Deep Purple - Made in Japan (1972)

Label: EMI

1. Highway Star (6:43)
  2. Child in Time (12:17)
  3. Smoke on the Water (7:36)
  4. The Mule (Drum Solo) (9:28)
  5. Strange Kind of Woman (9:52)
  6. Lazy (10:27)
  7. Space Truckin' (19:54)
  8. Black Night [Osaka - 15th August 1972] * (6:58)
  9. Speed King [Osaka - 15th August 1972] * (8:28)
  10. Black Night [Osaka - 16th August 1972] * (6:58)
  11. Lucille [Osaka - 16th August 1972] * (9:03)
  12. Black Night [Tokyo - 17th August 1972] * (8:01)
  13. Speed King [Tokyo - 17th August 1972] * (7:19)
avatar van ricardo
Hans Brouwer schreef:
Ricardo, je hebt helemaal gelijk! Een half jaar geleden heb ik inderdaad de 8 cd versie van "Status Quo Live!" gekocht. Mijn ervaring? De extra concerten heb ik één keer beluisterd om tot de conclusie komen dat ik toch het liefst naar de oude vertrouwde 1977 versie van "Status Quo Live!" luister. Ik vrees dat met mij met al die extra Japanse Deep Purple concerten uit 1972 net zo zal vergaan. Daarbij: rond de €150 is belachelijk te veel euri, zelfs voor een Super DeLuxe "Made in Japan".
Zo vergaat het mij ook, ik heb al 3 versies van Made in Japan op 6 cd,s, en wat zou ik met nog meer moeten! Ik draai altijd de deluxe 2 cd versie, en eigenlijk vind ik dat al mooi zat! Te duur vind ik de superdeluxe versie zeker niet, ik bedoel 10 lp,s voor 150 euro is 15 euro per lp, met boekwerk! Als ik het zou kopen zou ik niet weten wat ik ermee moet, want het kost gewoon teveel tijd om alles te gaan afspelen.

avatar van Edwynn
ricardo schreef:
ik heb al 3 versies van Made in Japan op 6 cd,s,

Met mijn ene schamele versie met ook maar één ceedee erin: I rest my case.

avatar van ricardo
Edwynn schreef:

Met mijn ene schamele versie met ook maar één ceedee erin: I rest my case.
Een uitgelezen mogelijkheid voor jou dus om de superdeluxe versie erbij aan te schaffen, dan kun jij iedereen hier eventjes vertellen hoe die 10 platen allemaal klinken

Hans Brouwer schreef:
Nee, omdat het een onzinnige uitgave van het beste live album allertijden is.
"Het beste album allertijden" het is net als de mooiste vrouw van de wereld : die bestaat niet. De concurrentie is moordend zeker in de jaren zeventig als het gaat om live albums. Zelf heb ik het origineel op cd en laat ik mij zeker niet verleiden aan die zogenaamde extra's waar je een vermogen voor moet neer leggen. Made in Japan op plaats 143 van de album top 250 is veel te laag. Naar mijn mening behoort het in de top 10, Made in Japan behoort net als meerdere livealbums tot een absolute masterpiece!!!!!!

Hans Brouwer schreef:
Nee, omdat het een onzinnige uitgave van het beste live album allertijden is.

Nee Hans dit is geen onzinnige uitgave van De beste live album allertijden ( dat vind ik ) .
Afgelopen vrijdag gekocht bij de platenzaak voor 79,95 . Het uitpakken is al een feest , twee boekwerkjes waarvan 1 in het Japans , maar dat kan toch iedereen bijna lezen . Een mooie poster erin en de setlist van alles , dan de 6 schijfjes , keurig mooi verpakt .
De eerste schijf is het originele in een nieuwe mix die geweldig klinkt maar toch een bijeengeraapt setlist is want op alle 3 de concerten wordt nergens Child In Time als tweede gespeeld maar Smoke On The water .. Je zou kunnen stellen dat het overal dezelfde nummers zijn maar toch worden ze steeds anders gespeeld , er wordt volop geimproviseerd en ook instrumenten worden nog even gestemd . En dan natuurlijk zit er de Blu Ray ook nog bij maar die moet ik nog luisteren .
80 euro lijkt wat veel maar als je voor een blu ray al een 20 euro neertelt blijft 60 euro over gedeeld door 5 is 12 euro per schijfje . Nieuwe cd`s worden net als vinyl ook duurder want een nieuw cd`tje kost nu al gauw een 17,95 . En dit album is een monument uit de muziekgeschiedenis en heeft voor mij heel veel herinneringen aan mn overleden broer . Voor de DP fan is dit een must have . Eindelijk al de 3 concerten afzonderlijk op schijf . Top box .
Het is het geld echt waard en de laatste jas die je aantrekt zitten geen zakken in .

