Prince & 3rdEyeGirl - Plectrumelectrum (2014)

Rock / Pop

9. Anotherlove (4:16)
  10. Tictactoe (3:38)
  11. Marz (1:48)
  12. Funknroll (4:10)
We dachten dat deze er wel nooit meer zou komen maar zie! En dat niet alleen: Art Official Age doet ie er dan gewoon ook maar bij

Bestel je het album via de officiële pre-order pagina dan maak je kans op een trip naar Paisley Park. Ik wacht wel totdat ik de vinyl-versie kan kopen

avatar van Marty McFly
Benieuwd of hij hier zelf nog wat vocalen voor zijn rekening neemt. In het geval van "Boytrouble" waarschijnlijk niet...

Op Fixurlifeup doet ie dat dus hij zal vast op een flink aantal tracks te horen zijn qua vocalen.

Whitecaps is best wel een mooie R&B ballad.

Ik vind er niks aan.

Ha, ha: echt helemaal niks? Oh jee!

Nee, echt helemaal niks. Fixurlifeup en Pretzelbodylogic vind ik dan wel weer leuk maar verre van bijzonder.
Beetje categorie Guitar. Niks aan de hand rock maar daar vind ik hem de laatste tijd dan nog wel te pruimen. Voorlopig lijkt het me dan ook dat ik dit album leuker ga vinden want wat ik van de andere plaat ken vind ik echt helemaal niks.

Best spijtig natuurlijk want hierdoor merk ik wel dat mijn band met deze artiest steeds meer verslapt richting dieptepunt rond de eeuwwisseling waar ik dat het sterkst had.
Laten we hopen dat het toch allemaal meevalt

Toch bedriegen de voortekenen helaas vaak niet...

Deranged
Die drummer baby is wel skattig.

avatar van lennon
Ik ben inmiddels in bezit van beide albums!

Vanavond ga ik er een luisterbeurt aan wagen en zullen mijn bevindingen hier te zien zijn...

Twee albums voor je kiezen en met welke wil je dan beginnen? Met degene waarvan ik denk dat die misschien het beste zou kunnen aanslaan bij mij.

Ja, ik hou van de rockende Prince. En 3rdEyeGirl is pop/rock, dus mijn hoop was er op gevestigd dat dit best geinig zou kunnen worden.

'Best geinig'? Ja, best geinig. Ik verwachtte hier nu geen wereldwonder te gaan horen. De meiskes zijn schatten hoor, en een vlammende gitaar is super maar de tijd dat ik nog op iets heel bijzonders van de man hoopte ligt al heel lang achter me.
Alle titels in hoofdletters... het zal wel.... de caps lock haperde zeker. Maar goed, hoe is het album dan?

Nee, niet wereldschokkend, maar ik hou er toch wel van. Prima pop-rock nummers openen het album en geven me het gevoel dat ik hier wel eens lang van kan gaan genieten maar zodra de dames te veel de hoofdrol krijgen (op 5 nummers zingt Prince niet en geeft hij de groep de ruimte: zo'n Stopthistrain is te huppelkutterig 'Blue Light'-achtig) zakt het niveau toch net even iets te veel en blijkt het een ietwat te grillig album zoals we het al jaren gewend zijn.

Een paar echt fijne, nieuwe knallers, een paar in de categorie 'wel aardig' en een paar waar ik het niet zo op heb.
De broeierigheid, de zweterigheid van de live shows ontbreekt (Paradiso 2013 was geweldig in mijn optiek) maar de nummers weten te overleven moet ik zeggen.

Niet iedereen houdt van de rock-Prince waardoor dit album ongetwijfeld veel meer voor- en tegenstanders zal hebben dan Art Official Age.
Ik hou er dus wel van en Prince soleert er soms lekker op los dus ik ben tevreden. Die mindere nummers die te flauw en zoet zijn neem ik op de koop toe

Oh ja, deze versie van Funknroll vind ik net iets fijner dan die op Art Offical Age.

