Prince & 3rdEyeGirl - Plectrumelectrum (2014)

Rock / Pop

10. Tictactoe (3:38)
  11. Marz (1:48)
  12. Funknroll (4:10)
west schreef:

Ik heb er deels een oplossing voor gevonden: zo vond ik 'm ook, tenminste niet op z'n kant gedraaid.

Ja maar dat is dus vreemd van de crew....... ze moeten toegevoegd worden zoals het hoort (zie bv. Parade). Dit is dus gewoon willekeur, of je het er mee eens bent of niet.

Ducoz waarom geef je dit album maar 1,0*?

avatar van Rudi S
Als ik die live clips uit Manchester en Lisabon zie, dan is daar een kleine band ( 2 gitaren, bas en drums) te zien en veel plezier.
Zo zie ik dit album dus ook en dan geef ik dus in ieder geval **** echt gewoon lekker luisteren, prima album.

west schreef:
Ducoz waarom geef je dit album maar 1,0*?

Omdat ik zelden zo'n waardeloos album heb gehoord als deze, flauwekul ten top.. geforceerd, gedateerd, overbodig. Hopen dat die andere beter is..

Ducoz schreef:

Gedateerd... kan je dat uitleggen? Want die snap ik niet.

avatar van Rudi S
Gedateerd (ouderwets) is in het geval van Prince toch een mooi compliment

avatar van lennon
Ik zou als ik Ducoz was niet eens beginnen aan aoa. Dat zou gewoon masochistisch zijn .

1,0
AOA bevalt al een slagje beter, maar ik ontkom er niet aan. Ik werk in een platenzaak en mijn collega is wel liefhebber van Prince, dus deze plectrumelectrum heb ik inmiddels 5 keer in zijn gehel aangehoord.. AOA draait nu voor de eerste keer en dat is, net zo min mijn ding, toch een stuk beter dan al dat flauwe gedoe op dit album.

Maar als dit album iets niet is, dan is het flauw. Het funkt, het rockt en het knalt, Ducoz. En gedateerd? Dan zou toch alles wat een zweem van vroeger heeft 1,0* krijgen? Dan blijf je aan de gang. En overbodig? Dat nooit. Kijk maar naar de andere stemmers hier, kijk maar naar die honderdduizenden Prince- en/of funkliefhebber over the globe.

Tot slot: flauwekul. Hoezo?

avatar van lennon
Tja, iedereen is vrij om te doen en laten wat ie wil, maar 1 ster voor dit album lijkt me ook wat overdreven... Lijkt meer een tegenstem.

En het slechtste wat de man ooit heeft gemaakt? Nog nooit naar New Power Generation - New Power Soul (1998) of N.P.G. Orchestra - Kamasutra (1998) geluisterd denk ik?

En een tegenstem omdat?

En een tegenstem omdat?

tja. dat is gevoel.. een album als een bestempelen is als het echt verschrikkelijk slecht is. Dan denk ik aan een plaat van Justin Bieber of iets van dat soort, maar da's natuurlijk persoonlijk.

Tracks als WOW, Anotherlove en Funk n Roll alleen al zijn echt fijne nummers, en verdienen naar mijn mening zeker niet 1 stem. maar nogmaals, je bent vrij om te laten en doen wat je wilt natuurlijk. Ik vind het alleen wat ongeloofwaardig overkomen....

Ik zie dat jij Dylan heel leuk vindt.. ik vind dat echt bagger.. kan ook bij zijn albums overal een 1 stemmen omdat ik het echt enorm ruk vindt.... doe ik echter niet... want ik snap echt wel dat dat niet realistisch is...

avatar van rkdev
Heerlijk voornamelijk rockende plaat van Prince en z'n 3 dames.
Het eerste deel van de plaat is het sterkste met de sterke opener 'Wow', het heerlijke 'Pretzelbodylogic', het typisch Prince nummer 'Aintturninround', het sterke instrumentale titelnummer en de rocker 'Fixurlifeup'. Ook 'Whitecaps' is mooi gezongen door Hannah, maar wel het minste van de eerste 6 nummers.

Het tweede deel begint met het midtempo 'Boytrouble' dat een typisch Prince uit de jaren '80 refrein heeft, jammer van het rappen in het couplet. 'Stopthistrain' had qua tempo misschien beter op 'Art Official Age' kunnen staan al vind ik dit wel een lekker nummer. Daarna gaan we weer iets meer rocken met het geweldige 'Anotherlove'. Helaas gevolgd door het minste nummer van de plaat 'Tictactoe'.
Met 'Marz' (waarom zo kort ?) en het heerlijke 'Funknroll' rocken en funken we het album weer uit.

Plectrumelectrum, ik word er blij van

avatar van blur8
Prince blijft een man van de vreemde keuzes. Na 4 jaar stilte 2 albums tegelijk. Een R&B album en een rock album. Beiden zijn te eenzijdig gevuld om echt indruk te maken. Een paar geslaagde songs, een groep niemandallige, maar ook ook geen enkele dissonant.
In een eigen playlist heb ik de 24 songs van de 2 albums door elkaar gehusseld en dat blijkt plots wonderwel voortreffelijk te werken, met een avontuurlijke afwisseling en verrassende overgangen.

lennon schreef:

Dat is ook mijn instelling hier op de site, albums of artiesten die ik niks vind, daar stem ik niet op omdat ik mij daar ook niet in wens te verdiepen.