avatar van Faalhaas
rudiger schreef:

Had dat niet te maken met tijdsrestricties destijds? Vinyl kan circa 20 minuten speelduur per kant op dus ze moesten wat schuiven met de volgorde om het allemaal een beetje passend te krijgen. De CD reissue is volgens mij juist geen bij elkaar geraapt zooitje maar herstel van de originele setlist.

Faalhaas schreef:

De reissue ken ik niet . Ik bezit de eerste uitgave , de 2 vinyl LP , de versie met de zwarte cover ( 2 disks waarvan 1 met 3 bonusnummers ) en nu de deluxe boxset .
Op alle versies staan 4x Osaka 16 aug . ,, 1x Osaka 15 aug , , en 2x Tokyo 17 aug . en dat vind ik wel wat bijeen geraapt terwijl de 3 concerten op de box wel alles staat per locatie en datum plus dat Child In Time als derde werd gespeeld en niet als tweede . Maar ik ken de reissue dus niet .
De tijdsbeperking van vinyl zie je duidelijk in de 2 verschillende deluxe boxsets terug , waar op vinyl gebruikt wordt gemaakt van 10 LP`s kan het op cd in 6 en op LP mis je de Blu Ray . ( rijmt ook nog ) .

avatar van Edwynn
geplaatst:
Voor de plaat is Child In Time van positie gewisseld met Smoke On The Water. Verder is alles intact op de encores na. Dat ging om Black Night afgewisseld met Speed King of Lucille.

rudiger schreef:
Afgelopen vrijdag gekocht bij de platenzaak voor 79,95 . Het uitpakken is al een feest , twee boekwerkjes waarvan 1 in het Japans , maar dat kan toch iedereen bijna lezen . Een mooie poster erin en de setlist van alles , dan de 6 schijfjes, keurig mooi verpakt. Voor de DP fan is dit een must have. Eindelijk al de 3 concerten afzonderlijk op schijf. Top box .
Ik neem mijn woorden terug. Ik heb desbetreffende box inmiddels ook gekocht en het is die € 80 dubbel en dwars waard. Aangezien ik een groot fan ben van de beste rockband allertijden mag deze box inderdaad niet in mijn verzameling ontbreken.
Naar concerten ga ik niet meer. De laatste paar keer na afloop van een concert de zaal steeds verlaten met stevige pijn in mijn rug, een oude man van 67 jaar kan niet meer zo lang staan. Voor het concert van Rush op 23 februari volgend jaar in de Ziggo maak ik voor één keer een uitzondering. Geen concerten meer voor mij, dan maar veel (bonus) concerten op cd?
"Made in Japan" kreeg ik op mijn 16e verjaardag van mijn ouders. Het is het beste live album allertijden.
Bijna alle jubileum uitgaven van welke band dan ook met heel veel bonusmateriaal laat ik aan mij voorbij gaan want overdaad schaadt maar voor "Made in Japan" (5cd|Blu-Ray Audio|5 Merchandise) 2025 Mix|Deluxe Edition) zet ik mijn principes voor één keer overboord.

geplaatst:
Vreemd dat ze Tokyo 17-8-72 niet als compleet hadden uitgebracht destijds .
Dit is het beste concert van de 3 . Alle nummers worden stukken beter gespeeld dan de 2 van Osaka .
En hier staat me een magistrale versie van Strange Kind Of Woman op .
Superblij met deze box . Een must have als je van het beste live album allertijden houdt .

rudiger schreef:
Een must have als je van het beste live album allertijden houdt .
En die allemachtig prachtige box kost U nog geen €80!