'Put your phone down, get your party on'!

avatar van lennon
Oooh dit album stemt me meer tevreden dab zijn broertje.

Anotherlove, WOW zijn de Prince die ik graag hoor.
De nummers die de dames zingen neem ik voor lief. Genoeg Prince bemoeienis om het toch goed te vinden.

Mijn verwachtingen voor deze plaat waren laag, maar het valt gelukkig enorm mee!
Ik wordt er blij van!

Nou lennon: let's shake hands.... zelfde scores, zelfde mening

aERodynamIC schreef:
Nou lennon: let's shake hands.... zelfde scores, zelfde mening

Ja haha. Ik zag t ook al. Maar dat wist ik ondertussen wel. Jij houdt van dezelfde Prince als ik. Het moet rocken, niet slijmen.

Nou, ik ben ook erg dol op die volvette blazers (Come is eigenlijk best een lekkere plaat daardoor) maar dit is koel en kil en doet me niet veel.

En Prince kan wel degelijk koele en kille r&b maken getuige nummers op SOTT of 1999 maar dit is zoals ik al zei van het Musicology kaliber en dat album had in zijn titelsong een geweldig nummer maar was en is verder voor mij slecht te verteren.

Ik verwacht wel dat we uitzonderingen zullen zijn. Het merendeel van de critici en fans zal voor dit album gaan.

avatar van lennon
Het valt me nu pas op dat Screwdriver het album dus toch niet heeft gehaald...

Nu je het zegt!

In hoofdletters: WOW!

west schreef:
In hoofdletters: WOW!

Als in lekker plaatje?

Stel je toch voor dat die mindere goden vervangen zouden worden door de sterkere tracks van Art Offical Age... dan heb je toch echt geen beroerd album. Nog steeds geen klassieker maar wel erg lekker. Beetje categorie Gold Experience of zo

avatar van Tempel
Benieuwd, gespannen, naar uit gekeken, klaar om nieuw werk te beluisteren... Zonder vooroordeel, geen vergelijk met andere albums, geen verwachtingen, gewoon blanco erin gaan en puur beoordelen wat je nu anno 2014 voorgeschoteld krijgt. Album begint met een verrassend lekkere plaat, een wow momentje een work of wonder zeg maar... Niet warmrijden gelijk knallen en over de snelheidslimiet. Pretzelbodylogic is op eerste gehoor wat minder dan het openingsnummer maar gaat zeker verslavend werken door de drumsolo en het rammen op de snaren, blijvertje, toch nog maar even geen gas terug. Het derde nummer vliegt even uit de bocht voor wat betreft de lijn van het album met een snerpende gitaarsolo met André Kuipers commentaar erdoorheen... Terug op de weg met Plectrumelectrum, alleen qua titel al het luisteren waard. Rustmomentje bij Whitecaps, P opzoeken en even een sanitaire stop langs de snelweg, dissonant op deze route. Dan full speed met Fixurlifeup... heerlijk... niet op de snelheidsmeter kijken.. Even aan de radioknop draaien bij het begin van het zevende nummer, zo klinkt het althans als je het zo hoort... beetje funky invloeden... de stem kan me niet zo bekoren... te schreeuwerig en onverstaanbaar gebrabbel tussendoor... er hapert iets in de uitlaat, stoppen langs de kant van de weg en ff chillen met Stopthistrain en eerste deel van Anotherlove... halverwege het nummer begint de oude Prince weer een beetje te roepen vanuit de kofferbak...tenminste qua stem... aan einde van het nummer weer aardig op weg... Tictactoe geeft een horizongevoel... geen doel geen bestemming. Marz is aardig maar middenmoot op dit album.. Funknroll is een mooie track om nog een keer het pedaal in te trappen.... Maar de eindstreep komt toch echt in zicht... Al met al een mooie trip en zeker de moeite waard om dit tochtje nog eens te maken... Voorlopig een 3,5 met groeipotentie... Mindere nummers Whitecap, Tictactoe en Boytrouble.... Toppertjes voor mij zijn Wow, Pretzelbodylogic, Plectrumelectrum en Fixurlifeup...

avatar van lennon
Ikl ben verliefd..... op Anotherlove! Wat een super mooi nummer is dat zeg!!

avatar van E-Clect-Eddy
Ik vermoed dat het voor mij al meer dan 10 jaar geleden is dat ik twee verschillende albums van Prince op 1 dag heb beluisterd...

