Ten Years After - Recorded Live (1973)

Label: Chrysalis

1. One of These Days (6:27)
  2. You Give Me Loving (6:02)
  3. Good Morning Little Schoolgirl (7:27)
  4. Hobbit (8:36)
  5. Help Me (11:03)
  6. Time Is Flying * (5:36)
  7. Standing at the Station * (11:51)
  8. Jam * (18:09)
  9. Help Me * (12:06)
  10. I Woke Up This Morning * (4:26)
  11. Sweet Little Sixteen * (4:24)
  12. Jam * (16:33)
  13. Classical Thing (0:53)
  14. Scat Thing (0:57)
  15. I Can't Keep from Crying Sometimes (Part 1) (1:57)
  16. Extension on One Chord (10:45)
  17. I Can't Keep from Crying Sometimes (Part 2) (3:12)
  18. Silly Thing (1:09)
  19. Slow Blues in C (8:14)
  20. I'm Going Home (10:54)
  21. Choo Choo Mama (3:21)
avatar van Hans Brouwer
U weet zo langzamerhand wel dat ik Made in Japan van DP het allerbeste live album vind . Dit album van Ten Years After is nou zo'n album dat Made in Japan naar de kroon steekt. Dit is wel zo'n geweldig goed live album. Opgenomen in de Festhalle in Frankfurt.
"Hobbit" met die geweldige drum solo, "Help me" dat heerlijke bluesnummer,"I can't keep from cryin" met daar tussen "Extension on one chord" goddelijk mooi en last but not least "I'm going home": rock van de bovenste plank. Ik kan u deze live cd van harte aanbevelen. Voor een prikkie te koop bij FRS en de andere betere platenzaken. 5* met stip!

Met een hartelijke groet, Hans

avatar van sq
sq
Hoognodig dat hier inderdaad eens wat werd geplaatst. 4 stemmen pas

sq schreef:
Hoognodig dat hier inderdaad eens wat werd geplaatst. 4 stemmen pas

Vriendelijk dank, wie volgt!

avatar van the viking
Ga deze ook maar eens aan een luistertest onderwerpen !
I'm Going Home is een prima plaat en volgens mij staan er wel meer goede nummers op !

avatar van Hans Brouwer
Op dit moment zit deze cd in m'n cd-speler. Ik weet het, ik val in herhaling maar wat een waanzinnig goede live cd is dit toch. Alvin Lee en kornuiten in topvorm!!

Is deze beter dan 'live at the filmore east'?

Volgens allmusic.com niet. Iemand die beide cd's kent?

Iron_man schreef:
Is deze beter dan 'live at the filmore east'? Volgens allmusic.com niet. Iemand die beide cd's kent? Ik ken alleen 'live at the filmore east'. Deze is wel niet toegevoegd op Musicmeter. Natuurlijk ook een heel mooi plaat...
Ik ken Live at the Filmore East van TYA niet. Deze "Recorded Live" van TYA is waanzinnig goed, maar dat had ik al gezegd

Ik ken alleen At Fillmore East van the Allman Brothers Band, maar die zul je niet bedoelen!

E
he-le-maal grijs ge-draaid!
klassiekertje in de "true sense of the word"

avatar van Sweet Lucy
Zie dat ik hier mijn stem nog niet op uit heb gebracht, wat ik dan bij deze ga doen. Ben het met Hans eens dat dit een album is wat in de buurt komt van Made in Japan. Van begin tot eind een fantastische live registratie die 5 sterren verdient.

uilenei
Fantastisch optreden. Help Me is mijn favoriet.
Vind 'm overigens beter dan Fillmore East; meer energie en minder afgemeten gespeeld.

Overigens zijn er volgens mij 2 uitvoeringen van deze CD te koop. Namelijk die met de tracklisting zoals hierboven en een afwijkende tracklisting:

One of these Days
I Can't Keep from Cryin' Sometimes
Slow Blues in 'C'
I'm Going Home
Choo Choo Mama

Deze heb ik dus in mijn bezit, maar wil graag ook de versie met de tracklisting zoals hierboven hebben. Al was het alleen maar voor Scat Thing.

avatar van Redbonemusic
Dit album is sinds dat het is uitgekomen een favoriet! Naast inderdaad, Made in Japan, een geweldig live album en dito uitvoeringen. Denk net zo goed als het Fillmore album, maar hier heb ik goede herinneringen aan dus heeft het duidelijk een streepje voor. Ik heb altijd wel iets met live albums gehad. Live at Leeds, Quo live, Double live Gonzo, Stage struck, Strangers in the night, Live and dangerous, Uriah heep live (1973), In the west, Get yer ya ya´s out en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vele daarvan staan in mijn persoonlijke top 100. Na dit live geweld en suf gespeeld door het vele tourenl, kwam TYA, met het overigens meer dan prima en bijna in z´n geheel akoestisch opgenomen album A space in time.

LocoHermano
Gatverpillekes, deze cd heb ik al enige tijd, maar heb er nog nooit echt goed naar geluisterd. Die moet deze week dus hup mee de auto in. Een beoordeling komt later.

