Qntal - Qntal II (1995)

Label: Chrom

1. Introitus (1:03)
  2. Palästinalied (5:57)
  3. Frühling (5:09)
  4. Hymni Nocturnales (5:10)
  5. Vos Attestor (5:23)
  6. Herbst (4:12)
  7. Abaelard (5:40)
  8. Virgo Splendens (5:40)
  9. Trobar Clus (5:08)
  10. Sine Nomine (2:12)
  11. Ab Vox d'Angel (6:17)
  12. Epilog (2:04)
Meesterlijk!
Klassiekers hier zijn natuurlijk het wonderschone Palästinalied en Frühling. In deze lijn is Ernst Horn later ook doorgegaan met zijn eigen band Helium Vola, maar ik vind niet dat hij het niveau heeft weten evenaren

Juisttttt!!!. ik geef je weer gelijk. die 2 zijn ook mijn favoriet van dit album. vet!!!!!!

orbit schreef:
In deze lijn is Ernst Horn later ook doorgegaan met zijn eigen band Helium Vola
En ook met Deine Lakaien, natuurlijk!
orbit schreef:
maar ik vind niet dat hij het niveau heeft weten evenaren
Ik wou ook al lang eens op zoek naar HV, maar ik twijfel als je zegt dat het niveau van Qntal niet gehaald wordt - alhoewel,... hier ben je dan toch weer redelijk enthousiast

Om ontopic te blijven... ik had vroeger een aantal losse nummers van Qntal, de zogezegde 'hits' en daarvan herinner ik me in het bijzonder natuurlijk Palästinalied, vandaar dat ik deze eruit gekozen heb om naar mee te beginnen i.p.v. Qntal I.

Ben nu voor de eerste keer naar deze plaat aan het luisteren en het beval me allemaal wel. Een nummer als Ab Vox d'Angel, lekker ethereal - à la Dead Can Dance

avatar van orbit
Ah! Goed werk freddze! Als dit je bevalt kan ik je blind Qntal III aanbevelen, dat vind ik hun meesterwerk. En Helium Vola is beslist zeer goed te doen, maar vind Qntal wel een treedje hoger. Muziek om voor in de stemming te zijn, maar dan ontdek je ook meteen hoe verschrikkelijk mooi het in elkaar zit en wat een prachtige instrumentatie en stem!

avatar van freddze
Wat je zegt!! Ik heb toevallig net je commentaren bij Q3 gelezen en heb er nu al spijt van (alléja, wat heet spijt natuurlijk...) dat ik naar deze Q2 op zoek gegaan en niet naar Q3, maar ja die wordt dan de volgende Qntal in mijn verlanglijstje

Deze gaat aardig op weg naar de 4*

avatar van orbit
Imposant verlanglijstje man! Die Young Gods kan ik je ook warm aanbevelen Silke moet ik zelf nog eens achteraan!

avatar van freddze
Ja, The Young Gods - daar heb ik indertijd Only Heaven van gekocht met van-je-sokken-blazende nummers als Speed of Night en vooral Kissing the Sun.

Onbegrijpelijk eigenlijk dat het toen bij dit album gebleven is
Hm... midden jaren '90... waarschijnlijk zal het geldnood geweest zijn toen En in die tijd hadden ze natuurlijk 'het pindakazen' nog niet uitgevonden jammer genoeg

Van Silke ben ik vorig jaar eens op zoek geweest naar deze (is wel degelijk Silke, maar onder andere naam) en vond er niet veel aan, maar die self-titled wordt overal zodanig opgehemeld dat ik 'm wel MOEST in mijn verlanglijstje zetten

Heb deze Qntal nu 3 keer volledig beluisterd en zet al in op 4* Naast de al genoemde Palästinalied en Frühling, heb ik Vos Attestor (lekkere drive, dat nummer!) aangeduid als favoriete track. Qntal zou ik klasseren onder ethereal, maar eigenlijk is 't ook wel een beetje industrial

Mordor
Heerlijke mix van medieval en EBM. Alhoewel er zijn vele invloeden aanwezig. In iedergeval duitse goth uit de jaren '90 op de top van z'n kunnen. Pälestinalied en Herbst zijn mijn favorieten. Helium Vola ken ik inderdaad ook van naam. Weleens het een en ander van gehoord maar de eerste Qntal albums zijn zoals Orbit aangaf meesterlijk!