The Flying Burrito Brothers - Burrito Deluxe (1970)

Country / Rock
Label: A&M

1. Lazy Days (3:03)
  2. Image of Me (3:21)
  3. High Fashion Queen (2:09)
  4. If You Gotta Go (1:52)
  5. Man in the Fog (2:33)
  6. Farther Along (4:02)
  7. Older Guys (2:31)
  8. Cody, Cody (2:47)
  9. God's Own Singer (2:08)
  10. Down in the Churchyard (2:23)
  11. Wild Horses (6:27)
avatar van BoyOnHeavenHill
Voor mij echt een pak minder dan het debuut. Er staan te weinig hoogtepunten op, veel nummers kabbelen maar zo'n beetje voort, Farther along is tamelijk zeurderig, en de algehele indruk die ik krijg is dat niet iedereen er met z'n hoofd (of in dit geval dan misschien z'n hart) bij was. Het openingsnummer vind ik eigenlijk nog het leukst, en nu moet ik van mijn voorganger zelfs vernemen dat dat al door de Byrds was opgenomen...
        Al met al niet slecht maar ook niet echt goed; misschien is de voornaamste kwaliteit ervan nog wel dat ik het toch wel erg goede debuutalbum weer ben gaan draaien.
        Het valt MierenneukerOnHeavenHill trouwens op dat er voor Farther along op mijn 2-on-1-CD geen componist wordt genoemd. Voor de completisten onder ons: dat is een oude Christelijke hymne uit het Zuiden, geschreven door Jesse Randall Baxter Jr en de predikant W.B. Stevens.