Rudi S schreef:

Zo is dat, maar soms moet je eens iets doen of proberen. Steeds maar dezelfde dingen zijn ook niet leuk. Zo ben ik gisteren bijvoorbeeld voor het eerst naar een electronicafestival geweest terwijl ik daar tot voor kort een gruwelijke hekel aan had. Dat heb ik nu nogsteeds aan DJ's maar andere electronische (getinte) muziek ben ik wel veel meer gaan waarderen. Zo nu ook Prince een aantal keer langs gehad, dit is een zeer vervelende, irritante bevalling maar Art Official Age vind ik zo slecht nog niet. Het is overigens wel een eenmalig avontuur, op andere albums van Prince heb ik niet gestemd.

Ducoz schreef:

Ik snap je helaas niet zo goed, je zegt dat je in een platenwinkel werkzaam bent, dus als het goed is heb je dan easy acces tot de hele Prince catalogus, in ieder geval de grote titels.. Als je dan toch Prince wilt proberen, waarom ga je dan niet een Purple Rain of Sign O the times proberen? Vergeleken daarmee is dit zeker minder, maar dan heb je tenminste een realistisch idee van wat de man kan.
En open staan voor nieuwe dingen is helemaal ok natuurlijk, maar als ik gratis... of zelfs geld bij krijg om naar een Dylan show te gaan, bedank ik toch echt vriendelijk, want ik zou daar niks te zoeken hebben... Je stemt nu op dit album omdat je m toevallig hoort in de winkel (je bent aan t werk, dus kan niet eens geconcentreerd luisteren als 't goed is ) dus ben ik nog steeds van mening dat die ene hele ster die jij er aan toekent niet echt een rechtvaardige is... maar goed... ik stop nu met mijn relaas hierover... Ik vind t wel een lekkere plaat, en ben een doorgewinterde Prince fan. Ik ken een hoop "soortgenoten" en die zijn erg kritisch over de man en zijn recente studiowerk, maar over dit album zijn de meeste daarvan toch wel positief, en die meningen spreken echt boekdelen voor me.

1,0
Purple Rain ken ik wel van achter naar voren En deze twee dan, en daar blijft het bij

Ducoz schreef:

Als 't niet bevalt dan is 't wel jammer, maar verstandig dat je 't daar bij houdt.. Vond je Purple Rain ook niks aan?

avatar van lion69
Als je op je werk vijf keer deze cd moet luisteren en het is voor jou bagger dan begrijp ik de stem van 1. Oordopjes de volgende keer en niet delen? Maar goed hoor, het staat je vrij hoor om je mening te geven.

Ik luister over het algemeen naar muziek die ik enigszins de moeite waard vind. Deze cd heeft veel lekkere nummers, met highlights: wow, funknroll (beste versie van de 2 cd's), prectrumeletrum, anotherlove, whitecaps en fixurelifeup. Ik had misschien iets meer het rauwe rock randje verwacht. Na een paar keer luisteren vind ik art offical age toch wat meer body en kwaliteit hebben.

lennon schreef:
Ikl ben verliefd..... op Anotherlove! Wat een super mooi nummer is dat zeg!!

Wat vindt jij dan van het orgineel?
alice smith another love - YouTube
Ik vind deze live uitvoering toch het mooist:
Alice Smith- Another Love (Rockwood Music Hall- Wed 2/13/13) - YouTube

Rudi S schreef:

Wat vindt jij dan van het orgineel?
alice smith another love - YouTube

Ooh ik wist niet dat dat een cover was... now I'm in shock

Ah, hier kom je over heen hoor
Prince doet een geweldige versie, met name het 2e deel is in de Prince versie echt super .

Ah, hier kom je over heen hoor

De tekst schijnt wel iets anders te zijn

Ducoz schreef:

Toch kan ik jouw onderbouwing van die maar liefst 1 ster totaal niet volgen. Erg jammer dat je niet op mijn reactie daarover hebt gereageerd.

Geen echte missers op dit album. De stem van Hannah stoort me ook niet zo echt. Heb wel het gevoel dat het album beter was geweest als Prince op bepaalde momenten meer te horen was. Muzikaal erg sterk. Leuk geproduceerde rock met hier en daar wat uitstappen naar andere genres. Niets baanbrekends maar toch wel een album wat ik zeker nog zal spelen. Heeft wel een bepaalde leuke atmosfeer dit album. Art Official Age vind ik wel beter.

Ziegler
Beste album sinds The Rainbow Children! En dat is vrij goed.

Mooi album met als uitschieters:
Wow (typisch prince)
Plectrumelectrum (Donna invloeden alla "Ode To Aja")
en de beste Whitecaps (dit nummer zit al 2 dagen in me kop, lekkere stem).
Al mis ik wel wat livenummers van B.V.: She is Always In My Hair, Bambi of Something In The Water en Lets go crazy.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
aERodynamIC schreef:
Alle titels in hoofdletters... het zal wel.... de caps lock haperde zeker. Maar goed, hoe is het album dan?

Als ik naar de titels kijk zou ik juist zeggen dat er een spatiebalk ontbreekt op Prince zijn toetsenbord.

Ook dat, maar het hoort eigenlijk ook in hoofdletters maar laten we die flauwekul hier op de site maar achterwege