Josienne Clarke & Ben Walker - Nothing Can Bring Back the Hour (2014)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Silverline (3:49)
  2. A Simple Refrain (2:02)
  3. It Would Not Be a Rose (3:22)
  4. I Wonder What Is Keeping My True Love Tonight (4:20)
  5. The Tangled Tree (4:37)
  6. I Never Learned French (2:30)
  7. Moving Speeches (2:56)
  8. Mainland (4:13)
  9. The Queen of Hearts (2:53)
  10. Let No Man Steal Your Thyme (3:14)
  11. Now You Know (3:45)
  12. Earth and Ash and Dust (2:46)
  13. Water To Wine (2:26)
  14. Silverline [Acoustic Version] * (3:22)
  15. Mainland [Acoustic Version] * (2:36)
  16. The Water Is Wide (O Waly Waly) * (3:15)
avatar van Thomas86
Toch is lager geven dan 4,5 of 5 sterren voor dit meesterwerk een teken van geestelijke/culturele armoede...

avatar van PaulKemp48
Een lage beoordeling is op zich niet erg maar dan verwacht ik dat er argumenten volgen.

avatar van Editoor
Thomas86 schreef:

Met smaak heeft het inderdaad niks te maken

avatar van Editoor
PaulKemp48 schreef:

En mensen die dit album 5 sterren geven, zijn niet verplicht om argumenten te geven? Wat een flauwe kul. Niemand is verplicht om zijn stem te beargumenteren. Blijkbaar is niet iedereen het met mij eens hierover, jammer.

avatar van IntoMusic
Niemand is tot iets verplicht . Ik vind het altijd wel leuk om de verschillende meningen over een album te lezen: lage of hoge beoordelingen, dat doet er niet toe. Op die manier kijk/luister ik soms op een andere manier tegen/naar een plaatje. Dat kan verhelderend werken.
Al stem je 1 ster, dan is dat nog steeds jouw goed recht...

Thomas86 schreef:

In de binnenkort te verschijnen nieuwe editie van Popmagazine Heaven krijgt dit album ook maar een 7,5, volgens mij door Eric van Domburg Scipio zelf gerecenseerd. Bij hem krijg ik trouwens ook de indruk dat hij regelmatig een album veel te snel beoordeeld, jammer. Het vorige album scoorde daar trouwens ook maar een 7,5. Het blijft muziek.

Hendrik68
Nou ik hoorde een paar nummers en concludeerde (ongetwijfeld veel te voorbarig) dat een hele luisterbeurt bepaald wel een straf gaat zijn. Dat scheelt dan ieder geval alvast 1 laag cijfer.

Hendrik68 schreef:

Daarom heb ik jou ook nooit de muziek van Josienne Clarke getipt om te gaan luisteren, Henk. Ik wist gewoon dat dit niet jouw ding is.

kistenkuif
Op basis van de mooie en wat subtieler geïnstrumenteerde voorganger Fire and Fortune (2013) was ik voor de release al bijna overtuigd van een zekere aanschaf van dit album. Na her en der wat flarden te hebben opgevangen ben ik er vandaag echt voor gaan zitten. Soms heb je aan één grondige luisterbeurt genoeg. Dit gaat het helaas voor mij niet worden. Prachtige en loepzuivere vocalen, erg goed snarenwerk, degelijke composities, zoveel is wel zeker. Maar voor mijn smaak zijn te veel songs te overdadig besuikerd met strijkers, fluiten, toeters, harmonies en andersoortige fraaie ornamenten. Muzikaal nogal weelderig en traditioneel gekostumeerd zou je ook kunnen zeggen met verwijzing naar de hoes. Dit kunstig werkstuk is daarom simpelweg niet helemaal mijn pakkie an.

kistenkuif schreef:

Jammer!

Lura schreef:
Jammer!

Vind ik ook. Als ze op het volgende album wat spaarzamer en/of avontuurlijker voor de dag komen, ben ik weer van de partij.

Ze komen binnenkort naar Eindhoven opnieuw uitgenodigd door Watchman Ad van Meurs die fan is. Josienne Clarke heeft een stem die aardig in de buurt van Sandy Denny komt. Mooie betoverende songs hoor ik en dit album klinkt wel wat ambitieuzer dan de vorige . blijkbaar houden countrybluespuristen hier niet zo van (die willen overal een randje overheen horen) Espers Unthanks Full English Josienne & Ben . voila een heerlijk folkgezelschap met de nadruk op angel voices ;-

Frankly schreef:

Als liefhebber van o.a. countryblues (en nog zo wat...) voel ik me enigszins aangesproken. Het is de barokke orkestratie die mij niet helemaal bevalt. Clarke's stem vind ik hemels. Zonder randje.

Is het bekend welke dag ze naar Eindhoven komen en de locatie!

avatar van Joshua68
Ma 10 nov, Mijnheer Frits.

Thanks .... lijkt me bijzonder!

artonna campaign schreef:
Is het bekend welke dag ze naar Eindhoven komen en de locatie!

Hier kun je alle optredens vinden : Josienne Clarke & Ben Walker - Blackbird Bookings - blackbirdbookings.com

Kijk, daar wordt ik nou opgewekt van, ga zeker een geschikte dag uitzoeken om deze rasartiesten/muzikanten te aanschouwen.

avatar van Lura
Ook op Folkforum een zeer lovende recensie over het album : Passie en virtuositeit in oprechte liedjes - folkforum.nl

Album staat op de pre-order lijst maar het is nog niet bekend wanneer hij hier uitkomt op CD.

Van Ben Walker kreeg ik het volgende mailtje

Hi Frank,

Thanks for getting in touch!

As far as I know, Fire and Fortune is available on Amazon, whilst Nothing Can Bring Back The Hour is available directly from us via Bandcamp - josienneclarke.bandcamp.com - along with The Seas Are Deep, and the Homemade Heartache EP.

We'll have copies of "Fire and Fortune" and "Nothing Can Bring Back The Hour" with us if you cannot wait until then!

Thanks again,

Ben

avatar van Lura
Inderdaad vreemd dat dit album nog steeds niet te koop is in Nederland. Bij Fire & Fortune was de release in Nederland en in Engeland wel tegelijkertijd.

Fire & Fortune is ook uitgebracht bij een folklabel Navigator terwijl de nieuwste in eigen beheer is uitgekomen. het wordt verdorie wel tijd dat ie gewoon uitkomt hier. Ik heb F & F vanmiddag nog eens beluisterd Die klinkt wat soberder maar hun jongste album gaat dieper en groeit meer. Mainland spreekt mij het minste aan ze doen hier teveel aan Wereldfolk ;-maar er valt genoeg te genieten .

avatar van Joshua68
Je kunt 'm ook via hun site bestellen (je wordt dan doorgelinkt naar Bandcamp).
Dan heb je ook de drie bonustracks te pakken.

avatar van Renoir
Vandaag heb ik de cd binnengekregen die ik via Bandcamp heb besteld. Daar staan de drie bonustracks niet op.

avatar van Joshua68
Sorry, mss niet helemaal duidelijk: ze staan niet op de CD maar ik heb ze wel digitaal als ik via de bandcamp app luister.

kistenkuif
Medewerker van Concerto/Platomania meldde vandaag achter de inkoop van de cd-versie aan te gaan. De voorganger Fire and Fortune heeft het bij hen aardig gedaan.

avatar van Renoir
Joshua68 schreef:

Aha, dan klopt het ook in mijn geval. Goeie aankoop dus...

Frankly schreef:
Misschien dat de toegevoegde akoestische bonusversie van dit nummer je beter zou bevallen.