menu

Threshold - For the Journey (2014)

mijn stem
3,99 (49)
49 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Metal
Label: Nuclear Blast

  1. Watchtower on the Moon (5:32)
  2. Unforgiven (5:37)
  3. The Box (11:59)
  4. Turned to Dust (4:19)
  5. Lost in Your Memory (4:36)
  6. Autumn Red (5:41)
  7. The Mystery Show (5:37)
  8. Siren Sky (6:10)
  9. I Wish I Could * (5:28)
  10. Lost in Your Memory [Acoustic Version] * (4:22)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 49:31 (59:21)
zoeken in:
Ozric Spacefolk
The_CrY schreef:
(quote)


Nu we het hier toch over hebben, wat zijn, volgens jou, de beste platen van Threshold? Iets zegt me dat deze band me moet bevallen, maar tot noch toe vond ik het vrij saai. Ik heb geluisterd naar deze, Wounded Land, Phenomenon en Dead Reckoning, maar denk dat deze band dan toch niets voor mij is.


Dat zijn nou niet de platen die ik zou aanbevelen. Psychedelicatessen is erg goed. Lekker stevig en een beetje dat ouderwetse metal-gevoel.

Verder vind ik persoonlijk Clone erg sterk. Maar dat vinden anderen niet. Dus kan je de opvolger daarvan nemen. Want die vindt bijna iedereen wel erg sterk. Dat is Hypothetical. Critical Mass zet de lijn een beetje voort. Maar daarna wordt het allemaal een beetje een herhalings oefening.

Dus: Psychedelicatessen, wanneer je van ouderwets (Queensryche, Dream Theater) houdt, en Hypothetical als je van moderner houdt.

Een erg avontuurlijke plaat is verder ook wel Extinct Instinct, maar die duurt te lang, en heeft daarom teveel fillers.

avatar van The_CrY
3,5
Bedankt! Dan ga ik daar t.z.t. eens luisteren.

4,5
Wederom een klasse CD!! Ongelofelijk dat ze nog steeds zulke mooie melodieen te voorschijn kunnen toveren.

avatar van Rockfan
4,0
Threshold doet gewoon waar ze goed in is. Nl. metal en prog vermengen met een dosis goede melodieën en lekkere refreinen.

avatar van dreamtheater22
Weet iemand wat deze tekst precies betekent komt voor in het nummer the box


“There's a time when the operation of the machine becomes so odious, makes you so sick at heart, that you can't take part! You can't even passively take part! And you've got to put your bodies upon the gears and upon the wheels…upon the levers, upon all the apparatus, and you've got to make it stop! And you've got to indicate to the people who run it, to the people who own it, that unless you're free, the machine will be prevented from working at all!”

avatar van The_CrY
3,5
Is dat niet van zo'n toespraak van een activist? Komt ook voor in het nummer 'Wretches & Kings' van Linkin Park. Google zegt dat het van Mario Savio komt.

avatar van dreamtheater22
Aha OK ik vind het altijd wel leuk als sommige bands en artiesten zulke teksten in hun muziek verwerken

avatar van dreamtheater22
The_CrY schreef:
Is dat niet van zo'n toespraak van een activist? Komt ook voor in het nummer 'Wretches & Kings' van Linkin Park. Google zegt dat het van Mario Savio komt.


Waar gaat dat protest eigenlijk over?

avatar van The_CrY
3,5
Dat zou ik zo niet weten eigenlijk. Als ik het zo lees vermoed ik dat het een proces tegen het kapitalistische systeem is waar de gewone mens wordt uitgebuit om de CEOs in stand te houden. Nog akelig actueel dus.

5,0
Laatste album met zanger Damian Wilson. Hij heeft toch echt een zeer herkenbare voice!
Openingsnummer vind ik top en ook the Box kan mij zeer bekoren. Top product weer van de heren!

avatar van MetalMike
4,0
Deze plaat had de moeilijke taak om March of Progress op te volgen, komt dan ook niet echt in de buurt van die klasse plaat, maar is desondanks toch een knaller. Maar dan pas vanaf het 3e nummer wat mij betreft, de opener "Watchtower on the Moon" doet hard zijn best om net zo'n knaller te zijn als "Ashes", maar is wat dat aangaat best wel een slap aftreksel daarvan. Bij het 3e nummer komt de band echt goed op dreef en doet het waar het zo verdomde goed in is, klasse Prog. Metal maken. Geen verslapping meer vanaf dat punt. "The Box", "Autumn Red", "Siren Sky" allemaal bloedmooie hoogtepunten. Met als bonus nog het machtige "I Wish I Could". Smullen wederom weer.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:07 uur

geplaatst: vandaag om 07:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.