EVANSHEWSON
Prima livealbum van deze bluesrockgigantjes met de vingervlugge Alvin Lee als gitaarwonder.
I'm Going Home blijft mijn absoluut favoriet nummer en Slow Blues in C blijft magisch mooi.
Aanrader uit lang vervlogen tijden voor de liefhebbers van tijloze rock.

****

avatar van ricardo
een van de betere live platen op deze langzaam opwarmende aardkloot, als je deze plaat gehoord hebt ben je zelf in ieder geval wel opgewarmd, een geweldige sfeer weten ze hier neer te zetten, de vergelijking word hier gemaakt met made in japan , maar ik vindt de vergelijking met de allman brothers band (live at filmore east) hier beter op zijn plaats( wat muziek stijl betreft dan) als je een plaat wil kopen van deze band ,koop deze je zult er geen spijt van krijgen, 5 sterren met stip

avatar van Bulldozer
Dit was de eerste LP die ik heb aangeschaft, al wat jaartjes geleden. En nog steeds krijg ik er kippenvel van. Prachtige, zonder poespas gespeelde tracks. Vakmanschap. Uitstekende opnamekwaliteit.

avatar van ricardo
Geweldig live album dit,van een concert opgenomen in Frankfurt Duitsland,wat me vooral opvalt is de heldere geluidskwaliteit op dit album,en in ogenschouw genomen dat hij uit 1973 stamt,vind ik dat eigenlijk een prestatie van formaat.Een beetje vergelijkbaar met The Allman Brothers Band of met Peter Green's Fleetwood Mac vind ik deze muziek eigenlijk wel.De beste nummers zijn m.i de nummers Im Going Home,Help Me en het nummer Slow Blues in'C'. Hoort bij de beste live albums aller tijden volgens mij,want ik heb er buiten mijn top 10, nog niet veel betere gehoord.

Father McKenzie
Dit blijft toch een onverwoestbare liveplaat hoor!

Gish
Net weer gedraaid, fameus album blijft dit toch.
Die Fillmore East 1970 versie is echter nog beter.
"Help me" is echt geweldig.

Wie I woke up this Morning in de live-uitvoering nog niet kent, kent Ten Years After eigenlijk niet. En die staat op Fillmore. De solo aldaar stelt zelfs Ritchie Blackmore in de schaduw .....

Dit is werkelijk een van de betere live platen die ooit werden opgenomen. het nummer "Help me" is door weinigen gekend maar werkelijk subliem.

avatar van Helicon
Dit is toch wel één van de beste live platen die ik heb! Alle nummers zijn stuk voor stuk geweldig. De basgitaar die maar doordreunt in Goodmorning little schoolgirl, Heerlijke drumsolo in Hobbit, De fantastische blues van Help Me etc etc En dan I'm going home, wat energie wat een tempo SUPER

Pieter Paal
Dit live-album is later nog eens als dubbel-CD uitgebracht. Helaas ben ik die nooit meer tegengekomen.

Pieter Paal schreef:

Een maat van mij heeft die een keer gekocht op een concert van TYA, maar volgens mij stonden er precies dezelfde nummers op als op de enkele cd uitvoering (alleen wat meer gepraat tussendoor)

avatar van Ataloona
Ten Years After. Dat zegt me niks. Maar toch word mij overal op live album topics en forums vertelt dat deze geweldig is.
Maar heeft iemand hie wat info over? want dit zegt me echt niks.

avatar van PinkEclipse
Lees de berichten hierboven van bijvoorbeeld Hans Brouwer of Redbonemusic. Ook andere gebruikers zijn zeer enthousiast.

Dit album kun je plaatsen naast bijvoorbeeld; "Made In Japan" van Deep Purple of "Live" van Uriah Heep.
Een prachtige registratie van hun live-optreden in Frankfurt destijds.

Ataloona schreef:
Ten Years After. Dat zegt me niks. Heeft iemand hier wat info over?
Ten Years After, fantastische Engelse rock/blues band uit de eind zestiger, begin jaren zeventig. Blues, Rock..... het is allemaal te vinden op "Recorded Live (1973)". Ataloona, lid van een bibliotheek? Ga "Recorded Live (1973)" eens lenen en laat je verrassen door Ten Years After.

Ataloona schreef:

Maar heeft iemand hie wat info over? want dit zegt me echt niks.

De eerste 5 vijf albums (First album, Undead, Ssssh, Stongedhenge & Cricklewood Green) van TYA zijn ook zeer de moeite waard. Zijn voor schappellijke prijzen te verkrijgen bij de betere platenzaak.

Maar dit live album is inderdaad één van de beste live albums die ik ooit gehoord heb. Echt een stomende live plaat, de energie spat ervan af

avatar van Ataloona
Allemaal bedankt voor de reacties dus deze zal ik binnekoort is lenen.

Rik H.
Help Me is overigens in Amsterdam opgenomen volgens de hoes.
Erg lang geleden gekocht als dubbel LP en later opnieuw aangeschaft op CD.
Is erg goed en Help Me staat uiteindelijk toch wel in mijn persoonlijke top 10.