Vandenberg - Vandenberg (1982)

Label: ATCO

1. Your Love Is in Vain (4:15)
  2. Back on My Feet (3:55)
  3. Wait (5:11)
  4. Burning Heart (4:11)
  5. Ready for You (3:57)
  6. Too Late (4:12)
  7. Nothing to Lose (3:23)
  8. Lost in a City (3:58)
  9. Out in the Streets (4:07)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Nog zo’n plaat waarover een goede vriend van mij al de jaren de oren van mijn kop zeurt dat ik dit eens moet beluisteren. Twee weken vakantie zullen zorgen voor een flinke dosis muziek en luisterbeurten van albums die ik altijd maar uitstel. Van Vandenberg weet ik dat Adje Vandenberg hier de grote man was en natuurlijk ken ik die megahit “Burning Heart”.
Ik vind het een maaltijd zonder peper en zout, het is te goed om aan de kant te laten liggen maar ook zo goed niet dat het een essentieel onderdeel van mijn collectie dient te vormen. Daarvoor is de muziek 27 jaar na datum niet interessant genoeg meer voor mij en nochtans ben ik een eighties adept. De zang en het Engels van de zanger storen mij, normaal gezien niet echt een breekpunt voor mij want ik spreek ook geen Queen’s English, maar hier stoort het me.
De megahit was ik toen al beu gehoord en nu kan ik weer weg voor 28 jaar. Goeie nummers vind ik toch nog wel Back on My Feet, Nothing to Lose en Lost in the City, alsook het gitaarwerk.

avatar van vielip
En de zóveelste heropgenomen versie van Burning heart Ik snap het aan de ene kant wel want dat nummer is nu eenmaal het enigste nummer waarmee ze internationaal deuren geopend krijgen. Maar door al dat herkauwen begin ik zo langzaamaan bijna een hekel aan het nummer te krijgen. En dat is zonde want het is in de oerversie een prachtsong. Wat de wederopstanding verder betreft; ik hoop dat ze live hun in mijn ogen beste album Alibi niet vergeten! Maar zal wel aangezien dat album als een relatieve flop wordt beschouwd.

Machtig album zeker de dikke 4 punten verdient