Lordi - The Arockalypse (2006)

Finland
Rock / Metal
Label: Drakkar

1. SCG3 Special Report (3:46)

met Dee Snider

2. Bringing Back the Balls to the Rock (3:31)
  3. The Deadite Girls Gone Wild (3:45)
  4. The Kids Who Wanna Play with the Dead (4:07)
  5. It Snows in Hell (3:37)

met Bruce Kulick

6. Who's Your Daddy (3:38)
  7. Hard Rock Hallelujah (4:07)
  8. They Only Come Out at Night (3:39)

met Udo Dirkschneider

9. The Chainsaw Buffét (3:47)

met Jay Jay French

10. Good to Be Bad (3:30)
  11. The Night of the Loving Dead (3:08)
  12. Supermonstars (The Anthem of the Phantoms) (4:04)
Ja ja: Finland stuurt dit jaar Lordi naar het Eurovisie Songfestival met het nummer Hardrock Hallelujah.

Ze hebben alvast één stem uit Nederland

Bekijk hier de clip: http://www.flabber.nl/archief/015480.php

Click op de foto voor de (jaren 80 achtige) clip, of click op link naar de live-uitvoering.

Hoe fout kan het zijn en hoe geweldig grappig is het daardoor dit te zien op het festival.

Alice Cooper-achtige rock met een vette knipoog

Ha, Finland snapt het tenminste. Volgens mij heeft Nightwish ook wel 's meegedaan aan de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival. Misschien zouden wij After Forever oid. eens zover moeten krijgen.

Dus nu al 2 stemmen uit Nederland herman?

Geweldige clip ook (zouden daar de Treble meisjes ook bij zitten? )

En echt: ik denk dat ze heel ver gaan komen op het festival. Veel verder dan iedereen denkt.

Jammer alleen dat een act als deze niet helemaal zal overkomen op zo'n eurovisie-podium vol toeters en bellen.....

nicolas
hoewel dit totaal niet mijn stijl is, toch een dikke duim voor deze groep om het zo ver te schoppen. nu afwachten tot 18 mei hé hoe europa zal reageren.

Het nummer Bringing Back the Balls to Rock werd het overigens niet, maar zat wel in de voorronde in Finland:

Ja, nog steeds Songfestival!

DutchViking
Inderdaad een verrassende keuze van de Finnen om Lordi af te vaardigen. Ik ken deze band wel een beetje, in eigen land is Lordi volgens mij al vrij populair. Opvallend is trouwens ook dat hardrock- en metalbands het niet zelden tot de hoogste posities in de Finse hitlijsten schoppen. Zo stond een nieuw nummer van de progressieve doom/death-metalband Amorphis laatst al in de top 10.

Zou toch hilarisch zijn als deze band gaat winnen (dat lijkt me zelf wat hoog gegrepen, want velen zullen dit verfoeien, maar ik denk wel dat ze de verrassing van de avond zullen worden ).

Ik ben benieuwd. Het is in ieder geval wel iets om naar uit te kijken.

Dat andere nummer (Bringing Back the Balls to the Rock) vind ik minder pop dan de uiteindelijke winnaar Hard Rock Hallelujah.

avatar van Epitaph
Mijn stem hebben ze al.

Deze band gaat scoren let maar op (al is het maar om eens lekker dwars te doen als televoter).

DutchViking
Ik denk ook wel dat ze aardig wat punten gaan behalen. Ik heb het nummer gehoord en ben wel enthousiast geworden. Ik kan me nog een Noorse inzending herinneren van afgelopen jaar (of het jaar ervoor) die qua stijl ook wel een beetje aan Lordi deed denken (jaren '80 glam-rock) en goed scoorde.

avatar van De Geu$
Ha, geweldig. Ik vind dit nu al het beste nummer van de afgelopen 10 jaar bij dit ongelovelijk debiele 'songfestival'....

Geweldige muziek!
Dat deze gasten het Songfestival mogen winnen!!

Rock on!

avatar van swoon
Dit is toch gewoon slecht. Oké, het zou wel eens grappig zijn dat deze het eurovisiesongfestival zouden winnen, maar het blijft toch gewoon rotslecht. Sorry, aERo, maar ik had eigenlijk wel echt meer van u verwacht dan dat ge dit goed vindt. Dit is toch gewoon bucht.

Er is een groot verschil tussen goed en gewoon leuk tegendraads (want dit is leuk tegendraads i.p.v Litouwen)

Mojo Pin
We are the winners, of Eurovision

Lees en oordeel zelf: http://frontpage.fok.nl/nieuws/64868

Lachen joh, al die ophef! *Hoopt dat ze morgen winnen!*
(Ze zullen vast wel niet winnen, maar dat ze nu wereldwijd bekend zijn is zeker! En publiciteit, goed of slecht, is altijd wel welkom. Dat geld zeker voor deze Finse satanische duivels!)

Dit is wel gewoon een slap aftreksel van GWAR heren.
Maar goed, Finland twelve points zou ik zeggen.

avatar van HammerHead
Ziet er inderdaad uit als een enorm slechte Gwar rip-off. En Gwar was al slecht, kun je nagaan.

avatar van Koenr
soeperman87 schreef:

Lees en oordeel zelf: http://frontpage.fok.nl/nieuws/64868

DutchViking
Mijn steun voor Lordi is na deze belachelijke ophef alleen maar groter geworden. Een boycot zou erg triest en kortzichtig zijn.

HammerHead schreef:

Gwar moest het dan ook van de live shows hebben, en die waren verre van slecht.

avatar van starbright boy
soeperman87 schreef:
'Finse Lordi weren wegens satanisme...'

Heerlijk, ouderwetse beschuldegingen van Satanisme.

Zit net naar dat achterlijke programma van Helpdesk te kijken waar je samen met televisiedominee Menno Helmus lekker kunt zemelen of Dan Brown´s De Da Vinci Code echt het hart van het christelijk geloof aan tast.

Terwijl het ECHTE gevaar dus rechtstreeks vanuit het Eurovisie Songfestival komt.

Oftewel, hier moet dus Oppergod Andries Knevel aan te pas komen om dit Finse Kwaad met wortel en tak uit te roeien met behulp van zwaar geschut in de vorm van knoflookbolletjes en een Bijbeltje.

Als Onze Lieve Heer een béétje humor heeft dan laat ie Lordi het Songfestival winnen en wordt Andries de mond voorgoed gekneveld.

avatar van swoon
En Lordi heeft het gewonnen!! Uiteindelijk was ik toch heel blij dat deze groep het heeft gewonnen.

swoon schreef:

Ik bedoel maar

avatar van jedimaster
prachtig dat lordi heeft gewonnen

avatar van jordybeukeboom
Waar is dit album te koop