Hans Brouwer schreef:
En die allemachtig prachtige box kost U nog geen €80!

Lijkt veel maar als je tegenwoordig met een gezin van 4 bij de MD gaat eten ben je hetzelfde kwijt .
Gelukkig ben ik 7,5 jaar geleden gestopt met roken dus gaat het geld ergens anders heen .

rudiger schreef:
Ik rook al ruim 50 jaar en op z'n tijd drink ik graag een goed glas whiskey. En toch heb ik de prachtige box "Made in Japan" aangeschaft voor €80! Hoe dat kan? In mijn jonge jaren serieus en hard gestudeert en tot mijn 67e jaar altijd gewerkt en goed verdiend. Nu dan AOW en een goed pensioen... Tja, dan kan en mag ik mijzelf wel eens kietelen. Het live album "Made in Japan" reist al meer dan 50 jaar met mij mee door het leven.... Dus alle jongeren onder ons: goed je best doen op school en op het werk de schouders eronder opdat je je zelf kunt trakteren op een mooie jubileum lp/cd/dvd/blu-ray box van je favoriete bandje.

avatar van milesdavisjr
geplaatst:

Dat kan ik mij goed voorstellen.
De vraag die je kunt stellen is de volgende; ben je liever 80 euro kwijt aan een etentje waar je dag erna niet meer van kunt genieten, of schaf je liever - in jouw geval - deze uitgave aan waar je tot in de lengte van jaren van geniet. Die laatste optie is mij veel liever.

Ik zou trouwens de mensen van mijn leeftijd - als je het kan betalen - nu al iets dergelijks aanraden. You've got one life. live it! Koop die uitgave die je al zo lang wilt hebben, geniet ervan.
In het algemeen wordt Made In Japan gerekend tot een van de beste live registraties ooit, dat is denk ik ook terecht.

avatar van Boenga
hard gestudeert

avatar van gaucho
rudiger schreef:
Voor een tank diesel ben je al meer kwijt , dus waar praten we over . Iedereen vind muziek te duur maar kijk eens naar de rest in ons dagelijks leven . In de supermarkt zit je ook snel aan de 100 euro en heb je nog niks en dan het roken nog 3 pakjes shag of deze box . .

Ik weet niet waar jullie het allemaal van doen, maar juist de overweging dat 'de rest van het leven' ook al zo duur is geworden, is voor mij een reden om uiterst kieskeurig te zijn met al die superdeluxe-releases waarvan ik het originele album al tientallen jaren in de kast heb staan. Gerookt heb ik nooit, uit eten bij de McD doe ik ook niet, en brandstof tanken is helaas een noodzakelijk onderdeel van het leven.

avatar van vielip
Ook al zwom ik in het geld dan nog zou ik het niet uitgeven aan een box van dit album.

vielip schreef:

Want ? . Het is jouw favo album niet . Iedere muziekliefhebber bepaald zelf waaraan hij of zij zijn zuurverdiende geld aan uitgeeft . Misschien staan er in jouw platenkast wel cd`s of Lp`s waar niemand behalve jij het geld aan kan uitgeven . Het is maar net wat het je waard is . En dat is met alles zo in het leven .

avatar van vielip
Ja juist. Dat is toch ook precies wat ik zeg?! Dat ík het er nooit voor zou betalen.

vielip schreef:

Inderdaad maar het klonk wat negatief naar het album toe . Alsof het een bagger album is . Komt door het zinnetje ( Al zwom ik in het geld ) .
Misschien begreep ik het verkeerd .

avatar van vielip
Dat denk ik dan idd Ik vind het geen bagger album maar vind het ook zeker geen geweldig album. Staat bij mij in het rijtje 'nogal overschatte albums'. En ja, dat is puur persoonlijk en ja, dat heb ik bij veel live albums. Kom er simpelweg niet doorheen.

avatar van Hans Brouwer
En zo maakt iedereen zijn of haar eigen keuze. Ik heb die €79,99 wel betaald voor de 5cd/blu-ray box en ik ben er zo blij mee als een kind...