Exodus - Blood In Blood Out (2014)

Label: Nuclear Blast

1. Black 13 (6:21)

met Dan the Automator

2. Blood in Blood Out (3:42)
  3. Collateral Damage (5:27)
  4. Salt the Wound (4:24)

met Kirk Hammett

5. Body Harvest (6:28)
  6. BTK (6:56)

met Chuck Billy

7. Wrapped in the Arms of Rage (4:30)
  8. My Last Nerve (6:10)
  9. Numb (6:14)
  10. Honor Killings (5:42)
  11. Food for the Worms (6:23)
  12. Angel of Death * (4:38)
avatar van james_cameron
Zanger Steve 'Zetro' Souza is opeens vrij onverwachts terug op het nest. Helaas, moet ik zeggen, want ik vond zijn plaatsvervanger Rob Dukes heel wat beter. De snauwende schreeuwzang van Souza houdt niet bepaald over. Maar goed, afgezien daarvan valt er gelukkig veel te genieten. De oerdegelijke thrash van Exodus staat nog steeds als een huis en het tempo van de songs ligt hoger dan ooit. Fijn gitaarwerk, met lekker hakkende riffs en veel gave solo's (eentje is van Metallica's Kirk Hammett). Alle songs zijn eigenlijk wel de moeite waard, al is een meer midtempo song als Salt The Wound wel direct wat minder interessant dan de snellere beukers.

Ik begrijp niet dat deze plaat zoveel negatieve commentaar krijgt, ik vind het één van de beste platen die Exodus uitgebracht heeft de afgelopen jaren, de Exodus platen met Rob Dukes heb ik ook altijd graag beluisterd tot op de dag van vandaag nog steeds maar deze nieuwe met Souza vind ik toch nog beter.