Van Morrison - Into the Music (1979)

Label: Warner Bros.

1. Bright Side of the Road (3:47)
  2. Full Force Gale (3:14)
  3. Steppin' Out Queen (5:28)
  4. Troubadours (4:41)
  5. Rolling Hills (2:53)
  6. You Make Me Feel So Free (4:09)
  7. Angeliou (6:50)
  8. And the Healing Has Begun (8:02)
  9. It's All in the Game (5:10)
  10. You Know What They're Writing About (5:41)
  11. Steppin' Out Queen [Alternative Take] * (7:00)
  12. Troubadours [Alternative Take] * (5:32)
fredpit
Toegankelijk Van Morrison album. Beste start voor een verdere ontdekking van deze artiest.

Hierop staan vele liedjes die langzaam maar zeker je muzikale geheugen penetreren, om daarvandaan op de meest rare momenten op te duiken. Zonnige voorjaarsochtend ; bright side....Eenzame zondagmiddag ; Angeliou...Iedereen haat me ; healing has begun..
Geen hoogtepunten voor mij op dit album,gewoon een constante stroom prachtige liedjes

Enige eventuele domper : Ook hier geeft Morrison blijk van de inspiration from above..zolang dat dit soort muziek oplevert hoor je mij niet klagen.

Een van mijn favoriete 'gevoelige' albums.

Met name kant 2 vanaf Angelou tot aan het einde ...

Past net niet in mijn top 10, maar hoort er eigenlijk wel in ...

avatar van indana
Een stuk beter dan de 2 voorgangers. Van lekker losjes zingend en dan is hij op z'n best. And the Healing has Begun....een nummer in de beste Morrison 'traditie' (duidelijk teruggrijpend op Cypress avenue). Werkelijk into the Music!

avatar van Paalhaas
indana schreef:

Duidelijk ja? Volgens mij toch eerder op Madame George.

EVANSHEWSON
fredpit schreef:

Fredpit heeft het prima verwoord. Ziezo, dat is ook zo ongeveer wat ik ervan vind. Eén constante kwalitatief hoogstaande reeks liedjes. Zoals Van The Man dat kan, natuurlijk.
4.5 sterren dan maar! ****1/2

avatar van indana
Ik denk dat de tekst een vervolg is op Cypres Avenue Paalhaas..

avatar van Paalhaas
indana schreef:
Ik denk dat de tekst een vervolg is op Cypres Avenue Paalhaas..

Kun je dat uitleggen? De 'Avenue' waarnaar wordt verwezen in de eerste zin is hoogstwaarschijnlijk Cyprus Avenue inderdaad, de straat waar de jonge Van nogal eens was te vinden ( link ). Maar om nou te zeggen dat de teksten van deze 2 nummers een duidelijk verband zouden hebben, nou nee.

avatar van bertus99
Deze heb ik vanmiddag weer eens lekker gedraaid, terwijl ik met een klusje bezig was. Van Morrison geeft hier eigenlijk alles wat hij heeft. De diverse stijlen komen bijna allemaal aan bod. Ik vind het een geweldige plaat, zou zomaar de beste kunnen zijn uit zijn oevre, alhoewel Moondance daar ook in de buurt komt.
De viool is een prachtige aanwezige op diverse nummers met name op Healing has begun, en Angeliou...schitterend. Dit album kent geen inzakkers en wanneer Van in mijn top 10 thuishoort (waar ik nog over aan het denken ben) dan waarschijnlijk met Into the Music

avatar van Bartjeking
Geweldige plaat. Ik had hem in 1e instantie een beetje over het hoofd gezien tijden mijn kennismaking met "van the man", maar tot mijn verbazing blijkt dit een briljant album te zijn. In mijn ogen misschien wel het beste dat de man gemaakt heeft.

avatar van kanjer
Ook ik ben pas later gaan luisteren naar deze cd. Eigenlijk vind ik hem beter dan astral weeks. Ben ik nu een heiden?

avatar van Tribal Gathering
ja.

Ook ik vind dit een goed album. In ieder geval het beste sinds zijn topperiode 1968-1974. Het is lekker gevarieerd en over het algemeen lekker commercieel. Ik snap ook best wel dat je deze beter kunt vinden dan Astral Weeks, maar voor mij blijft Astral Weeks toch wel de heilige graal van de "pop"muziek.

avatar van Floater
Voor mij is dit het ultieme Van Morrison album en The Healing Has Begun de ultieme Van Morrison song.

Laatst na jaren weer eens gedraaid (na aanschaf van de remastered version) en deze plaat heeft niets van zijn glans ingeboet.

Sowieso een groeibriljant die bij iedere luisterbeurt meer indruk maakt!

Deze staat in mijn top 10!

Ook ik ben een heiden
Natuurlijk is Astral Weeks een verbluffende plaat (hoe oud was ie daar? 22? 23?) maar ik vind deze plaat toch nog een streepje beter omdat hier meer r&b/soul invloeden in zitten.

You Make Me Feel So Free is het enige goede nummer, de rest is geweldig! Zelfs Rolling Hills die bij de eerste luisterbeurt niet op z'n plaats leek op dit album, is uitgegroeid tot een van mijn favorieten.

