .
Terug bij the Sound pfff : klinkt voorlopig inderdaad heerlijk.

avatar van Chameleon Day
Ik had ook al zo'n vreemd gevoel....

(CoS is ook een geweldig album...en de platen die er op volgen gaan de stratosfeer in!)

avatar van HansVon
Potjandikkie wat zijn die BBC optredens idd geweldig! Nu heb ik een maandje later alle 4 de CD's voldoende gedraaid en vind dat ik dit boxje een wel verdiende dikke 4.5 moet geven !
Effe bijkomen ....

avatar van bikkel2
En studioversies gewoon zoek spelen!
Man man...wat had ik The Sound graag live willen zien.
Ik had net ff een paar jaar ouder moeten zijn.

Goud hoor dit boxje en die andere ook.

avatar van HansVon
Haha Inderdaad. Ik was oud genoeg maar in die tijd wist ik niet eens van hun bestaan af. Zelfs de Cure kwam later bij me binnen.
Roxy Music en Bowie waren veel meer mijn ding toen. Ach je komt tot nieuwe inzichten en evalueert laten we maar zeggen
Tzt ander boxje dan ook maar eens aanschaffen.