Prince met vrouwelijke ondersteuning in de vorm van 3rdEyeGirl gaf al een ouderwets goed concert in de Ziggo Dome een tijdje terug. De gitaar speelde gelukkig een prominente rol. Dat is ook het geval op hun album Plectrumelectrum. Opener Wow zet deze trend op een uiterst prettige manier, met gelijk een steengoede solo op het einde! En direct daarna het heerlijke Pretzelbodylogic, funky as hell en met een dijk van een bas en een gitaar en een soepele drum.

Prince zingt alleen mee op het refrein van Aintturninround, maar dat mag de pret alweer niet drukken. Wat een lekkere drums, sound en ja hoor: gitaar. Dit is erg goede hardrock mensen. Hoor ik nou wat Led Zeppelin op het sterke instrumentale titelnummer Plectrumelectrum? Wat een gitaarsolo weer: rock 'n roll baby!
En toen werd het toch rustig. Whitecaps is een mooie R&B ballad. Een kleine versnelling vervolgens met Fixurlifeup, hoewel: gaat Prince daar nu het refrein schreeuwen? Maar hé, daar is die rauwe gitaar weer, met die lekkere bas en die prima drums. Niks mis mee. De ster op Boytrouble is de funky bas, die is echt lekker. Stopthistrain is een iets te zoet pop-duetje.

Anotherlove is daarentegen weer Prince op de toppen van zijn kunnen. Sterke melodie, ijzersterke instrumentatie, fraaie explosie inclusief (jawel!) gitaarsolo op het einde. Tictactoe is er weer één uit de categorie Stopthistrain, te lief hoor. Dan klinkt Marz wel wat beter in de oren: korte en krachtige rock. Tot slot het geweldige smerige funky Funknroll, wat ook op dat andere album staat: Art Official Age. Maar dan in een net wat andere, meer groovy, versie.
Veel geweldige funky gitaren, soepele bassen en drums, sterke songs en een heerlijk rockende Prince & band. Tussendoor een enkele geslaagde ballad en twee wat te slappe popsongs. Het levert alles bij elkaar toch wel een echt aangename verrassing op. Plectrumelectrum is het beste wat Prince in vele jaren heeft gemaakt.

west schreef:
Dan klinkt Marz wel wat beter in de oren: korte en krachtige rock.

Doet me heel erg sterk denken aan de rocknummers uit de musical Rent (mijn favoriete musical overigens).

Dit album bevalt me per draaibeurt beter, kan ik van die andere helaas nog steeds niet zeggen.

Als ik op Discogs en amazon kijk, dan klopt de hoes niet. Het blijkt een fold-out hoes te zijn, ik heb een correctie ingestuurd.

Dat klopt en dan zeg ik gelijk: he bah weer zo'n op z'n kant gedraaid half artwork op deze site......

Dat is eigenlijk wel waar. Wie heeft die correctie ingestuurd?!

avatar van Rudi S
Na 2 keer luisteren is dit toch wel een heel lekker album, plezier spat er van af.

Dit album nu al vaker gedraaid dan al zijn albums van de afgelopen 10 jaar bij elkaar. Niet helemaal waar natuurlijk maar zo voelt het wel.

aERodynamIC schreef:

Ik heb er deels een oplossing voor gevonden: zo vond ik 'm ook, tenminste niet op z'n kant gedraaid.