Josienne Clarke & Ben Walker - Nothing Can Bring Back the Hour (2014)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Silverline (3:49)
  2. A Simple Refrain (2:02)
  3. It Would Not Be a Rose (3:22)
  4. I Wonder What Is Keeping My True Love Tonight (4:20)
  5. The Tangled Tree (4:37)
  6. I Never Learned French (2:30)
  7. Moving Speeches (2:56)
  8. Mainland (4:13)
  9. The Queen of Hearts (2:53)
  10. Let No Man Steal Your Thyme (3:14)
  11. Now You Know (3:45)
  12. Earth and Ash and Dust (2:46)
  13. Water To Wine (2:26)
  14. Silverline [Acoustic Version] * (3:22)
  15. Mainland [Acoustic Version] * (2:36)
  16. The Water Is Wide (O Waly Waly) * (3:15)
kistenkuif schreef:
Medewerker van Concerto/Platomania meldde vandaag achter de inkoop van de cd-versie aan te gaan. De voorganger Fire and Fortune heeft het bij hen aardig gedaan.

Goed zo, kistenkuif, hou ze scherp die verkopers

Ik herinner mij dat John Fullbright's From the Ground Up ( net als Josienne Clarke ontdekt door the Watchman) ook pas begin 2013 gereleased werd alhier terwijl het album echt wel uit 2012 komt en in da tjaar toerde hij ook voor zijn debuutalbum. Platenmaatschappijen zitten hier vaak soms gewoon te slapen ;-

avatar van Lura
Hier is een kort interview met het duo te lezen : Josienne Clarke & Ben Walker | New Folk Sounds - newfolksounds.nl

Ben bang dat ie dit jaar niet meer uitkomt . en bij bandcamp bestellen is voor mij geen optie want geen creditcard

avatar van Lura
Ik heb ook geen creditcard, Frankly, maar gebruik de creditcard van mijn zus.

avatar van Joshua68
Of naar een optreden gaan
(of betalen via bv paypal; kun je volgens mij ook aan een gewoon rekeningnummer koppelen ipv creditcard)

Joshua68 schreef:
Of naar een optreden gaan

Vraag me af of ze nog cd's over hebben, afgelopen dinsdag waren ze op een gegeven moment uitverkocht.

avatar van Lura
Misschien is dit ook wel iets voor jullie?!
Siobhan Miller - Flight of Time (2014)

avatar van John Self
Voor mij een kennismaking die diepe indruk maakte. Hij prijkte bovenaan mijn lijst van 2014. Daarna ook de andere cd's gaan beluisteren en het hield niet op. Wat een pracht, die stem vooral. Die blijft maar door je hoofd spoken en me doet denken aan Sandy Denny. Ik dacht dat deze muziek niet meer bestond en schande dat ik er nu pas iets over schrijf.

John Self schreef:

Sterker nog, John, de folk is weer helemaal terug. Vooral London bruist op het gebied van folk. Aanstaande woensdag verschijnt het prachtige debuutalbum van Tir Eolas. Zij verzorgden het voorprogramma bij de cd-release van dit album. Nog een heel mooi album pas verschenen, Charms against sorrow van Hannah Sanders. Maar wil je de folk op de voet volgen, hou dan dit blog in de gaten : http://folklantern.blogspot.nl/ en deze website : http://www.folkradio.co.uk/

Ik zie trouwens geen stem van je op dit prachtige album : Josienne Clarke - One Light Is Gone (2011)

Lura schreef:

Ik heb die ook pas sinds gisteren en luisterde er toevallig net naar. Mijn stem volgt. En jij bedankt voor het hier neerzetten van dit album en de links naar de sites. Sinds oktober niet meer in London geweest maar ik hoor wel dingen over kleine clubs waar folk gespeeld wordt. In maart ga ik weer voor een paar maanden die kant op. De achterstand inhalen.

Misschien kun jij me dan de nodige leuke nieuwe folk acts tippen, John Self

Lura schreef:
Misschien kun jij me dan de nodige leuke nieuwe folk acts tippen, John Self

Doe ik.

avatar van Lura
Gisteren gekozen tot het beste folkduo van 2014 door BBC radio 2.

avatar van Lura
Drie nummers op dit album, It Would Not Be a Rose, The Tangled Tree en Moving Speeches, stonden al op een EP, die uitkwam voor One Light Is Gone. Uitgebracht door Josienne onder de artiestennaam Mondesir.

avatar van Lura
Mooi nieuws, Josienne en Ben hebben een wereldwijd platencontract getekend bij Rough Trade Records. Eerste wapenfeit voor dit label wordt de EP Through the Clouds, met een aantal herbewerkingen van oude nummers. Rond oktober hoogstwaarschijnlijk een compleet nieuw album.

avatar van Lura
Prachtige nieuwe versie van Silverline. Zo eenvoudig en mooi kan muziek zijn. Opvallend is dat Josienne gelukkig niet meer haar gebruikelijke houding bij het zingen aanneemt! Josienne Clarke & Ben Walker - Silverline (Rough Trade Session) - YouTube

avatar van chevy93
Hier is al te lang niets geplaatst. Van de week weer eens gedraaid en het was de perfecte soundtrack van het (destijds) heerlijke zonnetje.

avatar van chevy93
chevy93 schreef:
Hier is al te lang niets geplaatst.
In 2014 leren kennen na de lyrische recensie van Lura. Ik kan het er eigenlijk (nog) steeds alleen maar mee eens zijn. Geweldig album en met name door de perfecte productie. Josienne kruipt echt in je hoofd.