The Future Sound of London - Dead Cities (1996)

Electronic
Label: Virgin

1. Herd Killing (2:36)
  2. Dead Cities (6:36)
  3. Her Face Forms in the Summertime (5:39)
  4. We Have Explosive (6:19)
  5. Everyone in the World Is Doing Something Without Me (4:10)
  6. My Kingdom (5:46)
  7. Max (2:50)
  8. Antique Toy (5:43)
  9. Quagmire / In a State O Permanent Abyss (6:58)
  10. Glass (5:38)
  11. Yage (7:32)
  12. Vit Drowning / Through Your Gills I Breathe (5:32)
  13. First Death in the Family (4:45)
avatar van Jordy
Er wordt een geweldige sfeer neergezet, maar muzikaal kon ik helaas niets interessants ontdekken.

avatar van Jordy
Nou ja 2 sterren was wel erg streng. Vooral het eerste half uur (ongeveer) is toch wel sterk.

Sietse
probeer eens een keer naar Lifeforms te luisteren, voor mij toch een heel wat beter album

avatar van T.O.
"We Have Explosive" is toch wel een klein klassiekertje.

avatar van ChrisX
Heb dit albums sinds kort maar er nog niet echt naar kunnen luisteren. Lifeforms vind ik bij vlagen erg mooi en ben deze werd me door een vriend op basis daarvan ook aangeraden en dus maar opgepikt.

avatar van Gyzzz
Ik vind dit album niet veel interessants hebben. Zoals Jordy zegt mooie sfeer neergezet, maar toch echt een tekort aan minuten van mooie muzikale klanken.
Ik heb vandaag Lifeforms voor €5 gekocht. Eens kijken of dat wat is.

Gyzzz schreef:
Ik heb vandaag Lifeforms voor €5 gekocht. Eens kijken of dat wat is.

Ik neem aan dat je dan nu 3 maanden later hier geen spijt van hebt gehad? Naar mijn mening een spotgoedkope prijs (ook na 10 jaar) voor deze w ereldplaat!!!

Grandioos album. Tot nu toe nog een van mijn favorieten. Dit album grijpt je bij je nek, gooit je heen en weer en weet je constant te raken! Hulde aan fsol!

avatar van Onderhond
Erg sfeervol albumpje dit. Vooral door de hoofdtelefoon komen alle weirde, nogal duistere klanken mooi tot hun recht. Rustige electronic, vaak met een ambient randje eraan. Heeft de tijd ook wonderwel overleefd.

avatar van Dudeness
Hoogst interessante plaat. Voor het eerst gehoord ergens in 1998 en blijft wonderwel overeind totop heden...

avatar van Mimo
Minder dan Lifeforms en ISDN, maar hij mag er zeker wezen. 3,5*

avatar van ZOLTAR
vervent fan van Future Sound Of London

wijsneus
In 1994 kocht ik Lifeforms en was daar helemaal weg van. 2 jaar later kwam deze, en vond dit maar matigjes. Nu, zo'n 12 jaar later vind ik dit stukken boeiender en gevarieerder dan de voorganger.
Dat bewijst maar eens dat smaak vergankelijk en soms ook tijdgebonden kan zijn.

Wat een kippenvelnummer is dat toch !

wijsneus schreef:
Ook zette FSOL mij op het spoor van Rachel's Song van Vangelis, door een sample van dit nummer in My Kingdom te verwerken. Wat een kippenvelnummer is dat toch !

En Rachel's Song komt dus uit de muziek voor Blade Runner en laat ik nou vinden dat Dead Cities misschien wel een fantastische alternatieve soundtrack voor die film had kunnen zijn.

wijsneus
Helaas, de film ken ik niet, maar de alternatieve soundtrack is zondermeer goedgekeurd !
De stem op Rachel's song is trouwens van Mary Hopkin, die eind 60/begin 70-er jaren grote hits had met Goodbye en Those were the days. Wel heel iets anders !

avatar van FunkStarr
Inderdaad zoals Jordy al zei sfeervol maar niet echt interressant genoeg om te kunnen boeien.
We Have Explosive is met straatlengte voorsprong het beste nummer van het album en vind ik uberhaupt samen met Papua New Guinea de enige echte klappers van FSOL, voor de rest vind ik het apart, maar niet boeiend genoeg om er vandaag de dag nog naar te gaan luisteren.
Ze zijn in ieder geval wel origineel en dat is al een kunst opzich.

Stem in rachel's song..?
Sterk album dit.

Born_2B_Scorned schreef:
Stem in rachel's song..?

Ja, ze zingt dan wel geen tekst, maar ze gebruikt wel haar stem !
't Gaat over de sample in My Kingdom, reeds !

wijsneus schreef:

Ai.. gauw wat aan veranderen. Zie dat je de Final Cut te zien krijg, dat is de definitieve, ultieme versie van de hand van regisseur Ridley Scott. Geen gemakkelijke film maar wel een bijzondere en ook heel erg invloedrijke film. En, misschien wel de beste rol ooit van 'onze' Rutger Hauer.

avatar van dj maus
Ze hebben de neiging om de boel wat te laten kabbelen, maar tracks als Herd Killing, My Kingdom en First Death In The Family trekken de aandacht weer terug...

avatar van YoG
YoG
Erg "intimiderende" muziek grijpt je bij je strot. Die cover geeft goed de sfeer in het album aan

"Her Face Forms in the Summertime" is een heerlijk lounge-achtig nummer, maar veel te kort !
Ik kan van elk nummer wel genieten...
Had in het begin wel een tijdje nodig om bij me te groeien.. behalve dan de wat meer toegankelijke nummer zoals We Have Explosives, Glass (whoa..) en Yage...
Vette beat trouwens in het eerste nummer

avatar van shimahero
The future sound of london blijft met deze een uitstekend niveaut halen

Tyn
shimahero schreef:
The future sound of london blijft met deze een uitstekend niveaut halen

Bleef een uitstekend niveau halen denk ik.

avatar van shimahero
Mooie plaat. Creatieve gasten.

avatar van FunkStarr
De afgelopen jaren ben ik FSOL steeds meer gaan waarderen. Dit is typisch van die muziek die je vaker moet luisteren om er echt goed van te kunnen genieten. De sfeer die wordt neergezet is vaak erg sterk en ook erg creatief en origineel inderdaad.

avatar van trebremmit
Van het nummer My Kingdom hebben ze tien nieuwe bewerkingen gemaakt.

The Future Sound of London - My Kingdom Re-imagined (2018) - MusicMeter.nl

avatar van trebremmit
De duistere variant van Lifeforms, en precies wat FunkStarr al zegt, dit is sfeervol en creatief met veel bijzondere geluiden, een album die mij pas na een aantal keren luisteren begon te boeien, let wel, je moet dit wel op een goede geluidsinstallatie horen, dan hoor je zoveel meer.

avatar van Yield
Dead Cities op nieuw vinyl, dat was dus een aangename verassing omdat ik die CD maar niet kon vinden. Een dure aanschaf is het wel met die vinylprijzen tegenwoordig, maar weer zeer de moeite waard. Ik ben na het album Lifeforms helemaal weg van de grenzeloze creativiteit van deze gasten.
Ook al weer 26 jaar oud. Time flies.