Lordi - The Arockalypse (2006)

Finland
Rock / Metal
Label: Drakkar

1. SCG3 Special Report (3:46)

met Dee Snider

2. Bringing Back the Balls to the Rock (3:31)
  3. The Deadite Girls Gone Wild (3:45)
  4. The Kids Who Wanna Play with the Dead (4:07)
  5. It Snows in Hell (3:37)

met Bruce Kulick

6. Who's Your Daddy (3:38)
  7. Hard Rock Hallelujah (4:07)
  8. They Only Come Out at Night (3:39)

met Udo Dirkschneider

9. The Chainsaw Buffét (3:47)

met Jay Jay French

10. Good to Be Bad (3:30)
  11. The Night of the Loving Dead (3:08)
  12. Supermonstars (The Anthem of the Phantoms) (4:04)
avatar van jowietje
Freerecordshop, musicstore, van leest, bol.com, ebay. Vast wel bij een van dat rijtje

avatar van jordybeukeboom
Ik zei dat eigenlijk omdat ik dacht dat deze tot nog toe vrij onbekende Finse metalband moeilijk hier verkrijgbaar zou zijn, maar zelfs bol.com heeft hem idd...

Lordi is in ieder geval bekend geworden!
Dat was vast wat ze wilden...
Want geef toe, zonder deelname aan het Songfestival waren ze niet zo ver gekomen...

Hallelujah...
Ik ben wel benieuwd naar mensen die deze cd in de nabije toekomst gaan beluisteren...

avatar van Sanderkeuh
Cool album.
Dankzij Eurovision gaan naar luisteren.
Zitten hele mooie liedjes bij, de zware stem van Mr. Lordi en dan die piepstem van die DJ is perfecte combinatie.

EDIT: En de muziek zelf is natuurlijk ook mooi! De drum en de gitaar zijn super.

avatar van Dielie
dien peet draagt van die mega-buffaloos, zou da zo ne kleinen zijn zonder shmink,

Lordi, haha

aleejong

avatar van Bert Wasbeer
Geen flauw idee hoe dit klinkt maar ik geef het vijf sterren voor entertainment. Heb me helemaal het schompes gelachen voor de tv! Zal deze gasten hier eeuwig dankbaar voor zijn!

aERodynamIC schreef:

En echt: ik denk dat ze heel ver gaan komen op het festival. Veel verder dan iedereen denkt.

Hard Rock Hallelujaaaaahhhh

avatar van Ali Chemicali
zeker een voorspellende gave.

Vage band, met Rita Verdonck look-a-like als leadzanger. Ik had nooit verw8 dat er mensen zouden zijn die hierop zouden stemmen.

Ali Chemicali schreef:
Ik had nooit verw8 dat er mensen zouden zijn die hierop zouden stemmen.

Ik dus wel, maar dat is op zich niet zo moeilijk hoor: het is een pakkende deun. Het valt op door de act en daarbij winnen controversiële nummers toch altijd wat makkelijker.
Begin jaren '80 was het Bucks Fizz die opeens jurkjes afrukten (was toen blijkbaar heel wat), in de jaren '90 was het een transexueel, dus het was enigszins te verwachten.

Het andere nummer dat verloor in de nationale finale (Bringing Back the Balls to the Rock) klinkt een stuk ruiger.

Toine Rorije
Het nummer was (naar songestivalmaatstaven) niet eens zo slecht.
Ik word trouwens spontaan dyslectisch van die albumtitel...

Echt wel te vet op songfestival, dankzij hun heb ik een nieuwe groep erbij, Hard Rock Hallelujah erg goed nummer. Ik ben erg benieuwd hoe de rest van het album klinkt.

avatar van Ralph_Mennes
Vette band! en wat mij betreft de terechte winnaars van het eurovisiegedoe... ik luister et album nu, vote zal nog volgen!

vondeich
Het mooiste van alles vind ik dat iedereen erover praat, en vooral dat er mensen zijn die liggen te zeiken dat ze hebben gewonnen. Dat het een schande zou zijn voor het songfestival dat deze band gewonnen heeft, maar ik ben blij dat ze hebben gewonnen. Want als we WILLEN leven in een commerciele wereld, is deze band de TERECHTE winnaar. Die gasten hebben het perfect aangepakt...

avatar van Ralph_Mennes
hmm nou als het commercieel zou moeten zijn, waarom hebben al die sloeries niet gewonnen dan?.. die ene uit Ukraïne bijvoorbeeld of die uit macedonië..dat is toch DE muziek van tegenwoordig? :S Lordi is gewoon koel, en muziek klinkt goed, commercieel of niet

avatar van Sanderkeuh
Bert Wasbeer schreef:

Je hebt 1 nummer gehoord en je stemt?
Ik raad het album iig aan.

nicolas
geweldig dat ze gewonnen hebben! lekker controversieel!