Ik heb hier de elpee van gekocht en de opbouw van kant B is zoooo mooi: het soulvolle Angeliou, het langzamere And the Healing has begun en dan het dubbelnummer It's All in the Game / You Know what they are writing about dat stil begint en langzaam toewerkt naar een hoogtepunt en dan weer afbouwt tot je alleen nog maar Van Morrison hoort fluisteren: "I want you to meet me..."
IJzingwekkend mooi...

avatar van Madjack71
Zalving voor de Ziel. Deze muziek breekt nog zelfs door de donkerste wolken heen met zonlicht. Ik ben redelijk stevig van postuur, maar voel me zo licht al een veertje als ik naar dit album luister.
Dit heerlijke muzikale ontbijt, bevat zowiezo al het nummer, dat na Brown Eyed Girl, af en toe van stuivertje mag wisselen als vrolijke/optimistische en energieke persoonlijke favoriet nl. Bright Side of the Road. Maar daar houd het niet op, Full Force Gale, Steppin' Out Queen gaan daar vrolijk mee verder. Daarna een nummer wat Van Morrison in mijn ogen is, een hedendaagse Troubadour, kan er ondertussen geen genoeg van krijgen.

Dit album is vol van afwisseling, als de schijf van vijf, Van Morrison voorziet je van de nodige vitaminen om de dag op te starten. Laat hem in de Heer zijn, als het dit soort muziek oplevert, moet er zeker een God zijn.

Let the healing Begin.

Down_By_Law
Een paar jaar geleden liet ik een lijst van mijn cd-collectie zien aan mijn oom. Eenmaal bij de 'v' aangekomen keek hij op en zei: "heb je maar 4 cd's van Van Morrison? schaam je!"
Mijn Van collectie bestond toen nog uit "Astral Weeks", "Moondance", "Tupelo Honey" en "Avalon Sunset'. Omdat ik "Avalon Sunset" weinig aan vond, had ik verder niets meer van hem gekocht. Ik ben blij dat mijn oom me op deze fout wees, want toen ik kort daarna "Saint Dominic's Preview" en "Veedon Fleece" kocht werd ik overdonderd. Ik vond deze twee meesterwerken nóg beter dan "Astral Weeks" en "Moondance".
Ook "It's Too Late To Stop Now" was een prachtige aankoop, en verzamelaar "TB Sheets" was een leuke aanvulling met zijn eerste solowerk.
"Into The Music" stond al tijden op mijn verlanglijst, maar afgelopen weekend heb ik hem dan eindelijk gekocht. Wederom een prachtige, intense plaat boordevol hoogtepunten, met als toppers 'And The Healing Has Begun' en 'Full Force Gale'. Van's machtige stem weet mij altijd te raken, en hier is zijn zang weer uitstekend.
De komende tijd ga ik de Van Morrison collectie nog verder uitbreiden (o.a. met "His Band And The Street Choir" en "No Guru, No Method, No Teacher"), want ook 9 cd's zijn er gewoon niet genoeg van deze topartiest!

avatar van kanjer
Ik ben geen heiden. Ik ben er nu stellig van overtuigd geraakt dat deze cd beter is dan Astral Weeks. Zijn stem raakt me meer op dez e cd dan die van Astral. Nummers als Angeliou en Troubador vervelen na vele malen draaien echt niet.

avatar van Lennonlover
En Full Force Gale is een gewéldig nummer!

kanjer schreef:

Vind ik eigenlijk ook. Into the Music is misschien wel zijn beste,

Father McKenzie
Een mandje vol lekkers.... Niets dan prima songs, en prachtig gearrangeerd. Een ware topper in Van's oeuvre, zeker weten.
Als ik één topper noem op dit album, moet ik ze allemaal noemen, zo sterk!

avatar van beevee
Mijns inziens het beste album van Van, hoewel dit zeker niet het bekendste album is. Vooral de huidige digitaal geremasterde versie is schitterend! Net of hij in de huiskamer staat te spelen. Mooiste nummer: And the healing has begun. Mooie sfeer in dit nummer!

avatar van kanjer
Oei, wat blijft deze cd toch prachtig. Waar bij Astral Weeks en Moondance de irritatie begint te komen blijft deze cd integreren en laat het telkens weer nieuwe dingen horen. Nu is Stepping out Queen weer favoriet en later weer een andere plaat. Deze plaat past in elk seizoen. Ik heb al vijf sterren. Plus dan maar

avatar van strandsmurf
Verhoogd naar 5*. Heerlijke plaat.
Van is qua zang zeer sterk en de piano, viool en trompetten glijden heel soepeltjes (bijna geolied) door het gehele album heen. Daarnaast mooi opgebouwde nummers met gevoel en variatie. Beste VM plaat naar mijn mening. Topper blijft het nummer 'And the Healing Has Begun' .

avatar van kanjer
Even Van Morrison weer bedanken voor deze plaat.

beaster1256
voor mij : van's beste tout court

rico24
Prachtig album van Van The Man. Doet zijn bijnaam eer aan. Draai deze vanaf vinyl, je voelt de warmte van de plaat af je kamer in gloeien.Prachtalbum

avatar van kanjer
Wederom bedanken. De plaat verveelt geen moment. Ik draai het bijna wekelijks en dat al jaren.

Rain dog
Inderdaad zeer mooi album. Genieten elk moment van de dag!!

avatar van Deren Bliksem
Heerlijk album, sterker; een van zijn betere.

rico24
kanjer schreef:

Het is inderdaad een cadeautje van Van The Man. 1 van de vele cadeautjes die hij de muziekliefhebber heeft gegeven. Waarvoor dank.

[quote]rico24 schreef:

Ik giosteren ook weer. Steeds is ie weer in staat om me een goeie bui te bezorgen. Top !