Waarom krijg ik steeds meer het gevoel dat mensen in een fantasiewereldje gaan leven. Waarom houden mensen hiervan, omdat ze net als de groep apart willen zijn en zich willen onderscheiden en niet bij de ''andere'' groep te horen.. die trouwens niet eens bestaat. Ik zou liever willen stellen: hou je van hardrock Nice.. heb je veel fantasie.. Nice maar ga niet verder dan dat, straks gaan gaan we naar dit soort groepen met trebletaal luisteren, oww waar gaat het heen :s en maak jezelf bekend, ook als je nog lelijker bent dan het masker

Dit heet nu een act, net zoals al die meneren uit jouw top 10 een (in mijn ogen vreselijke) act opvoeren.
Ieder zijn ding. Normaal heb ik ook niks met acts zoals Lordi die opvoert, maar op het songfestival was het gewoon zeer vermakelijk.

aERodynamIC schreef:

ok ik snap je mening, in dit land is toch vrijheid van meningsuiting maar we houden het maar beleefd iedereen zijn ding

avatar van the viking
C Changes schreef:

Volgens mij was Kiss een van de trendsetters !
Ga het album trouwens ook maar even beluisteren !

Volgens de doorgaans goed op de hoogte zijnde Belgische teletekst schijnen hier de heren van Children of Bodom achter te zitten. Zou wel een enorme stunt zijn hoewel ik altijd dacht dat die uit Zweden kwamen.

avatar van narva77
Black Adder schreef:

Die kwamen ook uit Zweden! Kan ik me niet voorstellen, dat die erachter zitten.

[Edit]Excuses, Children of Bodom komt wél uit Finland zie ik hier op MM. Ik dacht ook dat ze uit Zweden kwamen, want hun bandnaam is ontleend aan een waargebeurd voorval ergens in Zweden....[/Edit]

avatar van starbright boy
Children of Bodom ontkent op hun website. De verwarring schijnt te maken te hebben met een ex-toetsenist van Lordi die lang geleden ooit inviel bij Children of Bodom.

Album is best wel goed he. Staan wel goeie nummers op. Hard Rock Hallelujah is echt een vet nummer. Ook it snows in hell is eem erg goede ballet. Daarnaast is the deadite girls gone wild erg goed. ik geef 4,5*

dit album is het beste album in zijn geheel.. dat ik ooit in tijden weer heb gehoord.. en dan is het echt goed hoor.. het album zit zo goed inelkaar.. dat komt maar zelden voor

een 5

avatar van the viking
Geen ingewikkelde muziekstructuren hier maar toch behoorlijk verrast door de kwaliteit van de songs: The Kids Who Wanna Play with the Dead,Chainsaw Buffet,Good to Be Bad( ouderwetse Eighties sound)en The Deadite Girls Gone Wild !
Lekkere meebrullers bovendien met een Alice Cooper achtige sound wat wil je nog meer ! Kan eigenlijk geen zwak nummer ontdekken of het moet SCG3 Special Report zijn maar dat is eigenlijk meer een intro naar de eigenlijke cd !

avatar van Dielie
haha, gisteren was er een familiefeestje, opeens wordt 'Hard Rock Halleluujah' gedraaid, iedereen begint daar nu toch uit zijn dak te gaan eh wooow, gevolg, veel bier gemoost op de grond gelegen met een stuk of tien man op elkaar en ne kapotte knie,

kmoe toegeven, belachelijke peeties, ma zwaar nummer

*aje*

Cyclopean schreef:

een 5

Kom kom, wel een beetje met twee benen op de grond blijven heren!

Het is en blijft vlees noch vis-hardrock en het is en blijft slecht jatwerk van het toch ook niet hoogstaande GWAR. (Hoewel Meneer Lordi de schoenveters van GWAR nog eens niet mag strikken... En die mogen weer de schoenen van Alice Cooper niet eens poetsen.)

avatar van Bert Wasbeer
Jaja Blackadder, dat snappen we allemaal best. De voorgangers (je vergat Iron Maiden) zijn beter maaaaarr ZIJ hebben het songfestival nooit totaal belachelijk weten te maken. Dat werd hoog tijd, het is een dom fenomeen waar al in geen 25 jaar (ABBA) een act van formaat uit is opgestaan. Het is verworden tot een soort van TROS meeklapfestival, vooral geschikt voor mensen die een tuinlaaf hebben en denken dat Marco Borsato zijn nummers recht uit het hart zingt. En DAAROM krijgt Lordi van mij gewoon 5*

Bert Wasbeer schreef:

Ik snap de gedachte er achter wel maar het is muzikaal van zo'n kinderlijk niveau dat we niet moeten gaan doen of we hier met het achtste wereldwonder van doen hebben.

En Iron Maiden vergelijken met Lordi is hetzelfde als Bertje Wasbeer met Bolke de Beer.